× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Műnyulat kergettek Algyőn

|
2020. május 26. | Napjaink

Műnyúlkergető edzésre várták a kutyásokat vasárnap Algyőn. Hamar kiderült, hogy ez a sport nem csak az agaraknak élvezetes: szinte bármilyen fajta kutyus lelkesen rohan a drótkötélen húzott csali után.

Műnyúlűző edzést rendeztek vasárnap az algyői sportpályán. A kiépített pályán ki így, ki úgy teljesített, az azonban egyértelműen látszott: állatok és gazdáik is remekül szórakoztak.

– Az egyenes pálya nagyjából 300 méter hosszú, profibb kutyák azonban a 600 méteres cikkcakk pályán is kergethetik a műnyulat – mondta Galántai András szervező. Ő volt a „nyúlbácsi”, vagyis ő szabályozta, hogy a kötélpályán milyen sebességgel haladjon a csali. – Az a lényeg, hogy mindig a kutya előtt legyen, de ne tudja utolérni – magyarázta. Maga a műnyúl egyébként semmiben nem emlékeztetett egy tapsifülesre, gyakorlatilag egy műanyag szalagcsomó volt. A lényeg azonban itt csak annyi, hogy valami mozogjon és előhozza a kutyákból az üldözési hajlamot.

Fehér Anna két terrierjében ez megvolt, de csak az első 100 méteren. Ezt követően megálltak és visszafordultak. – Most próbálkoztak műnyúlkergetéssel először. Valószínűleg nem értették, miért kéne egy csomó szalag után rohanni – nevetett gazdájuk. A Speedy Gonzales névre hallgató Jack Russel is először kergetett nyulat, ő azonban annyira belelkesült, hogy első futamán még a csalit is lehagyta, mert nem is az után futott, hanem gazdájához. Másodjára azonban elkapta a zsákmányt. – Nagy élmény volt ez a kutyának, biztos, hogy legközelebb is jövünk – mondta Szilágyi Sándor.

Egy biztos: az edzésre elhozott állatok mozgásigénye erre a napra biztosítva volt, hiszen önmagukhoz mérten mindegyikük igyekezett a leggyorsabban futni. Ez pedig agarak esetében akár a 60 kilométeres óránkénti sebességet is jelenthette.

forrás: www.delmagyar.hu (T.K.)

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×