× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: külföldön folytatja Pataki Sándor

|
2015. február 02. | Sport
Külföldi munkavállalás miatt távozik az Algyő SK egyik meghatározó embere, Pataki Sándor. A középpályás Angliában próbál szerencsét, így Takács Zoltán vezetőedző nem számolhat vele a továbbiakban, az algyői futballista azonban nem hagyna fel a sportággal.

„Angliába megyek, Londonban fogok dolgozni. A munka az első, ebből kifolyólag döntöttem így, hogy itthon felhagyok az aktív labdarúgással. Egy megfelelő egzisztenciát szeretnék megteremteni magamnak, illetve családomnak, ezért megyek ki, de mindenféleképpen szeretnénk kint sportolni. Vannak ismerőseim is Londonban, van mód arra, hogy sportoljak, nem is szeretném abbahagyni a focit, egyébként sem tudnám elhagyni, hiszen ez az én szenvedélyem. Szeretnék munka mellett kint focizni is, de majd ahogy ezt a munka engedi” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Pataki Sándor.

Ahogy arra az Algyő futballistája kitért, döntését nemrég közölte Takács Zoltán vezetőedzővel, valamint a csapattársaival, akik szomorúan vették tudomásul, hogy társuk a ködös Albionba „igazol”. „Nagyon sok barátom van a csapatban, nekik nagyon rosszul esett, főleg az, hogy mint barát elmegyek itthonról. Az edzőm számított már erre, mert korábban jeleztem már ezt felé, viszont úgy volt, hogy nyáron valósul ez meg, most azonban jött egy lehetőség. Úgy érzem, így is fair a dolog, hiszen időben szóltam, így tudnak igazolni a helyemre. Hosszabb távra tervezem a kint létem, persze néha hazajárok majd” – fogalmazott Pataki Sándor.

Az algyőieknek nem a legjobban sikerült az őszi szezon, az utolsó három fordulóban azonban gólt sem kapva, 11-0-s gólaránnyal tudták le a Mindszent-Sándorfalva-Kistelek hármas elleni mérkőzéseket, így 21 ponttal a nyolcadik helyről várhatják majd a tavaszi folytatást. „Görcsös volt az egész játékunk az ősszel. Jó párszor jobbak voltunk, mint az ellenfél, ugyanakkor nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Csatárhiánnyal küszködtünk, ez pedig rányomta a bélyegét a játékunkra, ezáltal elkezdtünk görcsölni, nem sikerültek azok a dolgok, amiket szerettünk volna, nagyon sok ikszünk volt. A szezon végi győzelmek kozmetikázta a tabellán elfoglalt helyezésünket. A tavaszunk mindig jobban szokott alakulni, bízom benne, hogy a csapat azért helyt fog állni, és feljebb tud kapaszkodni, mert nem ott van ennek a csapatnak a helye, ahol most áll. Bízom a társaimban, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!” – tért ki a tavaszi folytatásra Pataki Sándor.

A játékos az UTC elleni hazai mérkőzést sajnálja a legjobban az őszi szezonból, hiszen ott egészen a 90. percig győzelemre állt az Algyő, azonban az utolsó pillanatokban tizenegyesből egyenlíteni tudtak a Kertész utcaiak, de a szentesi 0-0-ra sem szívesen emlékszik vissza Pataki Sándor. „Vegyes érzelmeim vannak, mert sajnos több a kudarc, mint a siker, nem is tudok kiemelni egyetlen meccset. Edzettünk rendesen, nem azért állunk itt, mert nem tettünk volna a sikerért, csak sajnos így alakult” – emlékezett vissza az Algyő őszi szezonjára a csapat távozó középpályása.

Pataki Sándor a nagypályás futball mellett az NB II Közép csoportjában listavezető SZTE EHÖK SE-ben is játszott az ősszel, ahová a szezon előtt igazolt az UTC-től, ott kilenc mérkőzésen kilenc góllal segítette a csapat szereplését. „Nagyon jó csapat alakult ki, jól megtalálta Erhardt Szilárd és Cserenkó Szabolcs a fiatalok és az idősebbek összhangját, a fiatalok felfigyelnek ránk, idősebbekre, teszik a dolgukat. Jó összhangban dolgozunk, ezért is állhatunk a tabella élén, szóval szerintem nem lesz probléma ezzel a csapattal” – mondta el a futsalos csapatával kapcsolatban Pataki Sándor.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×