× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Molnár Áron: Algyő nem kér az állandó táborból

|
2015. július 10. | Rendőrség
Algyő nem akarja, hogy állandó menekülttábort hozzanak ott létre – mondta a Csongrád megyei település polgármestere a Lánchíd Rádióban.

Molnár Áron hozzátette: a jelenlegi, ideiglenes befogadóállomáson csak pár napot töltenek el a migránsok, akik ezalatt pihennek és alig járnak ki. Azonban a bővítés azzal fenyeget, hogy 80-90 napot is ott lennének, ami alatt Algyőre is kijárnának, amitől tart a közösség – főleg, hogy a közelben lakóépületek és börtön is van. Továbbá Algyőn öt veszélyes üzem is működik, emiatt nemzetbiztonsági szempontból is aggályos lenne ott létrehozni állandó tábort. Molnár Áron polgármester szerint legfeljebb zárt létesítmény jöhetne szóba.kapcsolódó anyagok: Rádió interjú
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×