Nyílt napot rendez a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az átadás előtt álló M43-as sztráda 2. szakaszán és a Móra Ferenc hídon szombaton, a pálya többi szakaszára tilos felmenni.

"> Nyílt napot rendez a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az átadás előtt álló M43-as sztráda 2. szakaszán és a Móra Ferenc hídon szombaton, a pálya többi szakaszára tilos felmenni.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

M43-as: örömünnep

|
2011. április 15. | Gazdaság

Nyílt napot rendez a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az átadás előtt álló M43-as sztráda 2. szakaszán és a Móra Ferenc hídon szombaton, a pálya többi szakaszára tilos felmenni.

Április 16-án 10–17 óra között gyalogosok és kerékpárosok vehetik birtokukba az új sztrádahidat. A Tisza-híd jobb pályáját nyitják meg az érdeklődőknek. Az emberek a híd belsejébe is bemehetnek, ahol nonstop vetítést rendeznek az építkezésről. A legkisebbeknek gyerekfoglalkozásokat szerveznek. 14 órakor légi fotózás lesz: a látogatókból a 47-es főút felőli oldalon a Szeged, a Tisza túloldalán pedig a Makó feliratot „rakják ki".

Autóval a 47-es főút felől, az autópálya-csomópontnál a bal pályán haladva közelíthető meg a helyszín, a híd térségében lehet parkolni. A kerékpárosok a Tisza-gáton és a lebői úton hajthatnak fel a sztrádára. A NIF Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a rendezvényen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

A szegedi önkormányzat ezúttal is megünnepli azt, hogy egy új autópályának köszönhetően fellélegezhet az átmenő forgalomtól a város. Az autópálya-váró ünnepséget 17-én, vasárnap a Széchenyi téren tartják: 15 órától gyermekprogramok lesznek, 16.10-kor a Kozmosz Egyesület akrobatikus rock and roll bemutatója következik, 17 órakor a Dumaszínház: Beliczai Balázs és Lorán Barnabás lép fel. 18.05 órakor ünnepi beszédet mond Botka László polgármester. Ezt követi Király Viktor élő koncertje. Az örömünnepet utcabál zárja, amelyen a Zsomboy's együttes zenél.

Április 20.: átadás

A tervezettnél egy nappal korábban, április 20-án adják át az új, Szegedtől és Makóig elérő sztráda 31,6 kilométerét, az avatás 14 órakor kezdődik. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője, Béni Gyöngyi információi szerint az M43-as új szakasza fizetős lesz.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×