× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megnyitották az algyői Levendula hotelt

|
2015. február 27. | Önkormányzat
Addig nem lehet turizmusról beszélni egy településen, amíg nincs szálláshelye - mondta a polgármester.

– Az algyői turizmus életében fontos határkő a Levendula hotel megnyitása. Addig nem lehet turizmusról beszélni egy településen, amíg nincs szálláshelye. A Borbála fürdőt felfejlesztettük, de nem tudtunk szállás híján több napos programot ajánlani a hozzánk érkezőkhöz. A hotelhez hozzáépült egy konyha és étterem is: március 1-jétől innen biztosítják az algyői diákoknak és időseknek a közétkeztetést – monda Molnár Áron algyői polgármester a Levendula hotel pénteki ünnepélyes átadóján.


A beruházás 550 millió forintba került, amit a nagyközség önerőből valósított meg. Abban bíznak, hogy megtérül majd ez a beruházás. Ehhez a hotel melletti lovaspályán rendszeres lovas sportolási lehetőséget is szeretnének létrehozni. A hotel felszentelését Kiss-Rigó László megyéspüspök végezte el. A megnyitó után állófogadást tartottak, ahol a Levendula hotel konyhája vizsgázott a vendégek előtt: volt lazac, spenótos tekercs, kacsamell, aszalt szilvával töltött karaj, számos saláta és különféle rétes, amelyek ízvilága mind elnyerte a vendégek tetszését.


A Levendula hotelben 16 kétágyas szoba és 2 lakosztály van, egyszerre 50 embert tudnak fogadni, de a tervek szerint jó helyszín lesz esküvők lebonyolítására is. Az étteremben egyszerre 120-an ehetnek majd. Egy éjszakáért személyenként reggelivel együtt 8 ezer 500 forintot kell fizetni.


kapcsolódó anyagok: delmagyar.hu fotó galériája a megnyitóról
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×