× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megyei természetismereti vetélkedő az algyői iskolában

|
2014. június 08. | Oktatás
"Óh emberek, szeretni kell a Földet"
Juhász Gyula

Iskolánk hagyományaihoz híven, ebben a tanévben május 9-én szervezte meg az alsó tagozatos tanulók részére a „Csak együtt létezhetünk” címmel meghirdetett megyei szintű természetismereti vetélkedőt, mely a Madarak és Fák Napjához kapcsolódott. Csongrád megye általános iskolából 17 csapat nevezett. Minden csapat előzetes feladatként készült az év fájából, a mezei juharból és az év madarából, a túzokból. A csapatok nevüket kitűzőként hozták. A komplex természetismereti vetélkedőn elméleti és játékos feladatok vártak a gyerekekre. Versenyünkre jól felkészült csapatok érkeztek.

Az eredmények:
  1. Juharkák csapat: Gavallér Erika 2.a, Borbás Bálint 3.a és Nagy Olga 4.b osztályos tanulónk (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Algyő) és a Csivit-csapat: Terhes Balázs 2.o, Sipos Lili 3.o és Kiss Regina 4.o (Liszt Ferenc Ének - Zenei Általános Iskola, Hódmezôvásárhely)
  2. Ökológusok: Söres Vajk 2.o, Barkucz László 3.o és Csatlós Vencel 4.o (Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes)
  3. Fekete Baglyok: Kajcié Kitti 2.o, Tóth Andor 3.o és Volent Emma Róza 4.o (Szegedi Fekete István Általános Iskola, Szeged).
A csapatok munkájának értékelésében segítségünkre volt: Fűzné dr. Kószó Mária SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főiskolai docense, Saly Erika a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület elnöke, Ábrahám Krisztián a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelője és Tóth Gábor a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület munkatársa.

Vetélkedőnket a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Homokháti Iskolaszövetség, a Flóratom Kft. és az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület támogatta.

Minden versenyző csapatunknak szívből gratulálunk! Kollégáinknak köszönjük a felkészítő munkát.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×