× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mi lesz a vízelvezető sorsa Algyőn?

|
2021. május 04. | Önkormányzat

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

Az utóbbi utcában már korábban elkezdték az árkok kialakítását, most ezt a munkát folytatják.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, önkormányzati forrásból valósítják meg a beruházást. Kiderült, nem csupán a rendszert építik ki, hanem a terv része a járdaépítés is a két utcában, valamint az autóbejárók kialakítása beton fedlapokkal.

Az utóbbi két feladat viszont még várat magára, hiszen nem tudja az önkormányzat, hogy mekkora mértékű, iparűzési adóból származó bevételre számíthat idén. Májusban derül ki, de az elvezetőárkok létrehozása addig is zajlik. Ha minden forrás rendelkezésre áll, akkor őszre elkészülnek a rendszerrel, a járdával és a bejárókkal is.

Molnár Áron kérdésünkre elmondta azt is, hogy az idei legfrissebb adatok szerint emelkedett a lakosságszám, már 5560-an laknak Algyőn. Eladó telket vagy felújításra váró régi házat már nem igazán találni a községben. Hozzátette, egyelőre befejezik a lélekszám növelésére irányuló tevékenységet, mert az intézményi struktúra a mostani lakosságszámot tudja kiszolgálni.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Először kapott ki a Kiskundorozsma 2021-ben bajnoki meccsen. Hiába volt több ziccere is a hazaiaknak, a meccset Pataki értékesített büntetője döntötte el, több mint fél órát emberhátrányban futballozva is nyert az Algyő.

2021. május 03. | Sport Bővebben

×