× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Látott már cserépbiciklistát?

|
2020. szeptember 08. | Napjaink

Algyőn, a Géza utcai húsbolt előtt láthatnak az arra sétálók egy újrahasznosított biciklit és másképpen használt vadonatúj virágcserepeket.

Ezt az utcadíszt érdemes megnézni, mert a megszokott „kerékpár-virágtartókkal” szemben új színt hoz, és a kétkerekűnek tulajdonképpen meghagyta eredeti funkcióját. A cserepekből kissé pocakos embert formázott az ötletes alkotó – fejét és a haját egy virágos, növényes darab alkotja –, egyik lábát a járdára támasztja, a másikat a pedálon pihenteti, mintha most érkezett volna meg, vagy éppen indulni készülne valahová.

Lehet, tényleg így van. Amint leszáll az est, az éj, másik törékeny lábát is a pedálra helyezi, ellöki magát, és teker egyet a környéken, a községházától a Borbála fürdőig. Úgy tudjuk, panaszkodnak a helybeliek, hogy éjszakai nyugalmukat furcsa csörömpölő, zakatoló hang zavarja, és szinte mindig más-más utcában hallják.

A kutyák is megbolondulnak: csaholnak, ugatnak, a kerítéshez verik magukat, folytatva a rend- és csendzavarást. Mire kivilágosodik, minden elcsendesül és megnyugszik. Többen gyanakodtak már a cserépbiciklistára, de mire odaértek a Géza utcába már ott állt szokott helyén: egyik lábával a járdára támaszkodva, másikat a pedálon pihentetve.

Mintha éppen akkor érkezett volna, vagy indulna valahová. Ha éjszaka nem is találkoznak vele, a bázisán megtalálhatják.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2020. október 03. – október 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2020. szeptember 28. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

2020. szeptember 25. | Bővebben

Csaknem ötven babát köszöntöttek Algyőn, ahol kitűzött cél a településen élők számának folyamatos növelése. Az Anyatejes Táplálás Világnapjához csatlakoztak szeptember 19-én, értékes programokat kínáltak a családoknak.

2020. szeptember 21. | Egészség, életmód Bővebben

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

2020. szeptember 18. | Gazdaság Bővebben

Országos Felhasználói Elégedettségi Felmérést végeztet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatókkal együttműködve.

2020. szeptember 17. | Gazdaság Bővebben

×