× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Madarak és Fák Napja az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. június 04. | Oktatás
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”
(Hermann Ottó)

A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényt a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Hermann Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor a vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. 1996 óta kormányrendelet alapján a Madarak és Fák Napját május 10-én ünnepli az ország.

A környezettudatos nevelési szemléletet erősítve nemcsak ezen az egy napon gondolunk a madarakra és a bennünket körülvevő fákra és növényekre, hiszen egész évben folyamatosan szépítjük, gondozzuk környezetünket. Folyamatosan gondoskodunk a kertünkbe látogató madarakról. Példát mutatva a gyerekeknek arra törekszünk, hogy a madarak és a fák tisztelete és szeretete a mindennapjaikban megjelenjen, a környezetük megóvása belülről fakadó természetes igény legyen. Hiszen gyermekeink szebb jövője a mi kezünkben van.

Zöld Óvoda és Madárbarát Óvodaként fontosnak tartottuk, hogy a több éves hagyományunkat követve idén is megemlékezzünk a Madarak és Fák napjáról. Ezen alkalomból szervezett változatos tevékenységeken vehetett részt az egész óvoda apraja-nagyja. Prezentáció keretében ismerkedhettek meg, illetve eleveníthették fel ismereteiket az „Év Fájáról”: A kocsányos tölgyről és az „Év Madaráról”: a Búbos bankáról. A komplexen tervezett programok során kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok érdekességet kínáltunk fel. A tevékenységek között volt madárhang felismerés, fészekkereső mozgásos játék, színezők, kirakók, találós kérdések. Csoportok által kiválasztott fa örökbefogadása az óvoda udvarán. A nap lezárásaként Fésűs Éva: A büszke tölgyfa meséjét hallgatták meg a gyerekek.

Reméljük, hogy a gyermekek sok élménnyel tértek haza.
 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×