× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyár végén is várt az algyői jég

|
2022. november 09. | Sport

Augusztus végén megindultak az edzések és a közönségkorcsolyázások az Algyői Műjégpályán. A korai kezdés nem csak az itt edző csapatok örömére szolgált, hanem az algyőiek is boldogan csatoltak fel a lábukra újra korcsolyát.

Az algyői pályáról már annak átadásakor tudták az üzemeltetők, hogy nagy szükség van rá, hiszen Szeged mellett a környéken nem működik hasonló szabvány méretű jégpálya. Nem csak a sportolni vágyók, de az aktív pihenés kedvelői is szívesen látogatták a jeget. Bár a koronavírus miatti lezárásoknak miatt a 2020/21-es szezonban nem indulhatott meg az igazi korcsolyás élet, a 2021/22-es időszakban pedig a működtetés csínjának kitanulása volt a fő szempont, ezt a szezont már sok ötlettel és még több sportolási lehetőséggel indítja meg a Tisza Volán SC. Az egyesület arra törekszik, hogy minél gazdaságosabban és hatékonyabban tudják üzemeltetni a jégpályát, emellett igyekeznek minél több igényt kielégíteni a programok szempontjából.

A műjégpályát nagy részben a Tisza Volán Jégkorong szakosztálya és a környező települések egyesületei veszik igénybe, profik és amatőrök egyaránt. A délutáni időpontok így hamar be is teltek. Az algyőieknek lehetőségük nyílik kipróbálni magukat jégkorongban, műkorcsolyázásban, jégtáncban vagy éppen korcsolyázni is megtanulhatnak. Nem csupán gyerekek, hanem a felnőttek számára is indulnak csoportok. Délelőttönként az intézményeké a főszerep, az iskolások és az óvodások idén is a tanrendbe építve, ingyenesen látogathatják a pályát. Számukra biztosítva van korcsolya és oktatás is.

A közönségkorcsolyázás szerelmeseit a Gyeviép Nkft. várja szombatonként délután 5 és 7 óra között, illetve vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között. Az érdeklődők ezekben az időpontokban róhatják a köröket, igény esetén korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség 1000 forintért.

Aki már profin koptatja a jeget, és aki még csak ismerkedik ezzel a csúszós felülettel, azt is várja az Algyői Műjégpálya!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×