× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Még egy hét javítás az algyői hídon

|
2014. július 26. | Gazdaság
Miért nem lehet 2 hónap alatt megjavítani ezt a nyomorult algyői hidat? - záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Délmagyarország Csörög rovatába.

Ennyi idő alatt átkelőt lehet felhúzni, nemhogy kikátyúzni! 33 fok van, sorban álltam délután is, ahogy reggel, munkába jövet. Nem látni senkit, hogy csinálná. Mindig a technológiával takaróznak, mondván, száradnia kell a rétegeknek. Felháborító! – záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Csörög rovatunkba.A helyszínen tegnap türelmesebb sofőrökkel találkoztunk, megszokták, hogy ezt a hidat mindig bontják, állandó a lezárás vagy sebességkorlátozás. Azt mondták, szerencsére gyorsan vált a lámpa, mégis feltorlódik 15-20 autó. A felbontott részen szurokréteget látni, vagyis még aszfaltozni kell.

A kivitelező Hídépítő Zrt. június 10-én kezdte el az algyői Tisza-híd garanciális javítását, akkor a befejezést nagyjából egy hónap múlva ígérték.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte: az első ütem két és fél hét alatt készült el, mert esős idő volt. A második ütemnél pedig az aszfalt bontása után derült ki, hogy az alatta lévő szerkezeti rétegek állapota is rossz, emiatt többletbontást és javítás igényelt.

Az eső miatt a kibontott területen folyamatosan állt a víz, azon nem lehetett dolgozni. A kivitelező többször is megkísérelte eltávolítani a vizet, de mire a terület kiszáradt volna, újra esett, és a terület megtelt vízzel. Csütörtökön a pályalemez kiegyenlítése és szigetelése is elkészült. Az aszfaltozást a jövő hét elejére ígérte a kivitelező, időjárástól függően várhatóan a jövő héten elkészül, és az autósok ismét korlátozás nélkül használhatják a hidat.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×