× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Látott már cserépbiciklistát?

|
2020. szeptember 08. | Napjaink

Algyőn, a Géza utcai húsbolt előtt láthatnak az arra sétálók egy újrahasznosított biciklit és másképpen használt vadonatúj virágcserepeket.

Ezt az utcadíszt érdemes megnézni, mert a megszokott „kerékpár-virágtartókkal” szemben új színt hoz, és a kétkerekűnek tulajdonképpen meghagyta eredeti funkcióját. A cserepekből kissé pocakos embert formázott az ötletes alkotó – fejét és a haját egy virágos, növényes darab alkotja –, egyik lábát a járdára támasztja, a másikat a pedálon pihenteti, mintha most érkezett volna meg, vagy éppen indulni készülne valahová.

Lehet, tényleg így van. Amint leszáll az est, az éj, másik törékeny lábát is a pedálra helyezi, ellöki magát, és teker egyet a környéken, a községházától a Borbála fürdőig. Úgy tudjuk, panaszkodnak a helybeliek, hogy éjszakai nyugalmukat furcsa csörömpölő, zakatoló hang zavarja, és szinte mindig más-más utcában hallják.

A kutyák is megbolondulnak: csaholnak, ugatnak, a kerítéshez verik magukat, folytatva a rend- és csendzavarást. Mire kivilágosodik, minden elcsendesül és megnyugszik. Többen gyanakodtak már a cserépbiciklistára, de mire odaértek a Géza utcába már ott állt szokott helyén: egyik lábával a járdára támaszkodva, másikat a pedálon pihentetve.

Mintha éppen akkor érkezett volna, vagy indulna valahová. Ha éjszaka nem is találkoznak vele, a bázisán megtalálhatják.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×