× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Még egy hét javítás az algyői hídon

|
2014. július 26. | Gazdaság
Miért nem lehet 2 hónap alatt megjavítani ezt a nyomorult algyői hidat? - záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Délmagyarország Csörög rovatába.

Ennyi idő alatt átkelőt lehet felhúzni, nemhogy kikátyúzni! 33 fok van, sorban álltam délután is, ahogy reggel, munkába jövet. Nem látni senkit, hogy csinálná. Mindig a technológiával takaróznak, mondván, száradnia kell a rétegeknek. Felháborító! – záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Csörög rovatunkba.A helyszínen tegnap türelmesebb sofőrökkel találkoztunk, megszokták, hogy ezt a hidat mindig bontják, állandó a lezárás vagy sebességkorlátozás. Azt mondták, szerencsére gyorsan vált a lámpa, mégis feltorlódik 15-20 autó. A felbontott részen szurokréteget látni, vagyis még aszfaltozni kell.

A kivitelező Hídépítő Zrt. június 10-én kezdte el az algyői Tisza-híd garanciális javítását, akkor a befejezést nagyjából egy hónap múlva ígérték.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte: az első ütem két és fél hét alatt készült el, mert esős idő volt. A második ütemnél pedig az aszfalt bontása után derült ki, hogy az alatta lévő szerkezeti rétegek állapota is rossz, emiatt többletbontást és javítás igényelt.

Az eső miatt a kibontott területen folyamatosan állt a víz, azon nem lehetett dolgozni. A kivitelező többször is megkísérelte eltávolítani a vizet, de mire a terület kiszáradt volna, újra esett, és a terület megtelt vízzel. Csütörtökön a pályalemez kiegyenlítése és szigetelése is elkészült. Az aszfaltozást a jövő hét elejére ígérte a kivitelező, időjárástól függően várhatóan a jövő héten elkészül, és az autósok ismét korlátozás nélkül használhatják a hidat.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×