× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Menekülő embercsempészt kaptak el Algyőn

|
2020. december 22. | Rendőrség

A járőrök elfogtak egy szerb férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy nappal korábban határsértőket próbált meg elszállítani Deszk külterületéről - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A 44 éves férfi december 21-én 16 óra 40 perckor 10 határsértőt próbált meg felvenni kisteherautójába Deszknél, egy szolgálaton kívüli rendőr azonban tetten érte őt. A sofőr kivonta magát az igazoltatás alól és elmenekült.

A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően ma 12 óra 50 perckor a járőrök Algyő külterületén elfogták, majd a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították a férfit. 

Ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​ 

forrás: www.szegedma.hu

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×