× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modernizálják a Faluház fűtési rendszerét

|
2022. november 21. | Önkormányzat

Egy hidegebb téli hónapban 500 ezer forint is elment az Algyői Faluház fűtésére. Az elavult gázkazánt most hőszivattyús rendszere cserélik, így a jövőben az intézménynek nem kell gázszámlát fizetnie. Jó hír, hogy a modernizáció révén a nyári klimatizálás is megoldott lesz.

Hűtés nincs, a fűtés pedig problémás – így lehet összefoglalni röviden az Algyői Faluház jelenlegi rendszerét. Még a szeptemberi képviselő-testületi ülésen hangzott el, hogy régóta húzódik az épület modernizációjának kérdése. Mert bár mutatós építményről van szó, a szigetelés hiánya, a régi nyílászárók és a nem megfelelően működő gázkazán miatt korántsem nevezhető modernnek.

Az ülésen Molnár Áron polgármester elmondta, hogy már évek óta kerestek megfelelő pályázati konstrukciót az épület felújítására, ám mivel nem valószínű, hogy a következő időszakban ilyen megjelenik, a Gyevikult Nkft. a saját forrásaiból végeztetné el a szükséges átalakításokat. A képviselők előtt letett anyagként szerepelt előterjesztésből kiderült, hogy hőszivattyús rendszer kiépítésével, illetve a meglévő napelempark bővítésével az épület gázfelhasználást ki lehet váltani. Az önkormányzati cég a kivitelezés áfatartalmát kérte támogatásként a testülettől, amelyet ha visszaigényel, természetesen vissza is utal majd az önkormányzat számlájára. A képviselők támogatták az elképzelést.

„A Településüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság döntött, a három beérkezett árajánlat közül kiválasztották a legjobbat. Egy algyői vállalkozás nyert, és a tervek szerint hamarosan indulhat is a kivitelezés, ezért lesznek az adventi programok a kinti színpadon tartva” – tájékoztatott a fejleményekről Molnár Áron. Hozzátette, reméli, még a kemény hideg időszak előtt kész lesz a fejlesztés, mert ezzel sokat tudnak spórolni.

Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2018 óta folyamatosan spórolnak. A mostani beruházás költségeit két tétel fedezi, egyrészt az eredménytartalékuk, másrészt pedig minden évben költeniük kell az ingatlanok állagmegóvására bizonyos összeget, és ennek maradványát különítették el.

„A beruházó a legkevesebb kellemetlenséget okozva szeretné végezni a munkáját, így az algyői Faluház csak a két ünnep között, illetve január első másfél hetében lesz zárva. Az újévi koncertet már a nagyteremben tartjuk” – mondta Kovács László.

A projekt nagyjából 30 millió forintba kerül.

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×