× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: nem izzadt meg az FK elleni sikerrel az Algyő

|
2014. május 26. | Sport

Végig magabiztosabb játékot nyújtva, három góllal verte az Algyő a vendég FK 1899 Szeged csapatát a megyei I. osztály 28. fordulójában.

Nagyon fokozatban kezdték a mérkőzést riválisuknál az algyőiek, a Kohajda, Podonyi, Bogdán trió egyre-másra bolondította meg a kék-feketék bekkjeit. Ettől függetlenül az első 20 perc legnagyobb gólszerzési lehetősége az FK előtt maradt ki, amikor Imre tekert kiváló rúgótechnikáról tanúbizonyságot téve a kapufára egy szabadrúgást. Ugyanakkor játékban egyértelmű fölényt alakítottak ki Takács mester tanítványai, ami a 24. minutumban érett góllá. Ekkor a nagyszerű napot kifogó Kohajda keresztpasszával Podonyi előzte meg egyszerre védőjét és a kapujából kirobbanó Brunczvikot, majd ügyesen tekert 14 méterről a hálóba. (1-0) A gól után fokozatosan javult a vendégek teljesítménye, nagyobb helyzetig azonban már jutottak a szünet előtt.

Azt követően ráadásul ismét Podonyiék nőttek ellenfelük fölé, és már a 49. percben megduplázták előnyüket. Ekkor újfent Kohajda adott be tökéletesen, a rövidre mozgó védők felett átívelve Bogdánt találta meg a hosszún, aki egy átvétel után védhetetlenül gurított a jobb alsóba Brunczvik kapus mellett. (2-0) Tíz minutummal később Kohajda tette fel produktumára a koronát, miután Boldizsárral nagyot harcolva eljutott a beadásig, amire Mohácsi robbant be középen senkitől sem zavartatva. (3-0) Ezzel a lényegi kérdések tulajdonképpen eldőltek, hiába állt be a diszkoszvetősök együttesébe Dóra és Varga is, az eredmény már nem változott.

Győzelmével az Algyő leszakította magáról ellenfelét, egyszersmind szerdáig megelőzte a forduló előtt még a hatodik helyen álló, ezúttal a Sándorfalvát fogadó Csanádpalotát.

Labdarúgó megyei I. osztály 28. forduló: Algyő SK – FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

Algyő, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Bárth Gábor, Géró István).
Algyő: Szűcs M. – Sebők (Koza 79′), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Bogdán (Farkas 69′), Gyimesi (Hegedűs 69′), Podonyi, Mohácsi (Hadár 74′), Kohajda. Vezetőedző: Takács Zoltán.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Németh (Boldizsár – a szünetben), Szecska, Turján, Degovics, Heredea, Forró, Imre (Csuka 50′), Lajkó (Varga 61′), Szőcs (Gyurkovics 23′), Péter-Szabó (Dóra 61′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Góllövők: Podonyi (24′), Bogdán (49′), Mohácsi (59′).
Sárga lap: Sebők (37′), Kohajda (51′), ill. Boldizsár (57′).

Takács Zoltán: "Azt gondolom, végig a mi akaratunk érvényesült, attól függetlenül, hogy a nagy meleg miatt néhány játékosom visszafogottabban teljesített ma. Ugyanakkor az FK-nak helyzete sem nagyon volt, míg mi a három gólon túl is számos ziccert alakítottunk ki. Mindent összevetve, magabiztosan nyertünk."

Hüvös Gábor: "Érezhető az a hangulat a csapatnál, hogy várjuk már a szezon végét. Valami szétcsúszott, valami nem működik. Ez a mai meccs is hűen tükrözte az egész tavaszunkat. Egy egyértelműen jobb ellenfél ilyen arányban is megérdemelten nyert ellenünk. Rendezni kell a sorainkat, ez a szép a futballban, hogy mindig újrakezdődik minden. Mindemellett, ha a bajnokság elején valaki azt mondta volna nekem, hogy ebben a mezőnyben stabil középcsapat leszünk, akkor aligha hittem volna el. Így utólag viszont, látva a tavaszi teljesítményünket, komoly hiányérzetem van. Ettől függetlenül a kezdeti célkitűzésünket, azaz hogy sikeres kiharcoljuk a bennmaradást ebben a megerősödött bajnokságban, úgy gondolom, toronymagasan túltejesítettük. Persze, nem védeni szeretném ezzel a mundért, ez a szezon egyszerűen most így sikerült."

A SZEGEDma.hu online közvetítése:

90′ Nincs hosszabbítás, vége a mérkőzésnek. Magabiztos győzelmet aratott a végig jobban játszó Algyő.
88′ Dóra villant – a rutinos csatár gyönyörűen pörgette el a labdát Szélpál mellett, majd adott a robogó Csuka elé, de a társat megelőzte a kifutó Szűcs kapus.
84′ Hegedűs és Turján futott versenyt a labdáért Farkas indításánál, a spori szerint végül a védő rúgta ki a labdát – centikkel a kapufa mellett.
82′ Takácsot kell ápolni, miután ütközött Hadár lefejelt labdájánál Brunczvikkal.
79′ Sebők is elhagyta a mérkőzést, Koza folytathatja így.
78′ Csuka maradt lent egy ütközésnél, ápolni kell a szegedi középpályást. Szerencsére a víz ezúttal is hatott.
74′ Itt a következő csere, Mohácsi helyét Hadár vette át.
72′ Nyomasztó az Algyő fölénye labdabirtoklásban, továbbra is a fehér mezesek uralják a játékot.
69′ Kettős cserét eszközöl Takács mester: Hegedűs és Farkas állt be, Bogdán és Gyimesi ment le.
66′ Brillíroznak a hazaiak! Az eddig defenzíven futballozó Daróczi is egyre többször lép fel a támadásokkal, de Kohajda az imént már rabonával próbált beadni…
62′ Mi maradt ki?! Csuka szögleténél Forró érkezett a rövidre, sarokkal tette kapura a labdát, de pár centit tévedett.
61′ Nincs már mit őriznie az FK-nak, tudja ezt Hüvös Gábor is. Dóra Jánost és Varga Martint is beveti, Péter-Szabó és Lajkó ment le.
59′ GÓÓL!!! Mohácsi forintos indításával Kohajda indult meg balon. Bár Boldizsár szerelte az algyőit, a szélső mégsem hagyta annyiban a dolgot. Visszaszerezte a játékszert, beadására pedig Mohácsi érkezett kiváló ütemben középen. 3-0!
57′ Újabb sárga: Boldizsár nyújtotta ki Mohácsi mezét taktikailag a félpályánál.
56′ Brunczvik! Kohajda 16 méteres löketét hárította a kapus.
51′ Kohajda esett el Turján mellett a tizenhatos vonala előtt, végül előbbi játékos kapott lapot – színészkedésért.
50′ Újabb csere a vendégeknél, Csuka váltotta Imrét.
49′ GÓÓÓL!!! Kohajda ment a balon, beadásánál minden védő a rövidre mozgó Podonyi, Mohácsi duót követte, így Bogdán üresen vehette át a labdát a hosszún, majd bőven volt még ideje bezúdítani azt ballal a jobb alsóba. 2-0!
46′ Németh maradt az öltözőben, Boldizsár helyette a pályán.
46′ Folytatódik a találkozó, egyet cseréltek a szünetben a vendégek.
SZÜNET
45′ Felharsant a bíró hármas sípszava, vége a félidőnek. Jobban kezdtek Takács Zoltán tanítványai, akik Podonyi révén a vezetést is megszerezték. A szegediek ugyanakkor sokat javultak a folytatásban, a játékrész végén egyértelműen irányítottak a meccset. Kiegyenlítettek nagyjából tehát az erőviszonyok, izgalmas második felvonásra van kilátás.
43′ Egy algyői kontrát szegedi ellenkontra követett: Turján dobta ki a labdát Lajkónak a bal oldalra, onnan a szélső a középen meginduló Gyurkovicsot választotta, a csatár 21-22 méteres, lapos lövését azonban Szűcs Marcell gond nélkül fogta.
40′ Péter-Szabó és Gyurkovics összjátéka után előbbi ment volna ziccerben kapura, de a társtól visszakapott labda túl hosszúnak bizonyult. Az utóbbi percekben mindenesetre érezhetően magasabb fokozatba kapcsoltak a diszkoszvetősök.
37′ Ígéret szép szó… Sebők rántotta le egy sárga kártyáért a meginduló Lajkót.
35′ Nem semmi tűzijátékot úszott meg az FK! Kohajda adott be balról, az érkező Bogdán elől pedig Németh mentett nagyot, a rövid felszabadítás viszont Mohácsit találta meg a tizenhatos vonalánál középen. Brunczviknak kellett nagyot sprintelnie, hogy megfelelően tudja zárni a szöget a támadó lövésénél.
29′ Reklamálnak az algyőiek, miután a bíró nem fújt le egy Takáccsal szemben történt faultot a félpályánál, az eset folytatásaként azonban szabadrúgást ítélt a Péter-Szabót elkaszáló Gyimesi megmozdulásánál. Történt mindez a tizenhatos előterében, Imre szabadrúgása ugyanakkor csak a sorfalig jutott ezúttal.
28′ Továbbra is támadásban a vendéglátók, ezúttal Kohajda ugrott ki a szélen Bogdán passzával, beadása azonban nem jutott át Turjánon.
24′ GÓÓÓL!!! Kohajda keresztpasszával Podonyi lépett ki a védők közül, majd a kiérkező kapus mellett is elpöccintette a labdát, így vezet az Algyő! 1-0!
23′ Elégedetlen lehet csapata játékával Hüvös mester, hiszen máris cserére szánta el magát: Szőcs helyét Gyurkovics vette át.
22′ Sebők lerántotta a meginduló Lajkót a balon, szólt is egyből a síp, sőt, Antal bíró figyelmeztette a hátvédet: a következő hasonló már lapot ér majd.
19′ Imre! Sebők faultolta Lajkót a fehér mezesek tizenhatosának jobb sarka közelében. A szabadrúgás mögé Imre Zoltán állt, aki ballal a sorfal külső széle mellett csavart kapura, végül a kapufának kellett kisegítenie a késve elinduló Szűcs Marcellt.
19′ Nehezen állják a hazai rohamokat a vendégek, legutóbb Kohajda lépett ki Podonyi indításával, élesen beadott labdájáról Brunczvik is lekésett középen, Degovicsnak kellett mentenie a berobbanó algyőiek elől.
16′ Szép lövés! Bogdán készített le a tizenhatos sarkánál érkező Podonyi elé, aki irdatlan erővel vette célba a rövid felsőt. Brunczviknak nagyot kellet nyújtóznia, hogy szögletre tudja tolni a löketet.
13′ Degovics eladott labdájával indult az Algyő gyors támadása, amelynek végén Kohajda már csak Brunczvikkal állt szemben az ötös sarkánál, de Németh méterekről bevetődve blokkolta a szélső közeli bombáját.
11′ Szőcs ugratta volna ki szép bokamozdulattal Péter-Szabót a túloldalon, Pénzváltó azonban becsúszva hatalmasat mentett a szegedi támadó elől.
9′ Felhördült hirtelen a publikum, miután Kohajda belőtt labdája elsőre kipattant Brunczvik Dániel kezéből, de a hálóőr még időben rávetődött a labdára, mielőtt Bogdán lecsaphatott volna rá.
6′ Máris itt az első helyzet: Bogdán került ziccerbe Podonyi levágódott lövése okán, de Brunczvik bravúrral hárította a közeli kísérletet.
4′ Megjön az FK-ultrák hangja, a szurkolók drapériáikkal idegenbe is elkísérték a csapatot. Szép számú közönség gyűlt egyébként is össze a pálya szélén, a hangulat garantáltnak tűnik.
1′ Az Algyő indíthatta útjára a labdát.

16.55 A csapatok felsorakoztak a játékvezetők mögé: a hazaiak fehér felső, sötétkék nadrág, míg a vendégek kék-fekete dressz és fekete nadrág összeállítást választottak a mai napon. Szegedi oldalon nem került a kezdőbe klasszikus ék, mindez azt sugallja, Hüvös Gábor tanítványai kontrákra rendezkednek majd be.

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×