× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megnyitott a fürdő és a Levendula terasz is fogad vendégeket

|
2021. május 16. | Sport

A járvány miatti korlátozások enyhítésére reagált a Gyevitur Nkft. is, a Levendula Hotel teraszán amint lehetett, fogadtak vendégeket, május elsején pedig megnyithatta kapuit a Borbála Fürdő is, ahol a beléptető rendszert is átalakították.

„Új beléptetőrendszert telepítettünk a fürdőbe, amelynek lényege, hogy az eddigi karóra helyett kulcsot kap a vendék, amit kaució ellenében lehet átvenni. Ez lehet pénzbeli, ez estben ezer forintot kell fizetni, de bármilyen értéktárgy is, amelyet a vendég ott mer nálunk hagyni. A szekrényeket így immár kulccsal lehet nyitni, míg távozáskor a kiléptetést egy elektronikus rendszer segítségével lehet elvégezni, és a kulcs leadása után a kaució vagy az értéktárgy visszajár” – mondta el lapunknak Bella Árpád, a Gyevitur Nkft. ügyvezető igazgatója.
Megjegyezte, ez kényelmetlenebb, mint a karórás megoldás, ám sokkal stabilabban működő rendszer. Kérdésünkre elmondta, éves szinten 8 millió forintot kellett költeniük az instabil órás rendszer karbantartására és szervizelésére, ezért elkerülhetetlen volt a kulcsos rendszerre való áttérés. Hozzátette, luxus, hogy havi szinten 700 ezer forintot kellett csak arra költeniük, hogy működjön az órás rendszer.

A fürdő május elsején 8 órakor nyitott meg, a belépés feltétele pedig az aktuális kormányrendelet szerint védettségi igazolvány bemutatása, valamint a személyi igazolvány felmutatása.

„Az új szabadtéri medencét a kivitelezővel kötött szerződés értelmében június 30-án át kell adnia az építési területtel együtt. Erre – úgy tűnik – az elmúlt időszak munkálatai joggal lehetőséget is biztosítanak. Jelenleg a gépészeti munkák zajlanak, és június 30-án indul a próbaüzem, amikor át tudjuk venni a medencét. A nagyközönség akkor még nem, hanem várhatóan július, augusztus folyamán vehetik birtokba a sikeres próbaüzem után” – mondta Bella Árpád. A szolgáltatásbővülés egyébként áremelést is hoz majd, újrastrukturált árlistát készít a Gyevitur Nkft., amivel kapcsolatban fontos tudni, hogy megmarad az algyői lakosokat jelenleg is megillető kedvezmény, azaz féláron vehetnek belépőjegyet a jövőben is.

20210517-levendula_terasz.jpg (360 KB)A Gyevitur Nkft.-hez tartozó Levendula Hotel már a május elsejei könnyítések előtt is lépett egyet előre, hiszen megnyithatott a terasz, azaz a vendégek akár ott is megebédelhetnek. Elérhetővé vált az úgynevezett terasz menü, amely keretében napi ajánlattal készülnek, illetve a készlet erejéig az előfizetéses menüből is lehet választani. Bella Árpád elmondta, a tavaly tavaszi lezárások után eleinte viszonylag kevesen rendeltek menüt tőlük, ám jelenleg erre nem lehet panasza, jól bevált a házhoz szállításos rendszer, sokan választják a főztjüket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×