× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megemelték az algyői hidat – félpályán halad a forgalom

|
2014. október 22. | Gazdaság

Nekiláttak az algyői Tisza-híd sarujának a javításához, kedd reggeltől félpályán halad a forgalom. A kivitelező szerint egy hét alatt végeznek a munkával, nem várható hídzár.

– Itt már 2 centit emelkedett, ott pedig szinte ugyanennyit süllyedt. Az is jól látszik, hogy a korlát csavarodik – mondta Bartha Miklós, az algyői Tisza-híd felújítását végző Keller Plusz Mérnöki Kft. ügyvezetője. Miközben a Szeged felé vezető pálya lassan megmozdult, a hidász-mérnök elmondta, a végkereszttartón lévő emelési pontoknál mindössze 1 centimétert emelnek, a merev pálya csavarodása miatt fent ez már 4-5 centit jelent.

A Magyar Közút NZrt. munkatársai kedd reggelre kihelyezték a forgalomirányító lámpákat, előkészítették a terepet a hídfelújítóknak. Megírtuk, algyői Tisza-híd szeptember elejei mosásakor vették észre, hogy a híd egyik saruja – ez támasztja a pilléreken keresztül a hidat, a dilatációs mozgást kellene követnie – kimozdult a helyéről. A javításig a közútkezelő 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be a hídon, hogy a csillapítsa a járműforgalom dinamikus hatását.

A kivitelező kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, a felújítás ideje alatt nem lesz szükség teljes útzárra, egy héten belül végeznek a munkákkal. Elmondta, az elhasználódott sarurészt előre legyártatták, a munka megtervezése is közel egy hetet vett igénybe. Hozzátette, a záhonyi Tisza-hidat is ők javították, igaz, ott a félpályás útzárat nem sikerült az ukránokkal leegyeztetni, így folyamatos terhelés mellett dolgoztak.

– Számításaink szerint a sarokra eső terhelés 50 tonna, ezt 200 tonnával emeljük – árulta el Bartha Miklós. A 61 éves cégvezető felmászott a közel 8 méter magasan lévő pillérre, onnan irányította a munkát. Kiderült, a saru berohadt, így először melegítéssel, majd flex-szel oldották a 30 év alatt "összeért" kötést. Bartha Miklós elmondta, amint végeznek a Szeged felé vezető oldal sarujával, nekilátni a Hódmezővásárhely felé vezető oldal javításának.

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×