× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Látott már cserépbiciklistát?

|
2020. szeptember 08. | Napjaink

Algyőn, a Géza utcai húsbolt előtt láthatnak az arra sétálók egy újrahasznosított biciklit és másképpen használt vadonatúj virágcserepeket.

Ezt az utcadíszt érdemes megnézni, mert a megszokott „kerékpár-virágtartókkal” szemben új színt hoz, és a kétkerekűnek tulajdonképpen meghagyta eredeti funkcióját. A cserepekből kissé pocakos embert formázott az ötletes alkotó – fejét és a haját egy virágos, növényes darab alkotja –, egyik lábát a járdára támasztja, a másikat a pedálon pihenteti, mintha most érkezett volna meg, vagy éppen indulni készülne valahová.

Lehet, tényleg így van. Amint leszáll az est, az éj, másik törékeny lábát is a pedálra helyezi, ellöki magát, és teker egyet a környéken, a községházától a Borbála fürdőig. Úgy tudjuk, panaszkodnak a helybeliek, hogy éjszakai nyugalmukat furcsa csörömpölő, zakatoló hang zavarja, és szinte mindig más-más utcában hallják.

A kutyák is megbolondulnak: csaholnak, ugatnak, a kerítéshez verik magukat, folytatva a rend- és csendzavarást. Mire kivilágosodik, minden elcsendesül és megnyugszik. Többen gyanakodtak már a cserépbiciklistára, de mire odaértek a Géza utcába már ott állt szokott helyén: egyik lábával a járdára támaszkodva, másikat a pedálon pihentetve.

Mintha éppen akkor érkezett volna, vagy indulna valahová. Ha éjszaka nem is találkoznak vele, a bázisán megtalálhatják.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

A Településtisztasági Nonprofit Kft. részéről kapott tájékoztatás alapján, a fenyőfákat a kommunális hulladékszállítás napján fogják begyűjteni.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

Huszonkét pontjával a negyedik helyen áll az Algyő SK a Csongrád-Csanád megyei I. osztály téli szünetében. Podonyi Norbert együtteséből ketten is sérülés miatt hiányoznak a folytatásban. 

2021. január 07. | Sport Bővebben

×