× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már 100-zal is mehetünk a 47-esen

|
2010. december 02. | Rendőrség

Több mint 3 kilométeren megemelték a sebességet: még hamarabb tehetjük meg a Szeged–Hódmezővásárhely közötti utat.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket: az algyői Tisza-híd után a 47-esen 100 kilométer/órára emelték a legnagyobb megengedett sebességet. Kilátogattunk a helyszínre, hogy megnézzük: valóban 100-zal hasíthatunk, esetleg valaki viccesen kamu táblákat rakott ki. Ahogy a hídról leértünk, a nagyfai bekötőútnál már láttuk, valóban 100-as korlátot mutat a tábla. Felbuzdulva gyorsítottunk, és sorra hagytuk le az autókat. A százas örömünk egészen a Vajháti bekötőig tartott, ahol 90-es tábla figyelmeztetett minket, hogy vége a gyereknapnak. Számításaink szerint a 211-es kilométertől a 207+500-as szelvényig nyomhatjuk a gázt. A mintegy 3,3 kilométeres szakasz így csak pár másodpercnyi előnyt jelent.

Egy, az út mentén várakozó autóst is megkérdeztünk: Látta-e a százas táblát? Viccnek gondolta kérdésünket, és váltig állította, gyakran jár erre, de még nem vette észre. Miután megmutattuk neki a helyszínen készült képeket, megörült: ha nem is út teljes hosszán, de egy szakaszon végre szabályosan közlekedhet azzal a sebességgel, amivel egyébként is autózik.

A közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a delmagyar.hu érdeklődésére azt közölte, hogy a 47-es számú főúton egy szakaszon 2010. november 29-én a személygépkocsik részére 100 km/órás haladási sebességet megengedő táblákat helyeztek ki. „A megengedett legnagyobb haladási sebesség emelését a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat kezdeményezte, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatott" – közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője. Hozzátette: a minisztérium elrendelése alapján társaságuk a szükséges intézkedéseket megtette. Az útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulását a rendőrséggel együttműködve fokozottan figyelemmel kísérik és egy év eltelte után értékelni fogják a tapasztalatokat. A delmagyar.hu kérdésére, miszerint tervezik-e a teljes szakaszon – Szeged és Hódmezővásárhely között – a sebesség megemelését, Pécsi Norbert az válaszolta: „A szabályozás kiterjesztésének lehetősége a jelenlegi megemelt sebességű útszakasz forgalombiztonsági helyzetének alakulásától függ."

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×