× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Második helyezés a Természettudományos diákkonferencián

|
2013. június 17. | Oktatás

A Természettudományos diákkonferenciát május 17-én rendezték meg a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. 43 általános és középiskolás diák 3 kategóriában adta be pályamunkáit, az előzetesen meghatározott 3–3 témában, amelyeket 5–10 perces prezentációban mutattak be. A programot a Németh László Gimnázium és Általános Iskola által szervezte. A pályamunkákat a Szegedi Tudományegyetem Mérnök Karának oktatói zsűrizték. Csapatunk az idei év madaráról, a gyurgyalagról tartott 10 perces power pointos előadást a konferencia résztvevőinek. A 7–8. évfolyamosok és a középiskola 9. évfolyamosai kategóriában a II. helyen végzett iskolánk csapata: Bezdán Dóra 8.a, Ország-Sugár Ákos és Oláh Dániel 8.b osztályos tanulók, felkészítő tanáraink: Csauth Zsuzsanna és Koczka Ágnes.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×