× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Madárbarát óvoda lettünk

|
2013. július 04. | Oktatás

Óvodánkban régi hagyomány a téli madáretetés. Úgy gondoljuk, hogy hálásak lehetünk a madaraknak, mivel bennünket, pedagógusokat a nevelésben, a gyerekeket és szüleiket a kikapcsolódásban, a gazdálkodókat és kiskert tulajdonosokat a kártevők távol tartásában segítik.

Annak érdekében, hogy gazdagítsuk tevékenységeinket egy évvel ezelőtt bekapcsolódtunk „A Madárbarát kert”- programba a Magyar Madártani Egyesület honlapján eszközölt regisztrációval és egy „madárbarátkozó” csomag megvásárlásával, mely tartalmával nagy segítséget nyújtott munkánk tervezésében (Madárbarát kert kalendárium,  B típusú madárodú, Madárhang CD, stb.).

Az elismerő tábla megszerzésének feltétele, hogy a program résztvevője a regisztrációt követően madárodú kihelyezésével, itató működtetésével, téli madáretetéssel, egy évnyi madárbarát kertészkedéssel bizonyítja jogosultságát.

Jelentőlapon számoltunk be szorgoskodásunkról, beküldtük a MME központi irodájába, hogy  tájékoztassuk őket a végzett madárvédelmi munkánkról.

Az információk értékelését és elfogadását követően nagy örömünkre megküldték nekünk az elismerő táblát, mely hirdeti, hogy itt madárbarátok tevékenykednek. Nagyon büszkék vagyunk! Ezúton is köszönjük a szülőknek a sok segítséget, támogatást mellyel hozzájárultak sikerünkhöz!

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×