× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyár végén is várt az algyői jég

|
2022. november 09. | Sport

Augusztus végén megindultak az edzések és a közönségkorcsolyázások az Algyői Műjégpályán. A korai kezdés nem csak az itt edző csapatok örömére szolgált, hanem az algyőiek is boldogan csatoltak fel a lábukra újra korcsolyát.

Az algyői pályáról már annak átadásakor tudták az üzemeltetők, hogy nagy szükség van rá, hiszen Szeged mellett a környéken nem működik hasonló szabvány méretű jégpálya. Nem csak a sportolni vágyók, de az aktív pihenés kedvelői is szívesen látogatták a jeget. Bár a koronavírus miatti lezárásoknak miatt a 2020/21-es szezonban nem indulhatott meg az igazi korcsolyás élet, a 2021/22-es időszakban pedig a működtetés csínjának kitanulása volt a fő szempont, ezt a szezont már sok ötlettel és még több sportolási lehetőséggel indítja meg a Tisza Volán SC. Az egyesület arra törekszik, hogy minél gazdaságosabban és hatékonyabban tudják üzemeltetni a jégpályát, emellett igyekeznek minél több igényt kielégíteni a programok szempontjából.

A műjégpályát nagy részben a Tisza Volán Jégkorong szakosztálya és a környező települések egyesületei veszik igénybe, profik és amatőrök egyaránt. A délutáni időpontok így hamar be is teltek. Az algyőieknek lehetőségük nyílik kipróbálni magukat jégkorongban, műkorcsolyázásban, jégtáncban vagy éppen korcsolyázni is megtanulhatnak. Nem csupán gyerekek, hanem a felnőttek számára is indulnak csoportok. Délelőttönként az intézményeké a főszerep, az iskolások és az óvodások idén is a tanrendbe építve, ingyenesen látogathatják a pályát. Számukra biztosítva van korcsolya és oktatás is.

A közönségkorcsolyázás szerelmeseit a Gyeviép Nkft. várja szombatonként délután 5 és 7 óra között, illetve vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között. Az érdeklődők ezekben az időpontokban róhatják a köröket, igény esetén korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség 1000 forintért.

Aki már profin koptatja a jeget, és aki még csak ismerkedik ezzel a csúszós felülettel, azt is várja az Algyői Műjégpálya!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×