× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mozgalmas ősz a Bóbitában -- bölcsődei hírcsokor

|
2023. december 01. | Oktatás

Az ősz igen mozgalmasan telt az algyői Bóbita Bölcsődében. Családi délutánt tartottak, szakmai napot rendeztek és kiállítást is nyitottak, amelyen a saját készítésű fejlesztésű játékokat mutatták be.

Sok új kispajtás kezdte meg bölcsődei életet ősszel. A beszoktatásokkal járó nehézségeket, a kisgyermeknevelők igyekeztek számos érdekes játékkal és tevékenységgel könnyíteni. Közösen készítettek „téli sünilakot”, meseünnepet tartottak, ahol a kisgyermeknevelők a korosztály számára oly kedves „Répa mesét” adták elő. Morzsoltak a gyerekek kukoricát, ismerkedtek az ecsettel és festettek, a maguk kis ügyességével. A gyönyörű ősz, lehetőséget adott a kertben játszásra. Sok időt töltöttek a szabad levegőn.

Októberben a szülők közös családi délutánon vehettek részt, ahol gyermekük részére vigasztaló fotós könyvecskét készítettek. Az édesanyák és édesapák nagyon kreatívok voltak, szebbnél szebb kiskönyvek születtek. Ezek a kis fotós albumok segítik a gyerekeket a szülőtől való elválásban. A könyvecskében elhelyezett családi fotókat, szívesen nézegetik a gyerekek és ez megnyugtatóan hat rájuk.

Október 11-én a szegedi bölcsődék vezetőit és az igazgató asszonyt láttuk vendégül. A szakmai napot Molnár Áron polgármester nyitotta meg. A vendégek képet kaptak Algyő múltjáról, jelenérő és jövőéről. Ezt követően Jankovicsné Veres Katalin intézményvezető köszöntötte a vendégeket. Beszédében röviden bemutatta az Algyői Egyesített Szociális Intézményt. Gyömbér Kornélia bölcsődevezető szakmai tájékoztatója után a vendégek megtekinthették az új bölcsődét. Az intézmény bejárását követően a vendégek elismerően szóltak a bölcsőde tárgyi feltételeiről, a szép környezetről.

Bölcsődénk kisgyermeknevelői, egy mini kiállítás keretében mutatták be saját készítésű fejlesztő játékaikat. A konyhai dolgozók kóstolóval készültek a bölcsőde főzőkonyháján a kollégák részére. A vendégváró asztalon helyett kapott a mézes gyümölcssaláta, a rakott brokkoli és a túrós-meggyes linzer, amely a bölcsődés gyerekek kedvence. Kóstolgatás közben jutott idő a kötetlen szakmai beszélgetésre is. A találkozóval egy szorosabb szakmai együttműködés indult útjára. Közös célok fogalmazódtak meg, a jövőbeli közös munka tükrében.

Elindult a „Táncolj Babám” zenés mozgásos fejlesztő-foglakozás a bölcsődében. A bölcsődei szolgáltatást igénybe vevő gyerekek részére a foglalkozás beépül a napirendbe. Minden szerdán, 9 órától Donka Emese vezetésével élvezhetik a gyerekek a táncot.

Azok a gyerekek, akik nem járnak bölcsődébe, szüleikkel együtt minden csütörtökön 16.30-tól vehetnek részt a Táncolj Babám foglakozáson a bölcsőde közösségi szobájában. A foglakozás fizetős, egy alkalom 2500 forint, bérlet váltás esetén 2200 forintba került egy alkalom.

A Táncolj, babám! foglalkozások olyan komplex mozgásfejlesztések, amelyek saját módszer alapján lettek kidolgozva, kifejezetten a bölcsődés, illetve az óvodás korosztály számára. A korai mozgásfejlesztés elengedhetetlen fontosságú a későbbi írás-olvasás elsajátításában. A foglalkozás keretében figyelnek a visszamaradott reflexekre, az izomtónus problémákra, elősegítjük a jobb-bal agyfélteke összehangolását, fejleszti a testsémát, az egyensúly- és ritmusérzéket. Szegeden immáron 9 éve tartanak ilyen foglalkozásokat, mára már több településen is jelen vannak gyógytornászok, gyógypedagógusok ajánlásával. Egy minőségi időben gazdag 45 perces foglalkozással várnak mindenkit, együtt segítve a gyerekeket, hogy kiegyensúlyozott, egészséges életük legyen. Aki szeretne bővebben informálódni a programról, megteheti a www.tancoljbabam.hu és a Facebookon a Táncolj babám! táncoktatás oldalakon.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×