× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mi lesz a vízelvezető sorsa Algyőn?

|
2021. május 04. | Önkormányzat

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

Az utóbbi utcában már korábban elkezdték az árkok kialakítását, most ezt a munkát folytatják.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, önkormányzati forrásból valósítják meg a beruházást. Kiderült, nem csupán a rendszert építik ki, hanem a terv része a járdaépítés is a két utcában, valamint az autóbejárók kialakítása beton fedlapokkal.

Az utóbbi két feladat viszont még várat magára, hiszen nem tudja az önkormányzat, hogy mekkora mértékű, iparűzési adóból származó bevételre számíthat idén. Májusban derül ki, de az elvezetőárkok létrehozása addig is zajlik. Ha minden forrás rendelkezésre áll, akkor őszre elkészülnek a rendszerrel, a járdával és a bejárókkal is.

Molnár Áron kérdésünkre elmondta azt is, hogy az idei legfrissebb adatok szerint emelkedett a lakosságszám, már 5560-an laknak Algyőn. Eladó telket vagy felújításra váró régi házat már nem igazán találni a községben. Hozzátette, egyelőre befejezik a lélekszám növelésére irányuló tevékenységet, mert az intézményi struktúra a mostani lakosságszámot tudja kiszolgálni.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×