× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyolcadik alkalommal telt meg a szabadstrand

|
2023. szeptember 20. | Napjaink

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

Bár nem a megszokott időpontban, szeptemberben tartották a rendezvényt, a nyári meleg és napsütés csak még felejthetetlenebbé tette a sportnapot. Az időpontváltozás célja az volt, hogy a Tisza-Parti Party az Anna napi búcsú rendezvénysorozatának része legyen, ezzel is színesítve a búcsú hétvégéjét. A program a hagyományokhoz híven reggel kezdődött és ebéd után is eltartott, szinte minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes időtöltést. Reggel 9 órakor Molnár Áron polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Közben már melegítettek a kézilabdacsapatok tagjai, hiszen a köszöntő végén a polgármester első dobásával kezdetét vették a mérkőzések, és felavatták a strandkézilabda pályát. A vadonatúj pálya kialakítását az önkormányzat kérésére a Gyeviép Nkft. végezte el. Molnár Áron elmondta, hogy reméli az új sportág is népszerű lesz a strandon, ráadásul, ha éppen nem kézilabdát, akkor strandfocit is lehet a pályán játszani. A lelkes csapatokat még lelkesebb szurkolótábor biztatta. Egészen délutánig zajlottak az izgalmas mérkőzések.

10 órakor Bartalos Tamás többszörös fekvenyomó, erőemelő, magyar, EB- és VB-győztes vezényelte le az Erős ember verseny bajnoki fordulóját. A versenyzők öt versenyszámban mérettették meg magukat. Volt gumiforgatás, rönknyomás, koffer cipelés, lengő cipelés és kőgolyó pakolás. Bár egyszerű feladatoknak tűnnek a nevük alapján, a sportolók több száz kilogrammot is megmozgattak egy-egy feladat alatt.
Eközben az Algyői Vízisport Egyesület vízre tette néhány hajóját és supokat is, így az érdeklődők kipróbálhatták ezeket az eszközöket. Kicsik és nagyok is gyorsan a víz közelébe kerültek, hogy kajakozhassanak, kenuzhassanak egy kicsit.

A nap fénypontja pedig a délben érkező tűzoltóautó volt, amely a Tisza vizéből csinált hatalmas habpartyt. A szabadstrand kijelölt területét pillanatok alatt ellepte a jó illatú hófehér hab, amelybe ha beszaladt valaki, nem lehetett tudni, hogy hol jön ki belőle. A program nem csak a gyerekeket érdekelte, a felnőttek is mosolyogva gázoltak bele a hatalmas habba.

A rendezvény ideje alatt ingyenes ugrálóvár várta az érdeklődőket. A büfében hűs italokat és jégkrémet vásárolhattak a kilátogatók. Idén is egy jó hangulatú program jött létre az ALTE szervezésében. Bár 2 órakor vége volt a programnak, a szabadstrand estig nem ürült ki.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×