× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Madarak és Fák Napja az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. június 04. | Oktatás
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”
(Hermann Ottó)

A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényt a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Hermann Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor a vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. 1996 óta kormányrendelet alapján a Madarak és Fák Napját május 10-én ünnepli az ország.

A környezettudatos nevelési szemléletet erősítve nemcsak ezen az egy napon gondolunk a madarakra és a bennünket körülvevő fákra és növényekre, hiszen egész évben folyamatosan szépítjük, gondozzuk környezetünket. Folyamatosan gondoskodunk a kertünkbe látogató madarakról. Példát mutatva a gyerekeknek arra törekszünk, hogy a madarak és a fák tisztelete és szeretete a mindennapjaikban megjelenjen, a környezetük megóvása belülről fakadó természetes igény legyen. Hiszen gyermekeink szebb jövője a mi kezünkben van.

Zöld Óvoda és Madárbarát Óvodaként fontosnak tartottuk, hogy a több éves hagyományunkat követve idén is megemlékezzünk a Madarak és Fák napjáról. Ezen alkalomból szervezett változatos tevékenységeken vehetett részt az egész óvoda apraja-nagyja. Prezentáció keretében ismerkedhettek meg, illetve eleveníthették fel ismereteiket az „Év Fájáról”: A kocsányos tölgyről és az „Év Madaráról”: a Búbos bankáról. A komplexen tervezett programok során kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok érdekességet kínáltunk fel. A tevékenységek között volt madárhang felismerés, fészekkereső mozgásos játék, színezők, kirakók, találós kérdések. Csoportok által kiválasztott fa örökbefogadása az óvoda udvarán. A nap lezárásaként Fésűs Éva: A büszke tölgyfa meséjét hallgatták meg a gyerekek.

Reméljük, hogy a gyermekek sok élménnyel tértek haza.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×