× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: mesés gólokkal verte mumusát az Algyő

|
2014. március 25. | Sport

Az alsóházból menekülő SZVSE az első találatig remekül helytállt, majd az Algyő rutinos kiválóságai és lendületes cseréi eldöntötték a találkozót.

Labdarúgó megyei I. osztály 19. forduló: Algyő SK – Szegedi VSE 3-0 (0-0)

Algyő, 150 néző, vezeti: Kócsó Tibor Zsolt (Szöllősi Ferenc, Takács János).
Algyő:  Szűcs M. – Szűcs K. (Koza 85′), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács R., Pataki, Gyimesi (Mohácsi 63′), Bogdán (Podonyi 63′), Hadár (Kiss Be. 85′), Kohajda (Farkas Sz. 75′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
SZVSE: Pluhár – Mácsai (Olajos 70′), Fülöp, Báló M., Nagypál, Kenderesi (Bagi 63′), Németh, Kiss Ba., Simon, Busa, Major (Tanács 70′). Vezetőedző: Berki István.
Gólszerző: Hadár A. (55′), Kohajda G. (64′), Mohácsi L. (76′)

Takács Zoltán: "Felőröltük az ellenfelünk erejét, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést."

Berki István: "Ha berúgtuk volna az adódó lehetőségeket, talán még a pontszerzésre is esélyünk lett volna. Az első algyői gólig jól tartottuk magunkat, utána gyorsan eldőlt a mérkőzés. Gratulálok a hazai csapatnak!"

Online közvetítésünk:

90′ Sportszerű mérkőzésen, kiváló játékvezetés mellett diadalmaskodott az Algyő, mely így végre két vállra fektette egyik mumusát. A SZVSE az első gólig dicséretesen tartotta magát. Különösen a második félidőben a csapatok gyönyörű megoldásokkal szórakoztatták a közönséget, látványos gólok is születtek.
 
89′ Németh Viktor szépíthetett volna, de fejjel rosszul találta el a labdát, mely így elkerülte a ketrecet.
 
85′ Hadár és Szűcs Krisztián helyére Kiss Bence és Koza Zsolt lépett pályára hazai oldalon. Könnyedén futballozik az Algyő, nagyon magabiztosan gyűjti be ezt a három pontot a sok sebből vérző SZVSE ellen.
 
82′ Ismét Mohácsi lépett ki gyönyörűen, Pluhár újabb bravúrjára volt szükség, hogy ne növelje előnyét az Algyő.

79′ Pluhár ezúttal Podonyi fejedét védte bravúrral. Nagy nyomás alatt a szegediek ketrece.
 
78′ Pataki 16 méterről tüzelt, Pluhár ezúttal menteni tudott. A szöglet után Mohácsi elvetődve, ollózva lőtt, Pluhár bele tudott érni, a jobb kapufára tolta, ahonnan ismét szögletre perdült a bőr.
 
76′ GÓÓÓL 3-0! A roppant agilis csereember, Mohácsi László támadta el védőjét, el is vette tőle a bogyót, lendületesen tört le a tizenhatoson belülre, majd ügyesen lőtt a kapu közepébe. A 21 esztendős reménységnek ez volt a hatodik gólja a pontvadászatban.
 
75′ Bagi Tamás 18 méterről lőtt az algyői kapu mellé.

74′ A kis szöglet után Pataki csavart a hosszú sarok mellé.
 
73′ 27 méterről jutott szabadrúgáshoz az Algyő. Legurították a bogyót a sorfal mellett helyezkedő Patakinak, aki nagy helyzetbe került, a jobb alsót célozta, Pluhár vetődve tolta szögletre.
 
70′ Kettős csere a vendégeknél: Major és Mácsai hagyta el a játékteret, Tanács Attila és Olajos Tamás szállt be.
 
68′ Podonyi Norbert százszázalékos ziccert vágott Pluhárba. Szellemesen, felszabadultan futballozik immár az Algyő, roppant gólra törő a játékuk. Kohajda lövését e pillanatban balra vetődve fogta meg Pluhár. A sérült Kiss Balázs helyére pedig Törköly Tamás állt be.
 
66′ Szegény embert az ág is húzza: Kiss Balázs bokája aláfordult, nem tudja folytatni a játékot.
 
64′ GÓÓÓL 2-0! Mohácsi első labdaérintéséből nagyszerűen ment el a jobb szárnyon, önzetlenül játszott Kohajda Gergely elé, aki előrevetődve jobbal vágta a kapuba a bogyót. A 24 éves csatár immár hatgólos a bajnokságban.
 
63′ A cserék perceit éltük meg. Gyimesi és Bogdán le, Mohácsi László és Podonyi Norbert be hazai oldalon, odaát Kenderesi helyére Bagi Tamás érkezett.
 
60′ Kohajda duplázhatta volna meg az előnyt: egyedül lépett ki, 12 méteres, erős löketét a jó ütemben kimozduló Pluhár meg tudta fogni.
 
56′ A remekül játszó Pataki tudott lőni 15 méterről, Pluhár szenzációs paskolással tolta kornerre.

55′ GÓÓÓL 1-0! Támadott a SZVSE, vezet az Algyő! Pataki bal oldali szöglete szállt át a hosszúra, Hadár Attila teljesen üresen várta, maga elé lőtte kapásból, elemi erővel vágódott a léc alá a labda! A 36 esztendős kiválóság negyedik találatát jegyzi ebben a szezonban.
 
52′ Kiss Balázs jobbról adott középre, Simon Istvánt kereste, Szűcs Marcell kirepülve, lábban hárított. A SZVSE dominál a második félidő elején.
 
51′ Busa Bence ismét egyedül törhetett volna kapura egy kontrából, Szélpál Attila szabálytalanul szerelte, lapot is ért a megmozdulás.
 
47′ Újabb beadás után ismételten szöglethez jutottak a szegediek, akik nagyon megnyomták itt az elejét. Ezután a korner után viszont már felszabadítottak a fehér mezesek.
 
46′ A vendégek kezdték a második félidőt, ráadásul egy gyors akcióval. A bal oldalon tört előre Nagypál Patrik, meghúzta, beadását a kicsit zavart algyői védelem szögletre mentette, a kornert Szűcs Marcell kiöklözte.
 
SZÜNET!

45′ Jóval több algyői támadást és lehetőséget hozó első félidő ért véget, mely gólt nem hozott. Érdekesség, hogy a szinte végig védekező SZVSE is vezethetne, ha Busa értékesíti ziccerét. A döntés a második félidőre maradt.
 
42′ Óriási lehetőség adódott Kohajda Gergely előtt. Egy-két másodperccel hamarabb érte el a labdát a kirobbanó Pluhárnál, de túl közel került már a portáshoz, a lövés elakadt az előrevetődő kapusban.
 
39′ Ahogy lenni szokott, addig-addig rohamoztak eredmény nélkül a fehér mezesek, míg váratlan lehetőség adódott a vasutasok előtt. Elpasszolta magát az algyői védelem, Busa Bence szerezte meg a lasztit, egyedül tört kapura, elgurította a bogyót a kifutó Szűcs Marcell mellett, a jobb oldali oldalhálóban kötött ki kísérlete.

36′ A vendégek térfelén folyik a játék, a támadások legaktívabb résztvevői Hadár és Kohajda. A hazai nézők szerint érik a gól.
 
33′ A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Egy szöglet után Hadár Attila 10 méterről, kapásból tudott lőni, Pluhár Gábor reflexszerű lábmozdulattal elképesztően nagyot védett a jobb alsó saroknál.
 
29′ Precízen, fegyelmezetten védekeznek a vendégek. Hadár kiugratása nyomán Bogdán Péter mégis nagy helyzetbe került, elpörgette a labdát Pluhár fölött, de a kapu fölött is egyúttal. Majd ütköztek, ápolásra is szorul a kiváló támadó.
 
25′ Egy kemény ütközés után Pataki Sándort kellett ápolni, de szerencsére vissza tudott térni a roppant kemény és szimpatikus algyői középpályás. A SZVSE pedig első kontráját vezethette volna, de Major László lelassított, visszafordult, így odalett a lehetőségecske.
 
21′ Szorgalmasan építkezik az Algyő a vezetés megszerzéséért, szinte csak a védekezésre koncentrál a SZVSE. Bogdán Péter ebben a pillanatban egy jobbról a hosszú oldalra átívelt labdát bólintott vissza a rutinos Hadár Attilának, aki az ötösről fejelhetett, nem zavarták a védők, de a kísérlet így is célt tévesztett, a jobb sarok mellé szállt.
 
18′ Algyői lövések záporoznak a szegedi kapura. Pataki Sándor 28 méteres szabadrúgása Pluhár mellényéről kiperdült a labda, szögletre mentettek a társak. A kornert követően túlságosan is betömörültek a védők, 14 méterről újból Pataki tüzelt, centikkel a bal kapufa mellé. Nem sokkal ezután Gyimesi László lőtt fölé.
 
13′ Kohajda Gergely szemfülesen és fürgén ugrott be Báló Martin és Pluhár Gábor kapus közé, nem volt már túl nagy tere, csak spiccel tudta megtolni a lasztit, kapu fölé. Pluhár ennek ellenére alaposan leteremtette csapattársát, miért nem zárta ki az algyőiek csatárát.
 
10′ Továbbra is némi algyői fölényről beszélhetünk, amit Kiss Balázs 16 méterről leadott lövésével törtek meg a látogatók. A kísérletet szögletre blokkolták az hazai védők.
 
6′ Többet kezdeményeznek a fehér mezesek. Kohajda Gergely szépen fordult le az ötösön védőjéről, de Pluhár Gábor együtt élt a játékkal, kettőt lépett kifelé ketrecéből, és elcsípte a bogyót a támadó elől.
 
1′ Az Algyő kezdte a mérkőzést, Szeged felé támadhatnak a hazaiak az első felvonásban.
 
14.55:  A téli kupán nyert tiszta fehér Adidas mezében debütál ma az Algyő, SZEGEDma.hu felirattal. A vendégek kék alapon piros csíkozással, kék nadrágban, piros sportszárban futottak ki.

14.45:  Köszöntünk mindenkit Algyőről, ahol gyönyörű az idő, szép napsütésben melegítenek a csapatok.

A találkozó elé:

A 22 pontos Algyő a tizedik, a 14 pontos Szegedi VSE a tizenkettedik helyről várja a megyei I. osztály 19. fordulóját. A tavalyi ezüstérmes két győzelemmel nyitott tavasszal, majd legutóbb 2-0-ra kikapott Tápén. A vasutasok előbb legyőzték a Kisteleket, majd két fájó vereséget szenvedtek el alsóházi riválissal szemben: Szentesen, majd odahaza a Nagymágocs ellen kapituláltak. Mindkét egységnek javítania kell tehát, és ezzel a céllal is lépnek majd pályára. A hazaiaknak bőven akad törleszteni valójuk is: a SZVSE tavaly tavasszal 1-1-et ért el Algyőn, két fontos pontos elvéve Takács Zoltán tanítványaitól az aranyért való versenyfutásban. Berki István csapata aztán ősszel sem kegyelmezett: Csamangó Norbertnek a 87. percben szerzett góljával aratott bravúros sikert.

 

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×