Egy hete tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén. Hangos robajjal égett 3 fáklya - egy héttel később végre megtudtuk a részleteket.

"> Egy hete tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén. Hangos robajjal égett 3 fáklya - egy héttel később végre megtudtuk a részleteket.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mol-tűz: sem Szeged, sem Algyő nem volt veszélyben

|
2011. január 19. | Rendőrség

Egy hete tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén. Hangos robajjal égett 3 fáklya - egy héttel később végre megtudtuk a részleteket.

A Mol tájékoztatásából kiderült, hogy január 11-én 17 óra 30 perckor az algyői gáztechnológia egység egyik kompresszora meghibásodott, amelynek következtében tűz keletkezett. A létesítményi tűzoltóság megkezdte az oltást, amelyet az időközben helyszínre érkező szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltóegységekkel együtt fejeztek be.

Információnk szerint egy felügyelet nélkül működő gázkompresszor sérült meg, a kiáramló gáz begyulladása okozta a tüzet. A tűzoltók a környezet hűtését biztosították, a gázvezeték elzárásával elfojtották a lángokat is.

Múlt kedden az üzem mintegy 70 százalékos kapacitással, az üzemzavar idején is működött. Még aznap este fél 11-re a szakemberek visszaállították a normál üzemmenetet – olvashatjuk a nemzeti olajtársaság közleményében.

A baleset látványos részét Szegedről több helyen is észlelték, ugyanis üzemzavar esetén fellobbannak a gázfáklyák. Megtudtuk: a fáklya működtetésére azért volt szükség, mivel a meghibásodás miatt egy másik kompresszorüzemet is áramtalanítottak, így ezen gépek által komprimált – azaz sűrített – gáz is a fáklyára került, a sérült egységével együtt. Az áramtalanított üzemrészek újraindítása után a fáklyázás megszűnt. Ezért festette vörösre az ég alját a Mol három fáklyája, amik a hibaelhárítás után ki is aludtak.

Kérdésünkre elmondták, hogy az algyői üzem rendelkezik a megfelelő biztonságtechnikai rendszerekkel, amelyeket folyamatosan figyelnek, ezek eltérés esetén riasztást adnak az üzemirányításnak. Az üzemirányítókat kiképezték az esetleges vészhelyzetek kezelésére.

A január 11-i balesetben személyi sérülés nem történt, sem Algyő sem Szeged lakói nem voltak veszélyben. A törvényi előírások szerint a telep rendelkezik a megfelelő tervekkel, hogy mikor, milyen hatóságokat, szervezeteket kell értesíteni egy esetleges baleset bekövetkezésekor. A múlt heti esetnél a Katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen voltak és megállapították, hogy további intézkedésre nincs szükség – tudtuk meg a Moltól.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×