× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyár végén is várt az algyői jég

|
2022. november 09. | Sport

Augusztus végén megindultak az edzések és a közönségkorcsolyázások az Algyői Műjégpályán. A korai kezdés nem csak az itt edző csapatok örömére szolgált, hanem az algyőiek is boldogan csatoltak fel a lábukra újra korcsolyát.

Az algyői pályáról már annak átadásakor tudták az üzemeltetők, hogy nagy szükség van rá, hiszen Szeged mellett a környéken nem működik hasonló szabvány méretű jégpálya. Nem csak a sportolni vágyók, de az aktív pihenés kedvelői is szívesen látogatták a jeget. Bár a koronavírus miatti lezárásoknak miatt a 2020/21-es szezonban nem indulhatott meg az igazi korcsolyás élet, a 2021/22-es időszakban pedig a működtetés csínjának kitanulása volt a fő szempont, ezt a szezont már sok ötlettel és még több sportolási lehetőséggel indítja meg a Tisza Volán SC. Az egyesület arra törekszik, hogy minél gazdaságosabban és hatékonyabban tudják üzemeltetni a jégpályát, emellett igyekeznek minél több igényt kielégíteni a programok szempontjából.

A műjégpályát nagy részben a Tisza Volán Jégkorong szakosztálya és a környező települések egyesületei veszik igénybe, profik és amatőrök egyaránt. A délutáni időpontok így hamar be is teltek. Az algyőieknek lehetőségük nyílik kipróbálni magukat jégkorongban, műkorcsolyázásban, jégtáncban vagy éppen korcsolyázni is megtanulhatnak. Nem csupán gyerekek, hanem a felnőttek számára is indulnak csoportok. Délelőttönként az intézményeké a főszerep, az iskolások és az óvodások idén is a tanrendbe építve, ingyenesen látogathatják a pályát. Számukra biztosítva van korcsolya és oktatás is.

A közönségkorcsolyázás szerelmeseit a Gyeviép Nkft. várja szombatonként délután 5 és 7 óra között, illetve vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között. Az érdeklődők ezekben az időpontokban róhatják a köröket, igény esetén korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség 1000 forintért.

Aki már profin koptatja a jeget, és aki még csak ismerkedik ezzel a csúszós felülettel, azt is várja az Algyői Műjégpálya!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×