× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Lovasnapok, főzőverseny és madárkiállítás

|
2014. augusztus 20. | Sport

Lovasnapokat rendeztek Algyőn a hétvégén. A verseny mellett sok színes programban vehettek részt a kilátogatók: volt főzőverseny, madárkiállítás és sok finom lekvár is.

Díjugrató és fogathajtó versenyt rendeztek az algyői lovaspályán a hétvégén. – Régen nagyon sok fuvaros élt Algyőn, sok volt a lovas kocsi, de mára sajnos kihalóban van ez a szakma. Ezért döntöttünk úgy tizenkét éve, hogy kiválunk a helyi gazdakörből, és megalakítjuk az Algyői Lovasklubot, ami azóta szervezi ezeket a versenyeket. Célunk a lovaskultúra újjáélesztése a nagyközségben: tíz-tizenöt gyerek jár hozzánk lovagolni, akik az alapoktól kezdik elsajátítani ezt a szép sportot. Egy új generációt szeretnénk kinevelni, akik megállják majd a helyüket a különböző lovas versenyeken – mondta Bakos István, az Algyői Lovasklub elnöke.

A díjugratók valóban nagyon fiatalok voltak, a nagy melegben csak úgy porzott a lovak mögött a homok. A lovasnapok – állapítottuk meg – évről évre több embert vonz, ami a kísérőrendezvények bővülésének is köszönhető. Idén a lovak mellett a díszmadarak is képviseltették magukat a versenyen: a sok érdekes papagáj és pinty nagy népszerűségnek örvendett főként a gyerekek körében. Soós Gábor egy százhúsz napos jágó papagájt vett ki a kalickájából, amit az érdeklődők vállára, hátára ültetett.

Harminc nap múlva már elkezdi utánozni a telefonnak a hangját, később pedig szavakat is tud majd mondani. Egy ilyen papagáj nagyjából 150 ezer forintba kerül, és sok mindenre megtanítható. Minél fiatalabban kerül egy emberhez, annál jobban lesz idomítható, persze sok türelem is kell hozzá – mondta a szegedi díszmadártenyésztő. A lovasnapon főzőversenyt is rendeztek, a bográcsok többségében birkapörkölt rotyogott.

Algyő legfinomabb lekvárja versenyt is hirdettek, amire hetvenheten neveztek be különféle lekvárkölteményekkel: a kommersz sárgabaracklekvár mellett a vanília, a gyömbér és a levendula is megjelent kísérő ízként a lekvárokban.

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×