× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyolcadik alkalommal telt meg a szabadstrand

|
2023. szeptember 20. | Napjaink

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

Bár nem a megszokott időpontban, szeptemberben tartották a rendezvényt, a nyári meleg és napsütés csak még felejthetetlenebbé tette a sportnapot. Az időpontváltozás célja az volt, hogy a Tisza-Parti Party az Anna napi búcsú rendezvénysorozatának része legyen, ezzel is színesítve a búcsú hétvégéjét. A program a hagyományokhoz híven reggel kezdődött és ebéd után is eltartott, szinte minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes időtöltést. Reggel 9 órakor Molnár Áron polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Közben már melegítettek a kézilabdacsapatok tagjai, hiszen a köszöntő végén a polgármester első dobásával kezdetét vették a mérkőzések, és felavatták a strandkézilabda pályát. A vadonatúj pálya kialakítását az önkormányzat kérésére a Gyeviép Nkft. végezte el. Molnár Áron elmondta, hogy reméli az új sportág is népszerű lesz a strandon, ráadásul, ha éppen nem kézilabdát, akkor strandfocit is lehet a pályán játszani. A lelkes csapatokat még lelkesebb szurkolótábor biztatta. Egészen délutánig zajlottak az izgalmas mérkőzések.

10 órakor Bartalos Tamás többszörös fekvenyomó, erőemelő, magyar, EB- és VB-győztes vezényelte le az Erős ember verseny bajnoki fordulóját. A versenyzők öt versenyszámban mérettették meg magukat. Volt gumiforgatás, rönknyomás, koffer cipelés, lengő cipelés és kőgolyó pakolás. Bár egyszerű feladatoknak tűnnek a nevük alapján, a sportolók több száz kilogrammot is megmozgattak egy-egy feladat alatt.
Eközben az Algyői Vízisport Egyesület vízre tette néhány hajóját és supokat is, így az érdeklődők kipróbálhatták ezeket az eszközöket. Kicsik és nagyok is gyorsan a víz közelébe kerültek, hogy kajakozhassanak, kenuzhassanak egy kicsit.

A nap fénypontja pedig a délben érkező tűzoltóautó volt, amely a Tisza vizéből csinált hatalmas habpartyt. A szabadstrand kijelölt területét pillanatok alatt ellepte a jó illatú hófehér hab, amelybe ha beszaladt valaki, nem lehetett tudni, hogy hol jön ki belőle. A program nem csak a gyerekeket érdekelte, a felnőttek is mosolyogva gázoltak bele a hatalmas habba.

A rendezvény ideje alatt ingyenes ugrálóvár várta az érdeklődőket. A büfében hűs italokat és jégkrémet vásárolhattak a kilátogatók. Idén is egy jó hangulatú program jött létre az ALTE szervezésében. Bár 2 órakor vége volt a programnak, a szabadstrand estig nem ürült ki.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×