× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Lélek-Kuckó – A nyugalom szigete

|
2023. augusztus 10. | Egészség, életmód

Megnyílt Algyőn a Lélek-Kuckó, ahol Halász-Boros Magdolna és Elekes Fanni várja azokat, akiknek segítségre van szüksége a testi-lelki gyógyulása érdekében. De hogy mi is ez kis kuckó, ahova akárki bejelentkezhet, arról Halász-Boros Magdolnával beszélgettünk.

– Mi is az a Lélek-Kuckó?
– Olyan helyet álmodtunk meg, ahova el tudnak jönni azok az emberek, akik felismerték, vagy éppen a felismerés folyamatában van annak, hogy mi nemcsak fizikai hús-vér emberek vagyunk, hanem lelkünk és szellemünk is van, és a lélek fejlődésre vágyik. Ahhoz, hogy megtalálja az utat a fejlődéshez, segítséget kaphat. Kialakítottunk egy helyet, ahol a lélek megnyugvásra talál, hozzásegíthetjük a feltöltődéséhez és ezáltal a gyógyulási folyamatok beindításához is.

– Honnan jött az ötlet, hogy nyissanak egy ilyen helyet?
– Szerettük volna másokkal megismertetni, amit mi tanultunk a képzéseinken. Illetve egy alternatív megközelítésben segítséget nyújtani annak, akinek szüksége van rá.

– Milyen korosztályt várnak?
– Bármelyik korosztálynak tudunk segíteni, azonban 12 éves kor alatt nem a gyereken dolgozunk, hanem a szülőn, aki hozzánk fordul. Ez azért van, mert 12 éves korára válik egy gyerek spirituálisan felnőtté. Az addig felmerülő testi, illetve lelki eredetű problémák sok esetben a szülők kivetülései.

– Milyen problémákkal fordulhatnak a szülők a Lélek-Kuckó csapatához?
– Hozzánk nem csak szülők fordulhatnak, várunk minden olyan felnőttet, idősebb korosztályt, akik igényt tartanak a szolgáltatásainkra. Többféle módszer, technika áll a rendelkezésünkre, amelyekkel igyekszünk megtalálni a problémák forrását. Az életben felmerülő elakadások, visszatérő problémák okait keressük.

– Miből áll egy alkalom a kezeik között? Hogyan zajlik röviden egy foglalkozás?
– Egy személyes konzultációt úgy kell elképzelni, hogy megbeszéljük a problémát, amivel a gyógyulni vágyó felkeresett minket. Ezután elkezdünk dolgozni azon. Majd általában mindenki kap házi feladatot, amivel otthon kell foglalkoznia. Hiszen én egymagam nem tudom meggyógyítani a hozzám érkezőt, azért az ember szorgalmára, kitartására is szükség van. Ez a konzultáció körülbelül másfél órát vesz igénybe. Én szeretnék csoportos foglalkozásokat is tartani, ahova főleg felnőtteket várnék. A stresszkezelést, a meditációt hoznám közelebb a résztvevőkhöz. A későbbiekben pedig családállítást és gongtálas hangfürdőt is tervezünk.

– Hogyan látja, melyek a napjainkban leggyakrabban előforduló problémák a gyerekeket illetően? 
– Úgy látom, hogy a rohanó és felgyorsult világban a szülőknek a legnagyobb felelőssége az, hogy az otthonukban teremtsék meg azt a nyugalmat és családi légkört, ahol egy gyermek egészségesen tud fejlődni. Ez nagyon nehéz, hiszen rengeteg dologra kell odafigyelni ehhez. Sajnos az okoseszközök használata nagyon rossz hatással van a gyerekek idegrendszerének fejlődésére, de a szülőket is felpörgetik ezek. Ez nagyon nagy probléma napjainkban. Illetve a pénz hajszolása, a tárgyak gyűjtése, a média által sugallt testi elvárások mind torzítják a gyerekek személyiségét. Az, hogy ezek az okok milyen problémát hoznak elő egy gyereknél, az változó. Mindezen kívül a gyerekek törődés, szeretet, odafigyelés nélkül könnyen sérülhetnek, traumatizált fiatal, felnőtt válhat belőlük.

– Milyen pluszt adhat egy kezelés önöknél?
– Mindenkinek a személyes tapasztalatán múlik a dolog. Minden ember a saját útját, a saját fejlődését járja. Teljesen szubjektív, hogy ki mit tapasztal. Mi nem meggyógyítani szeretnénk, nem varázsolunk és csodát sem tudunk tenni. A csodákat mindenki saját magában tudja elérni. Mi ehhez igyekszünk hozzásegíteni a hozzánk fordulókat.

– Nyári tábort is szerveztek, hogyan sikerült megvalósítani?
– Édesanyaként tudom, hogy milyen sokat számít, ha a gyerekeket valakire rábízhatjuk. Egy olyan tábort álmodtunk meg, ahol a gyerekeknek nincsenek túlzott kötelességei, ahol inkább jól érzik magukat és megnyílhatnak. Más tért tapasztalhatnak meg, mint más közösségekben. Kis létszámmal jöttünk össze, de ez így pont nagyon jól sikerült. A gyerekek napról-napra egyre oldottabbak voltak és hamar elfogadtak minket. Sokat alkottak és játszottak, illetve foglalkoztunk mesemeditációval és relaxációval is. 

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×