× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megemelték az algyői hidat – félpályán halad a forgalom

|
2014. október 22. | Gazdaság

Nekiláttak az algyői Tisza-híd sarujának a javításához, kedd reggeltől félpályán halad a forgalom. A kivitelező szerint egy hét alatt végeznek a munkával, nem várható hídzár.

– Itt már 2 centit emelkedett, ott pedig szinte ugyanennyit süllyedt. Az is jól látszik, hogy a korlát csavarodik – mondta Bartha Miklós, az algyői Tisza-híd felújítását végző Keller Plusz Mérnöki Kft. ügyvezetője. Miközben a Szeged felé vezető pálya lassan megmozdult, a hidász-mérnök elmondta, a végkereszttartón lévő emelési pontoknál mindössze 1 centimétert emelnek, a merev pálya csavarodása miatt fent ez már 4-5 centit jelent.

A Magyar Közút NZrt. munkatársai kedd reggelre kihelyezték a forgalomirányító lámpákat, előkészítették a terepet a hídfelújítóknak. Megírtuk, algyői Tisza-híd szeptember elejei mosásakor vették észre, hogy a híd egyik saruja – ez támasztja a pilléreken keresztül a hidat, a dilatációs mozgást kellene követnie – kimozdult a helyéről. A javításig a közútkezelő 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be a hídon, hogy a csillapítsa a járműforgalom dinamikus hatását.

A kivitelező kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, a felújítás ideje alatt nem lesz szükség teljes útzárra, egy héten belül végeznek a munkákkal. Elmondta, az elhasználódott sarurészt előre legyártatták, a munka megtervezése is közel egy hetet vett igénybe. Hozzátette, a záhonyi Tisza-hidat is ők javították, igaz, ott a félpályás útzárat nem sikerült az ukránokkal leegyeztetni, így folyamatos terhelés mellett dolgoztak.

– Számításaink szerint a sarokra eső terhelés 50 tonna, ezt 200 tonnával emeljük – árulta el Bartha Miklós. A 61 éves cégvezető felmászott a közel 8 méter magasan lévő pillérre, onnan irányította a munkát. Kiderült, a saru berohadt, így először melegítéssel, majd flex-szel oldották a 30 év alatt "összeért" kötést. Bartha Miklós elmondta, amint végeznek a Szeged felé vezető oldal sarujával, nekilátni a Hódmezővásárhely felé vezető oldal javításának.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×