× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megemelték az algyői hidat – félpályán halad a forgalom

|
2014. október 22. | Gazdaság

Nekiláttak az algyői Tisza-híd sarujának a javításához, kedd reggeltől félpályán halad a forgalom. A kivitelező szerint egy hét alatt végeznek a munkával, nem várható hídzár.

– Itt már 2 centit emelkedett, ott pedig szinte ugyanennyit süllyedt. Az is jól látszik, hogy a korlát csavarodik – mondta Bartha Miklós, az algyői Tisza-híd felújítását végző Keller Plusz Mérnöki Kft. ügyvezetője. Miközben a Szeged felé vezető pálya lassan megmozdult, a hidász-mérnök elmondta, a végkereszttartón lévő emelési pontoknál mindössze 1 centimétert emelnek, a merev pálya csavarodása miatt fent ez már 4-5 centit jelent.

A Magyar Közút NZrt. munkatársai kedd reggelre kihelyezték a forgalomirányító lámpákat, előkészítették a terepet a hídfelújítóknak. Megírtuk, algyői Tisza-híd szeptember elejei mosásakor vették észre, hogy a híd egyik saruja – ez támasztja a pilléreken keresztül a hidat, a dilatációs mozgást kellene követnie – kimozdult a helyéről. A javításig a közútkezelő 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be a hídon, hogy a csillapítsa a járműforgalom dinamikus hatását.

A kivitelező kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, a felújítás ideje alatt nem lesz szükség teljes útzárra, egy héten belül végeznek a munkákkal. Elmondta, az elhasználódott sarurészt előre legyártatták, a munka megtervezése is közel egy hetet vett igénybe. Hozzátette, a záhonyi Tisza-hidat is ők javították, igaz, ott a félpályás útzárat nem sikerült az ukránokkal leegyeztetni, így folyamatos terhelés mellett dolgoztak.

– Számításaink szerint a sarokra eső terhelés 50 tonna, ezt 200 tonnával emeljük – árulta el Bartha Miklós. A 61 éves cégvezető felmászott a közel 8 méter magasan lévő pillérre, onnan irányította a munkát. Kiderült, a saru berohadt, így először melegítéssel, majd flex-szel oldották a 30 év alatt "összeért" kötést. Bartha Miklós elmondta, amint végeznek a Szeged felé vezető oldal sarujával, nekilátni a Hódmezővásárhely felé vezető oldal javításának.

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×