× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megnyitották az algyői Levendula hotelt

|
2015. február 27. | Önkormányzat
Addig nem lehet turizmusról beszélni egy településen, amíg nincs szálláshelye - mondta a polgármester.

– Az algyői turizmus életében fontos határkő a Levendula hotel megnyitása. Addig nem lehet turizmusról beszélni egy településen, amíg nincs szálláshelye. A Borbála fürdőt felfejlesztettük, de nem tudtunk szállás híján több napos programot ajánlani a hozzánk érkezőkhöz. A hotelhez hozzáépült egy konyha és étterem is: március 1-jétől innen biztosítják az algyői diákoknak és időseknek a közétkeztetést – monda Molnár Áron algyői polgármester a Levendula hotel pénteki ünnepélyes átadóján.


A beruházás 550 millió forintba került, amit a nagyközség önerőből valósított meg. Abban bíznak, hogy megtérül majd ez a beruházás. Ehhez a hotel melletti lovaspályán rendszeres lovas sportolási lehetőséget is szeretnének létrehozni. A hotel felszentelését Kiss-Rigó László megyéspüspök végezte el. A megnyitó után állófogadást tartottak, ahol a Levendula hotel konyhája vizsgázott a vendégek előtt: volt lazac, spenótos tekercs, kacsamell, aszalt szilvával töltött karaj, számos saláta és különféle rétes, amelyek ízvilága mind elnyerte a vendégek tetszését.


A Levendula hotelben 16 kétágyas szoba és 2 lakosztály van, egyszerre 50 embert tudnak fogadni, de a tervek szerint jó helyszín lesz esküvők lebonyolítására is. Az étteremben egyszerre 120-an ehetnek majd. Egy éjszakáért személyenként reggelivel együtt 8 ezer 500 forintot kell fizetni.


kapcsolódó anyagok: delmagyar.hu fotó galériája a megnyitóról
 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×