× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Műnyulat kergettek Algyőn

|
2020. május 26. | Napjaink

Műnyúlkergető edzésre várták a kutyásokat vasárnap Algyőn. Hamar kiderült, hogy ez a sport nem csak az agaraknak élvezetes: szinte bármilyen fajta kutyus lelkesen rohan a drótkötélen húzott csali után.

Műnyúlűző edzést rendeztek vasárnap az algyői sportpályán. A kiépített pályán ki így, ki úgy teljesített, az azonban egyértelműen látszott: állatok és gazdáik is remekül szórakoztak.

– Az egyenes pálya nagyjából 300 méter hosszú, profibb kutyák azonban a 600 méteres cikkcakk pályán is kergethetik a műnyulat – mondta Galántai András szervező. Ő volt a „nyúlbácsi”, vagyis ő szabályozta, hogy a kötélpályán milyen sebességgel haladjon a csali. – Az a lényeg, hogy mindig a kutya előtt legyen, de ne tudja utolérni – magyarázta. Maga a műnyúl egyébként semmiben nem emlékeztetett egy tapsifülesre, gyakorlatilag egy műanyag szalagcsomó volt. A lényeg azonban itt csak annyi, hogy valami mozogjon és előhozza a kutyákból az üldözési hajlamot.

Fehér Anna két terrierjében ez megvolt, de csak az első 100 méteren. Ezt követően megálltak és visszafordultak. – Most próbálkoztak műnyúlkergetéssel először. Valószínűleg nem értették, miért kéne egy csomó szalag után rohanni – nevetett gazdájuk. A Speedy Gonzales névre hallgató Jack Russel is először kergetett nyulat, ő azonban annyira belelkesült, hogy első futamán még a csalit is lehagyta, mert nem is az után futott, hanem gazdájához. Másodjára azonban elkapta a zsákmányt. – Nagy élmény volt ez a kutyának, biztos, hogy legközelebb is jövünk – mondta Szilágyi Sándor.

Egy biztos: az edzésre elhozott állatok mozgásigénye erre a napra biztosítva volt, hiszen önmagukhoz mérten mindegyikük igyekezett a leggyorsabban futni. Ez pedig agarak esetében akár a 60 kilométeres óránkénti sebességet is jelenthette.

forrás: www.delmagyar.hu (T.K.)

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×