× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mi lesz a vízelvezető sorsa Algyőn?

|
2021. május 04. | Önkormányzat

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

Az utóbbi utcában már korábban elkezdték az árkok kialakítását, most ezt a munkát folytatják.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, önkormányzati forrásból valósítják meg a beruházást. Kiderült, nem csupán a rendszert építik ki, hanem a terv része a járdaépítés is a két utcában, valamint az autóbejárók kialakítása beton fedlapokkal.

Az utóbbi két feladat viszont még várat magára, hiszen nem tudja az önkormányzat, hogy mekkora mértékű, iparűzési adóból származó bevételre számíthat idén. Májusban derül ki, de az elvezetőárkok létrehozása addig is zajlik. Ha minden forrás rendelkezésre áll, akkor őszre elkészülnek a rendszerrel, a járdával és a bejárókkal is.

Molnár Áron kérdésünkre elmondta azt is, hogy az idei legfrissebb adatok szerint emelkedett a lakosságszám, már 5560-an laknak Algyőn. Eladó telket vagy felújításra váró régi házat már nem igazán találni a községben. Hozzátette, egyelőre befejezik a lélekszám növelésére irányuló tevékenységet, mert az intézményi struktúra a mostani lakosságszámot tudja kiszolgálni.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×