× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Madarak és Fák Napja az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. június 04. | Oktatás
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”
(Hermann Ottó)

A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényt a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Hermann Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor a vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. 1996 óta kormányrendelet alapján a Madarak és Fák Napját május 10-én ünnepli az ország.

A környezettudatos nevelési szemléletet erősítve nemcsak ezen az egy napon gondolunk a madarakra és a bennünket körülvevő fákra és növényekre, hiszen egész évben folyamatosan szépítjük, gondozzuk környezetünket. Folyamatosan gondoskodunk a kertünkbe látogató madarakról. Példát mutatva a gyerekeknek arra törekszünk, hogy a madarak és a fák tisztelete és szeretete a mindennapjaikban megjelenjen, a környezetük megóvása belülről fakadó természetes igény legyen. Hiszen gyermekeink szebb jövője a mi kezünkben van.

Zöld Óvoda és Madárbarát Óvodaként fontosnak tartottuk, hogy a több éves hagyományunkat követve idén is megemlékezzünk a Madarak és Fák napjáról. Ezen alkalomból szervezett változatos tevékenységeken vehetett részt az egész óvoda apraja-nagyja. Prezentáció keretében ismerkedhettek meg, illetve eleveníthették fel ismereteiket az „Év Fájáról”: A kocsányos tölgyről és az „Év Madaráról”: a Búbos bankáról. A komplexen tervezett programok során kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok érdekességet kínáltunk fel. A tevékenységek között volt madárhang felismerés, fészekkereső mozgásos játék, színezők, kirakók, találós kérdések. Csoportok által kiválasztott fa örökbefogadása az óvoda udvarán. A nap lezárásaként Fésűs Éva: A büszke tölgyfa meséjét hallgatták meg a gyerekek.

Reméljük, hogy a gyermekek sok élménnyel tértek haza.
 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×