× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megkezdte működését a menekülttábor

|
2015. január 12. | Rendőrség
A mai napon újra megkezdte működését a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumának területén az ideiglenes befogadó állomás. A téliesített konténerváros háromszáz menekült elszállásolására alkalmas.

Magyarország déli határszakaszán beáramló nagyszámú menedékkérő elhelyezésére a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal újra megnyitotta a háromszáz fő befogadására alkalmas ideiglenes befogadó állomást. A téliesített konténerekből épült táborban, az elhelyezett személyek teljes körű ellátása biztosított.

A tábor környékén a rendőrség megerősített jelenléttel biztosítja a zavartalan és problémáktól mentes működést.

Az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület a járőrözések számának emelésére plusz támogatásként kettőszázezer forintot kapott. Emellett a mezőőri szolgálat is fokozott figyelemmel végzi a munkáját.

Algyő Nagyközség Önkormányzata megértést és türelmet kér, az itt élőktől a kialakult helyezet problémamentes kezelése érdekében.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×