× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mikulásnak öltözött a plébános

|
2020. december 09. | Egyház

Az algyői Szent Anna és a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomba is ellátogatott a Mikulás a vasárnapi szentmise után és megajándékozta a gyerekeket és a híveket.

– Azzal törődünk és foglalkozunk, mi van a környezetünkben, mások gyarlóságát jobban szemmel tartjuk, mint a sajátunkat. A saját életünkre kell koncentrálni. A bűnbánat akkor válik igazzá, ha felismerjük a saját hibáinkat, gyarlóságainkat és így tudunk felkészülni Karácsony szent ünnepére – mondta a vasárnapi misén a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban Fazakas Attila.

A plébános gondolatai után, a mise végeztével a Mikulás üzenetét tolmácsolta.

– Tőlem azt kérte, hogy rövid szentmisét tartsak, remélem sikerült – folytatta, majd elmesélte, hogy náluk ez a nap dupla ünnep, mert december 6-án a húgát is elhozta a Mikulás, ezért boldog születésnapot kívánt neki.

Rövid technikai szünet után megjelent a templom bejáratában a Mikulás, a hangosan hármat koppantott botjával és megkérdezte, be lehet-e jönni ide, majd viccelődött a gyerekekkel, elmondta, hogy ő modern Mikulás és bekapcsolta a mikrofont.

Elmondta, hogy nehezen ért ide, mert a maszkfináncok megállították a határon, de ő a rénszarvasai segítségével átrepült felettük és bár ő is veszélyeztetett korban van, de mégis elhozta a gyerekeknek az ajándékot.

– Van-e aki készült valamivel? – kérdezte.

Böngyik Dániel, Sára és Réka a Mikulás ajándéka című versét mondták el, Beznoszka Dávid és Anita pedig táncoltak a Mikulásnak. Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is kaptak ajándékot – szaloncukrot, csokimikulást és mandarint –, végül fényképezkedni lehetett a Mikulással.

Az ajándékosztás után a plébános elmesélte, hét évvel ezelőtt öltötte magára először a Mikulás jelmezét.

Idén szükség volt egy kis rögtönzésre, mert új szakállat és parókát szereztek be, amire nem passzolt tökéletesen a püspöki süveg, de mindenki nagy örömére, ezt is megoldották.

forrás: www.delmagyar.hu (A.T.J.)


Kapcsolódó galéria: Mikulásnak öltözött a plébános (4 db kép)

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×