× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Lakossági tájékoztató közegészségügyi-járványügyi teendőkkel kapcsolatban

|
2015. június 29. | Rendőrség
Mint Önök számára is ismeretes, Csongrád megye déli területén jelentősen megnövekedett a zöld határon át érkező illegális menekültek száma. Az illetékes rendvédelmi szervek tájékoztatása alapján azonnali lakossági intézkedést igénylő közegészségügyi-járványügyi teendő jelenleg nincs.

Ugyanakkor közegészségügyi-járványügyi szempontból megelőző óvintézkedések szükségesek a menekültek által használt külterületeken az általuk elhagyott vagy otthagyott használati tárgyak, ruhadarabok összegyűjtésével kapcsolatban. Ezen tárgyak esetében lehetséges, hogy vérrel, egyéb emberi váladékkal, illetve különböző élősködőkkel (tetű, rüh) szennyezettek, illetve fertőzöttek. Amennyiben lakóhelye környezetében feltehetően menekültek által elhagyott vagy otthagyott használati tárgyakat, ruhadarabokat talál, a következő óvintézkedéseket tartsa be:
  • semmiképpen ne nyúljon puszta kézzel a ruhadarabokhoz, eszközökhöz,
  • értesítse a terület tulajdonosát vagy az önkormányzat által erre kijelölt személyt a fertőzött tárgyak szakszerű begyűjtése érdekében,
  • amennyiben kesztyű nélkül nyúlt a fenti tárgyakhoz, végezzen fertőtlenítő kézmosást (pl.: hypo, ultrasol, clarasept stb.),
  • ha nem viselt védőeszközöket a tárgyak, ruhadarabok összegyűjtésénél és 1-2 nap múlva bármilyen panaszt észlel (hasmenés, hányás, kiütés) azonnal forduljon háziorvosához.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×