× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mi lesz a vízelvezető sorsa Algyőn?

|
2021. május 04. | Önkormányzat

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

Az utóbbi utcában már korábban elkezdték az árkok kialakítását, most ezt a munkát folytatják.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, önkormányzati forrásból valósítják meg a beruházást. Kiderült, nem csupán a rendszert építik ki, hanem a terv része a járdaépítés is a két utcában, valamint az autóbejárók kialakítása beton fedlapokkal.

Az utóbbi két feladat viszont még várat magára, hiszen nem tudja az önkormányzat, hogy mekkora mértékű, iparűzési adóból származó bevételre számíthat idén. Májusban derül ki, de az elvezetőárkok létrehozása addig is zajlik. Ha minden forrás rendelkezésre áll, akkor őszre elkészülnek a rendszerrel, a járdával és a bejárókkal is.

Molnár Áron kérdésünkre elmondta azt is, hogy az idei legfrissebb adatok szerint emelkedett a lakosságszám, már 5560-an laknak Algyőn. Eladó telket vagy felújításra váró régi házat már nem igazán találni a községben. Hozzátette, egyelőre befejezik a lélekszám növelésére irányuló tevékenységet, mert az intézményi struktúra a mostani lakosságszámot tudja kiszolgálni.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×