× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modernizálják a Faluház fűtési rendszerét

|
2022. november 21. | Önkormányzat

Egy hidegebb téli hónapban 500 ezer forint is elment az Algyői Faluház fűtésére. Az elavult gázkazánt most hőszivattyús rendszere cserélik, így a jövőben az intézménynek nem kell gázszámlát fizetnie. Jó hír, hogy a modernizáció révén a nyári klimatizálás is megoldott lesz.

Hűtés nincs, a fűtés pedig problémás – így lehet összefoglalni röviden az Algyői Faluház jelenlegi rendszerét. Még a szeptemberi képviselő-testületi ülésen hangzott el, hogy régóta húzódik az épület modernizációjának kérdése. Mert bár mutatós építményről van szó, a szigetelés hiánya, a régi nyílászárók és a nem megfelelően működő gázkazán miatt korántsem nevezhető modernnek.

Az ülésen Molnár Áron polgármester elmondta, hogy már évek óta kerestek megfelelő pályázati konstrukciót az épület felújítására, ám mivel nem valószínű, hogy a következő időszakban ilyen megjelenik, a Gyevikult Nkft. a saját forrásaiból végeztetné el a szükséges átalakításokat. A képviselők előtt letett anyagként szerepelt előterjesztésből kiderült, hogy hőszivattyús rendszer kiépítésével, illetve a meglévő napelempark bővítésével az épület gázfelhasználást ki lehet váltani. Az önkormányzati cég a kivitelezés áfatartalmát kérte támogatásként a testülettől, amelyet ha visszaigényel, természetesen vissza is utal majd az önkormányzat számlájára. A képviselők támogatták az elképzelést.

„A Településüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság döntött, a három beérkezett árajánlat közül kiválasztották a legjobbat. Egy algyői vállalkozás nyert, és a tervek szerint hamarosan indulhat is a kivitelezés, ezért lesznek az adventi programok a kinti színpadon tartva” – tájékoztatott a fejleményekről Molnár Áron. Hozzátette, reméli, még a kemény hideg időszak előtt kész lesz a fejlesztés, mert ezzel sokat tudnak spórolni.

Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2018 óta folyamatosan spórolnak. A mostani beruházás költségeit két tétel fedezi, egyrészt az eredménytartalékuk, másrészt pedig minden évben költeniük kell az ingatlanok állagmegóvására bizonyos összeget, és ennek maradványát különítették el.

„A beruházó a legkevesebb kellemetlenséget okozva szeretné végezni a munkáját, így az algyői Faluház csak a két ünnep között, illetve január első másfél hetében lesz zárva. Az újévi koncertet már a nagyteremben tartjuk” – mondta Kovács László.

A projekt nagyjából 30 millió forintba kerül.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×