× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyolcadik alkalommal telt meg a szabadstrand

|
2023. szeptember 20. | Napjaink

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

Bár nem a megszokott időpontban, szeptemberben tartották a rendezvényt, a nyári meleg és napsütés csak még felejthetetlenebbé tette a sportnapot. Az időpontváltozás célja az volt, hogy a Tisza-Parti Party az Anna napi búcsú rendezvénysorozatának része legyen, ezzel is színesítve a búcsú hétvégéjét. A program a hagyományokhoz híven reggel kezdődött és ebéd után is eltartott, szinte minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes időtöltést. Reggel 9 órakor Molnár Áron polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Közben már melegítettek a kézilabdacsapatok tagjai, hiszen a köszöntő végén a polgármester első dobásával kezdetét vették a mérkőzések, és felavatták a strandkézilabda pályát. A vadonatúj pálya kialakítását az önkormányzat kérésére a Gyeviép Nkft. végezte el. Molnár Áron elmondta, hogy reméli az új sportág is népszerű lesz a strandon, ráadásul, ha éppen nem kézilabdát, akkor strandfocit is lehet a pályán játszani. A lelkes csapatokat még lelkesebb szurkolótábor biztatta. Egészen délutánig zajlottak az izgalmas mérkőzések.

10 órakor Bartalos Tamás többszörös fekvenyomó, erőemelő, magyar, EB- és VB-győztes vezényelte le az Erős ember verseny bajnoki fordulóját. A versenyzők öt versenyszámban mérettették meg magukat. Volt gumiforgatás, rönknyomás, koffer cipelés, lengő cipelés és kőgolyó pakolás. Bár egyszerű feladatoknak tűnnek a nevük alapján, a sportolók több száz kilogrammot is megmozgattak egy-egy feladat alatt.
Eközben az Algyői Vízisport Egyesület vízre tette néhány hajóját és supokat is, így az érdeklődők kipróbálhatták ezeket az eszközöket. Kicsik és nagyok is gyorsan a víz közelébe kerültek, hogy kajakozhassanak, kenuzhassanak egy kicsit.

A nap fénypontja pedig a délben érkező tűzoltóautó volt, amely a Tisza vizéből csinált hatalmas habpartyt. A szabadstrand kijelölt területét pillanatok alatt ellepte a jó illatú hófehér hab, amelybe ha beszaladt valaki, nem lehetett tudni, hogy hol jön ki belőle. A program nem csak a gyerekeket érdekelte, a felnőttek is mosolyogva gázoltak bele a hatalmas habba.

A rendezvény ideje alatt ingyenes ugrálóvár várta az érdeklődőket. A büfében hűs italokat és jégkrémet vásárolhattak a kilátogatók. Idén is egy jó hangulatú program jött létre az ALTE szervezésében. Bár 2 órakor vége volt a programnak, a szabadstrand estig nem ürült ki.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×