× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megyei foci: viselkedni tudni kell

|
2014. december 02. | Sport
A Délmagyarország napilap által a megyei I. és II. osztály egész idényére meghirdetett sportszerűségi játékában (minél kevesebb lapot kell gyűjteni a 2014–15-ös sorozatban) az Algyő és a Móravárosi Kinizsi végzett az őszi első helyen.

Algyő, Tápé, Mórahalom, HFC. Az eredmények alapján három dobogós csapatot megelőzve lett őszi első a játékban a megyei I. osztályban az Algyő.

A játék az első: ha a labdaszerzésről vagy a védekezésről beszélünk, akkor is ez az elvem. Soha senkitől sem kérem, hogy úgy szerezze vissza a labdát, hogy rúgja agyon az ellenfelet. Keményen és határozottan kell játszani, ez alap, de vannak olyan posztok, ahol muszáj párharcot nyerni, a taktikai faultot megcsinálni, és ez bizony lapokkal jár. Nem vagyok az a típus, aki a mérkőzésen nyugodtan ül a kispadon, és csendben van, de ez csak a meccseken jön ki, amúgy nyugodt embernek tartom magam. Mindig a korrektségre törekszünk, védjük az ellenfél és a saját testi épségünket, ezért tisztán próbálunk futballozni. A keretben most kevesebb az úgynevezett balhés játékos, ha ilyen van, azt is megpróbálom fegyelmezni, erre meg is van a pénzügyi tarifa, esetleg elzavarom. Minden mérlegelés kérdése, hiszen a csapatérdek az első. Örülök az első helyezésnek, de annak örülnék igazán, ha a tabellán állnánk előrébb – nyilatkozta a megyei I. osztályban a fair play- lista első helyén telelő Algyő edzője, Takács Zoltán.


Azért néhány statisztikai adatra érdemes odafigyelni: a 15 forduló alatt a megyeegyben a Tápé három (egymást követő három fordulóban), az Algyő és a Kistelek két-két, míg a Mindszent, az Ásotthalom, a Mórahalom, az SZVSE és az UTC egy-egy alkalommal nem kapott semmilyen lapot. Egy olyan meccs volt ősszel, ahol a bírónak, jelen esetben Szeles Ádámnak nem kellett fegyelmeznie, ez pedig a 12. forduló Mórahalom–SZVSE (4–0) összecsapása volt.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×