× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Látott már cserépbiciklistát?

|
2020. szeptember 08. | Napjaink

Algyőn, a Géza utcai húsbolt előtt láthatnak az arra sétálók egy újrahasznosított biciklit és másképpen használt vadonatúj virágcserepeket.

Ezt az utcadíszt érdemes megnézni, mert a megszokott „kerékpár-virágtartókkal” szemben új színt hoz, és a kétkerekűnek tulajdonképpen meghagyta eredeti funkcióját. A cserepekből kissé pocakos embert formázott az ötletes alkotó – fejét és a haját egy virágos, növényes darab alkotja –, egyik lábát a járdára támasztja, a másikat a pedálon pihenteti, mintha most érkezett volna meg, vagy éppen indulni készülne valahová.

Lehet, tényleg így van. Amint leszáll az est, az éj, másik törékeny lábát is a pedálra helyezi, ellöki magát, és teker egyet a környéken, a községházától a Borbála fürdőig. Úgy tudjuk, panaszkodnak a helybeliek, hogy éjszakai nyugalmukat furcsa csörömpölő, zakatoló hang zavarja, és szinte mindig más-más utcában hallják.

A kutyák is megbolondulnak: csaholnak, ugatnak, a kerítéshez verik magukat, folytatva a rend- és csendzavarást. Mire kivilágosodik, minden elcsendesül és megnyugszik. Többen gyanakodtak már a cserépbiciklistára, de mire odaértek a Géza utcába már ott állt szokott helyén: egyik lábával a járdára támaszkodva, másikat a pedálon pihentetve.

Mintha éppen akkor érkezett volna, vagy indulna valahová. Ha éjszaka nem is találkoznak vele, a bázisán megtalálhatják.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×