× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Még egy hét javítás az algyői hídon

|
2014. július 26. | Gazdaság
Miért nem lehet 2 hónap alatt megjavítani ezt a nyomorult algyői hidat? - záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Délmagyarország Csörög rovatába.

Ennyi idő alatt átkelőt lehet felhúzni, nemhogy kikátyúzni! 33 fok van, sorban álltam délután is, ahogy reggel, munkába jövet. Nem látni senkit, hogy csinálná. Mindig a technológiával takaróznak, mondván, száradnia kell a rétegeknek. Felháborító! – záporoztak a telefonos panaszok autós olvasóinktól a Csörög rovatunkba.A helyszínen tegnap türelmesebb sofőrökkel találkoztunk, megszokták, hogy ezt a hidat mindig bontják, állandó a lezárás vagy sebességkorlátozás. Azt mondták, szerencsére gyorsan vált a lámpa, mégis feltorlódik 15-20 autó. A felbontott részen szurokréteget látni, vagyis még aszfaltozni kell.

A kivitelező Hídépítő Zrt. június 10-én kezdte el az algyői Tisza-híd garanciális javítását, akkor a befejezést nagyjából egy hónap múlva ígérték.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte: az első ütem két és fél hét alatt készült el, mert esős idő volt. A második ütemnél pedig az aszfalt bontása után derült ki, hogy az alatta lévő szerkezeti rétegek állapota is rossz, emiatt többletbontást és javítás igényelt.

Az eső miatt a kibontott területen folyamatosan állt a víz, azon nem lehetett dolgozni. A kivitelező többször is megkísérelte eltávolítani a vizet, de mire a terület kiszáradt volna, újra esett, és a terület megtelt vízzel. Csütörtökön a pályalemez kiegyenlítése és szigetelése is elkészült. Az aszfaltozást a jövő hét elejére ígérte a kivitelező, időjárástól függően várhatóan a jövő héten elkészül, és az autósok ismét korlátozás nélkül használhatják a hidat.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×