× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyár végén is várt az algyői jég

|
2022. november 09. | Sport

Augusztus végén megindultak az edzések és a közönségkorcsolyázások az Algyői Műjégpályán. A korai kezdés nem csak az itt edző csapatok örömére szolgált, hanem az algyőiek is boldogan csatoltak fel a lábukra újra korcsolyát.

Az algyői pályáról már annak átadásakor tudták az üzemeltetők, hogy nagy szükség van rá, hiszen Szeged mellett a környéken nem működik hasonló szabvány méretű jégpálya. Nem csak a sportolni vágyók, de az aktív pihenés kedvelői is szívesen látogatták a jeget. Bár a koronavírus miatti lezárásoknak miatt a 2020/21-es szezonban nem indulhatott meg az igazi korcsolyás élet, a 2021/22-es időszakban pedig a működtetés csínjának kitanulása volt a fő szempont, ezt a szezont már sok ötlettel és még több sportolási lehetőséggel indítja meg a Tisza Volán SC. Az egyesület arra törekszik, hogy minél gazdaságosabban és hatékonyabban tudják üzemeltetni a jégpályát, emellett igyekeznek minél több igényt kielégíteni a programok szempontjából.

A műjégpályát nagy részben a Tisza Volán Jégkorong szakosztálya és a környező települések egyesületei veszik igénybe, profik és amatőrök egyaránt. A délutáni időpontok így hamar be is teltek. Az algyőieknek lehetőségük nyílik kipróbálni magukat jégkorongban, műkorcsolyázásban, jégtáncban vagy éppen korcsolyázni is megtanulhatnak. Nem csupán gyerekek, hanem a felnőttek számára is indulnak csoportok. Délelőttönként az intézményeké a főszerep, az iskolások és az óvodások idén is a tanrendbe építve, ingyenesen látogathatják a pályát. Számukra biztosítva van korcsolya és oktatás is.

A közönségkorcsolyázás szerelmeseit a Gyeviép Nkft. várja szombatonként délután 5 és 7 óra között, illetve vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között. Az érdeklődők ezekben az időpontokban róhatják a köröket, igény esetén korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség 1000 forintért.

Aki már profin koptatja a jeget, és aki még csak ismerkedik ezzel a csúszós felülettel, azt is várja az Algyői Műjégpálya!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×