× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modernizálják a Faluház fűtési rendszerét

|
2022. november 21. | Önkormányzat

Egy hidegebb téli hónapban 500 ezer forint is elment az Algyői Faluház fűtésére. Az elavult gázkazánt most hőszivattyús rendszere cserélik, így a jövőben az intézménynek nem kell gázszámlát fizetnie. Jó hír, hogy a modernizáció révén a nyári klimatizálás is megoldott lesz.

Hűtés nincs, a fűtés pedig problémás – így lehet összefoglalni röviden az Algyői Faluház jelenlegi rendszerét. Még a szeptemberi képviselő-testületi ülésen hangzott el, hogy régóta húzódik az épület modernizációjának kérdése. Mert bár mutatós építményről van szó, a szigetelés hiánya, a régi nyílászárók és a nem megfelelően működő gázkazán miatt korántsem nevezhető modernnek.

Az ülésen Molnár Áron polgármester elmondta, hogy már évek óta kerestek megfelelő pályázati konstrukciót az épület felújítására, ám mivel nem valószínű, hogy a következő időszakban ilyen megjelenik, a Gyevikult Nkft. a saját forrásaiból végeztetné el a szükséges átalakításokat. A képviselők előtt letett anyagként szerepelt előterjesztésből kiderült, hogy hőszivattyús rendszer kiépítésével, illetve a meglévő napelempark bővítésével az épület gázfelhasználást ki lehet váltani. Az önkormányzati cég a kivitelezés áfatartalmát kérte támogatásként a testülettől, amelyet ha visszaigényel, természetesen vissza is utal majd az önkormányzat számlájára. A képviselők támogatták az elképzelést.

„A Településüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság döntött, a három beérkezett árajánlat közül kiválasztották a legjobbat. Egy algyői vállalkozás nyert, és a tervek szerint hamarosan indulhat is a kivitelezés, ezért lesznek az adventi programok a kinti színpadon tartva” – tájékoztatott a fejleményekről Molnár Áron. Hozzátette, reméli, még a kemény hideg időszak előtt kész lesz a fejlesztés, mert ezzel sokat tudnak spórolni.

Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2018 óta folyamatosan spórolnak. A mostani beruházás költségeit két tétel fedezi, egyrészt az eredménytartalékuk, másrészt pedig minden évben költeniük kell az ingatlanok állagmegóvására bizonyos összeget, és ennek maradványát különítették el.

„A beruházó a legkevesebb kellemetlenséget okozva szeretné végezni a munkáját, így az algyői Faluház csak a két ünnep között, illetve január első másfél hetében lesz zárva. Az újévi koncertet már a nagyteremben tartjuk” – mondta Kovács László.

A projekt nagyjából 30 millió forintba kerül.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×