× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már 100-zal is mehetünk a 47-esen

|
2010. december 02. | Rendőrség

Több mint 3 kilométeren megemelték a sebességet: még hamarabb tehetjük meg a Szeged–Hódmezővásárhely közötti utat.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket: az algyői Tisza-híd után a 47-esen 100 kilométer/órára emelték a legnagyobb megengedett sebességet. Kilátogattunk a helyszínre, hogy megnézzük: valóban 100-zal hasíthatunk, esetleg valaki viccesen kamu táblákat rakott ki. Ahogy a hídról leértünk, a nagyfai bekötőútnál már láttuk, valóban 100-as korlátot mutat a tábla. Felbuzdulva gyorsítottunk, és sorra hagytuk le az autókat. A százas örömünk egészen a Vajháti bekötőig tartott, ahol 90-es tábla figyelmeztetett minket, hogy vége a gyereknapnak. Számításaink szerint a 211-es kilométertől a 207+500-as szelvényig nyomhatjuk a gázt. A mintegy 3,3 kilométeres szakasz így csak pár másodpercnyi előnyt jelent.

Egy, az út mentén várakozó autóst is megkérdeztünk: Látta-e a százas táblát? Viccnek gondolta kérdésünket, és váltig állította, gyakran jár erre, de még nem vette észre. Miután megmutattuk neki a helyszínen készült képeket, megörült: ha nem is út teljes hosszán, de egy szakaszon végre szabályosan közlekedhet azzal a sebességgel, amivel egyébként is autózik.

A közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a delmagyar.hu érdeklődésére azt közölte, hogy a 47-es számú főúton egy szakaszon 2010. november 29-én a személygépkocsik részére 100 km/órás haladási sebességet megengedő táblákat helyeztek ki. „A megengedett legnagyobb haladási sebesség emelését a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat kezdeményezte, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatott" – közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője. Hozzátette: a minisztérium elrendelése alapján társaságuk a szükséges intézkedéseket megtette. Az útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulását a rendőrséggel együttműködve fokozottan figyelemmel kísérik és egy év eltelte után értékelni fogják a tapasztalatokat. A delmagyar.hu kérdésére, miszerint tervezik-e a teljes szakaszon – Szeged és Hódmezővásárhely között – a sebesség megemelését, Pécsi Norbert az válaszolta: „A szabályozás kiterjesztésének lehetősége a jelenlegi megemelt sebességű útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulásától függ."

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×