× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már 100-zal is mehetünk a 47-esen

|
2010. december 02. | Rendőrség

Több mint 3 kilométeren megemelték a sebességet: még hamarabb tehetjük meg a Szeged–Hódmezővásárhely közötti utat.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket: az algyői Tisza-híd után a 47-esen 100 kilométer/órára emelték a legnagyobb megengedett sebességet. Kilátogattunk a helyszínre, hogy megnézzük: valóban 100-zal hasíthatunk, esetleg valaki viccesen kamu táblákat rakott ki. Ahogy a hídról leértünk, a nagyfai bekötőútnál már láttuk, valóban 100-as korlátot mutat a tábla. Felbuzdulva gyorsítottunk, és sorra hagytuk le az autókat. A százas örömünk egészen a Vajháti bekötőig tartott, ahol 90-es tábla figyelmeztetett minket, hogy vége a gyereknapnak. Számításaink szerint a 211-es kilométertől a 207+500-as szelvényig nyomhatjuk a gázt. A mintegy 3,3 kilométeres szakasz így csak pár másodpercnyi előnyt jelent.

Egy, az út mentén várakozó autóst is megkérdeztünk: Látta-e a százas táblát? Viccnek gondolta kérdésünket, és váltig állította, gyakran jár erre, de még nem vette észre. Miután megmutattuk neki a helyszínen készült képeket, megörült: ha nem is út teljes hosszán, de egy szakaszon végre szabályosan közlekedhet azzal a sebességgel, amivel egyébként is autózik.

A közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a delmagyar.hu érdeklődésére azt közölte, hogy a 47-es számú főúton egy szakaszon 2010. november 29-én a személygépkocsik részére 100 km/órás haladási sebességet megengedő táblákat helyeztek ki. „A megengedett legnagyobb haladási sebesség emelését a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat kezdeményezte, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatott" – közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője. Hozzátette: a minisztérium elrendelése alapján társaságuk a szükséges intézkedéseket megtette. Az útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulását a rendőrséggel együttműködve fokozottan figyelemmel kísérik és egy év eltelte után értékelni fogják a tapasztalatokat. A delmagyar.hu kérdésére, miszerint tervezik-e a teljes szakaszon – Szeged és Hódmezővásárhely között – a sebesség megemelését, Pécsi Norbert az válaszolta: „A szabályozás kiterjesztésének lehetősége a jelenlegi megemelt sebességű útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulásától függ."

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×