× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Még egy hét javítás az algyői hídon

|
2014. július 26. | Gazdaság
Miért nem lehet 2 hónap alatt megjavítani ezt a nyomorult algyői hidat? - záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Délmagyarország Csörög rovatába.

Ennyi idő alatt átkelőt lehet felhúzni, nemhogy kikátyúzni! 33 fok van, sorban álltam délután is, ahogy reggel, munkába jövet. Nem látni senkit, hogy csinálná. Mindig a technológiával takaróznak, mondván, száradnia kell a rétegeknek. Felháborító! – záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Csörög rovatunkba.A helyszínen tegnap türelmesebb sofőrökkel találkoztunk, megszokták, hogy ezt a hidat mindig bontják, állandó a lezárás vagy sebességkorlátozás. Azt mondták, szerencsére gyorsan vált a lámpa, mégis feltorlódik 15-20 autó. A felbontott részen szurokréteget látni, vagyis még aszfaltozni kell.

A kivitelező Hídépítő Zrt. június 10-én kezdte el az algyői Tisza-híd garanciális javítását, akkor a befejezést nagyjából egy hónap múlva ígérték.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte: az első ütem két és fél hét alatt készült el, mert esős idő volt. A második ütemnél pedig az aszfalt bontása után derült ki, hogy az alatta lévő szerkezeti rétegek állapota is rossz, emiatt többletbontást és javítás igényelt.

Az eső miatt a kibontott területen folyamatosan állt a víz, azon nem lehetett dolgozni. A kivitelező többször is megkísérelte eltávolítani a vizet, de mire a terület kiszáradt volna, újra esett, és a terület megtelt vízzel. Csütörtökön a pályalemez kiegyenlítése és szigetelése is elkészült. Az aszfaltozást a jövő hét elejére ígérte a kivitelező, időjárástól függően várhatóan a jövő héten elkészül, és az autósok ismét korlátozás nélkül használhatják a hidat.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×