A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. májusában társadalmi célú, lakossági felhívó kampányt indít, amely az osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföld tulajdonviszonyainak rendezését kívánja elősegíteni.

"> A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. májusában társadalmi célú, lakossági felhívó kampányt indít, amely az osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföld tulajdonviszonyainak rendezését kívánja elősegíteni.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Lakossági tájékoztató – az osztatlan közös földtulajdon rendezéséről

|
2012. május 17. | Gazdaság

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. májusában társadalmi célú, lakossági felhívó kampányt indít, amely az osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföld tulajdonviszonyainak rendezését kívánja elősegíteni.

A Magyar Állam A földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény (Fkbt.) és annak módosításai értelmében átvállalja az osztatlan közös földtulajdon rendezésének költségét, ha a tulajdonos az önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmet legkésőbb 2012. június 1-jéig benyújtja a körzeti földhivatalokhoz. A határidő elmulasztása jogvesztő, ezt követően már csak saját költségen lehet a megosztást kérni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium lakossági kampánya arra irányul, hogy a felhívás hatására az érintett földtulajdonosok még májusban kérelmezzék az osztatlan közös földtulajdon feloldását, amely által a fent kiemelt előnyökhöz jutnak.

Jelenleg közel 2 millió hektár rendezetlen, osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföld van hazánkban, 272.000 db. földrészletben. Az osztatlan közös földtulajdon rendezésével könnyebb az érintett telkek értékesítése és hasznosítása, valamint egyszerűbben igényelhető támogatás azok megműveléséhez.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×