× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mi lesz a vízelvezető sorsa Algyőn?

|
2021. május 04. | Önkormányzat

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

Az utóbbi utcában már korábban elkezdték az árkok kialakítását, most ezt a munkát folytatják.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, önkormányzati forrásból valósítják meg a beruházást. Kiderült, nem csupán a rendszert építik ki, hanem a terv része a járdaépítés is a két utcában, valamint az autóbejárók kialakítása beton fedlapokkal.

Az utóbbi két feladat viszont még várat magára, hiszen nem tudja az önkormányzat, hogy mekkora mértékű, iparűzési adóból származó bevételre számíthat idén. Májusban derül ki, de az elvezetőárkok létrehozása addig is zajlik. Ha minden forrás rendelkezésre áll, akkor őszre elkészülnek a rendszerrel, a járdával és a bejárókkal is.

Molnár Áron kérdésünkre elmondta azt is, hogy az idei legfrissebb adatok szerint emelkedett a lakosságszám, már 5560-an laknak Algyőn. Eladó telket vagy felújításra váró régi házat már nem igazán találni a községben. Hozzátette, egyelőre befejezik a lélekszám növelésére irányuló tevékenységet, mert az intézményi struktúra a mostani lakosságszámot tudja kiszolgálni.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×