× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már 5500-nál is többen laknak Algyőn

|
2020. január 02. | Migrált hírek

Jelentős fejlődés történt a Tisza-parti nagyközségben 2019-ben, ahol jövő nyáron vízilabda-medencét, ősszel pedig jégkorongcsarnokot avathatnak.

Új kikötők, óvodabővítés, a polgármesteri hivatal és az or­vosi rendelő korszerűsítése, a Civilház modernizálása – csak néhány azokból, amit 2019 hozott az algyőieknek. Molnár Áron polgármester szerint igazi fejlesztési dömping volt a településen. Mint mondta, a legtöbbet a TOP-os pályázatok tették lehetővé, de emellett önerőből is számos beruhá­zást valósítottak meg, például járdák és utak újultak meg.

Kiderült, tovább emelkedett a községben élők száma, már 5500-nál is többen laknak Al­győn. Molnár Áron szerint a magas színvonalú intézményrendszer, valamint az infrastruktúra és a támogatások is vonzóak a többgyermekes családoknak, továbbá a fiatalokat is számos intézkedés segíti. Ilyen a 100 ezer forintos babatámogatás, valamint a bérletidíj-mentes fecskelakások is. A polgármester célja a hatezres lélekszám elérése.

Az algyői telephellyel rendelkező cégek száma is nőtt, már 400-an vannak, köztük több nagyobb vállalkozás is, amelyek folyamatosan fejlesztenek. A gazdasági szereplők adózásából idén 1,3 milliárdos bevétele volt az önkormányzatnak. Molnár Áron elmondta, abban bíznak, hogy a nagyvállalatok is meglátják a lehetőséget a nagyközségben, ahol minden feltétel adott számukra, sőt most egy olyan szálláshely ki­­alakításán dolgoznak az ipari parkban, ahol a néhány napra érkező szakemberek megpihenhetnek. Hozzátette, a tram­train is fontos lesz gazdasági szempontból, hiszen az itt je­­lenlévő cégekhez Szegedről és Hódmezővásárhelyről 10-15 perc alatt el tudnak jutni dolgozni a munkavállalók.

A 2020-as terveikről el­­árulta, a közösségépítésre he­­lyezik a hangsúlyt, mert ugyan harmincnál is több civil szervezetük van, mégis el kell ültetni az emberekben azt a szemléletet, hogy mit tudnak tenni azért, hogy szebb, jobb és élhetőbb le­­gyen Algyő.

Emellett előreláthatólag nyáron vízilabda-medencét avathatnak, ősszel jégkorongcsarnokot adnak át, a Tiszán kutyás strandot hoznak létre, valamint 2-3 kilométeres tanösvényt. A legnagyobb fejlesztés az új bölcsőde megépítése lesz az iskola mellett, jelenleg a TOP-ban pályáznak 750 millió forintos forrásra. Ha nyernek, 2020 végén megindulhat a munka.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×