× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: Kohajda négyet vágott az FK-nak

|
2014. július 28. | Sport

Felkészülési mérkőzésen Kohajda Gergely mesternégyesével verte hazai pályán az Algyő SK a vendég FK 1899 Szeged együttesét.

Nem éppen ideális futballidő fogadta a csapatokat Algyőn, a hőség pedig mintha a szegedieket fogta volna meg jobban, hiszen már az első percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, miután egy, a tizenhatos előterében elrontott passzra csapott le Kohajda, aki szemben a kapussal nem hibázott, és máris előnyhöz juttatta az Algyőt.

Szinte ugyanez a jelenet ismétlődött meg a 10. percben, csak pár méterrel távolabb a szegedi kaputól: ezúttal a középpályán tudott labdát csenni az algyői csapat, majd egy remek ütemben adott indítást követően Kohajda ismét mattolta a szegedi kapust, Vasast (2-0). Negyed óra alatt könnyedén háromgólos hátrányba is kerülhetett volna az FK, hiába tartották jól a labdát a vendégek, az ellenfél kapuja elé nehezen tudtak odakerülni (köszönhetően az algyői védekezésnek), viszont hátul elkövetett hibáikat könyörtelenül használta ki Takács Zoltán csapata. A 16. percben találtak egy rést az algyői védők által őrzött területen a vendégek, azonban Révész kapus jól élt együtt a játékkal, és tisztázni tudott. Az ivószünetet követően rögtön egy meg nem adott algyői góllal folytatódott a játék (pedig igazán tetszetősen passzolták ki a szegedi védelmet), majd a 37. percben ismét Révész óvta meg csapatát a góltól, miután a kontra végén kissé szerencsés körülmények között került a szegedi támadó elé a labda, (az indítás éppen a tizenhatoson belül helyezkedő csatár elé pattant) azonban az algyői kapus kijövetelével ismét megzavarta az FK csatárát. Két perccel később ismét „malaca” volt a kék-feketéknek, Dóra passza után ismét a lecsorgó labdából tudtak előnyt kovácsolni, ezt a ziccert pedig már nem hagyta ki Füle, aki okos mozdulattal elgurította a labdát a sarokba (2-1). A félidő záró momentumaként akár egyenlíthetett is volna a vendég gárda, azonban centikkel a hosszú sarok mellett hagyta el a labda játékteret, így 2-1-es algyői vezetéssel fújhattak egyet a csapatok.

A második félidőre az algyői kaput Szűcs őrizte Révész helyett. A szünetet követően nehezen találtak fogást egymáson a felek, rögzített szituációkon kívül nem sok minden történt a pályán, ami veszélyeztette volna a kapukat, egészen a 63. percig, amikor a lesen álló Kohajda nem várta a sípszót, hanem az ellenféltől kapott labdával a szélről indulva meg sem állt a kapuig, és megszerezte harmadik gólját is, ezzel ismét két gólos volt az algyői előny. A szegediek újdonsült edzője, Tóth János, és játékosai hiába reklamáltak, a játékvezető nem vonta vissza ítéletét – valóban érdekes szituáció volt, hiszen Kohajdát kivéve szinte a komplett mezőny megállt, és várta a sípszót, ami azonban csak azt jelezte, hogy ismét közepet kezdhetett az FK Szeged.

A folytatásban is nehezen tudták tartani a triplázó Kohajdát a szegedi védők, a 67. percben bár az FK próbált meg szépíteni, villámgyors passzokat követően Kohajda lehagyta védőit, és csak a bravúros, lövést blokkoló becsúszásnak köszönhető, hogy nem került nagyobb bajba a Szeged. A vendégek szinte a semmiből újra szépítettek, egy 16-os előterében elvégzett szabadrúgás-kombináció eredményeképpen a hosszún érkező Lajkó gyönyörűen előbb átvette a labdát, majd bebombázta azt Szűcs kapujába (3-2).

Nem sokáig volt csak egy gólos a különbség: az ezen a napon remekül futballozó Kohajda érkezett egy bal oldali beadásra az ötösön, és védőjét megelőzve bepasszolta saját, és csapata negyedik gólját is, 4-2 a 80. percben. Két percre rá a meccs legnagyobb kihagyott helyzetét a szegediek követték el: a könnyelműen eladott labdát próbálta meg átemelni a vendég támadó Szűcs kapuson, aki azonban résen volt, és könnyedén hárított.

4-2-s sikert aratott az Algyő az FK Szeged elleni meccsen, ahol helyzetei alapján akár nagyobb arányban is győzhetett volna, azonban Tóth János csapata azokkal a lehetőségekkel, amelyeket ki tudott magának alakítani, nagyon jól gazdálkodott. Az Algyő legközelebb Mórahalmon lép pályára a felkészülés jegyében (szerda, 18:00), míg az FK 1899 Szeged csütörtökön fogadja majd a Puskás Akadémia FC II. csapatát, szintén 18:00-tól.

Felkészülési mérkőzésen: Algyő SK – FK 1899 Szeged 4–2 (2-1)

Algyő: Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Sebők, Bogdán, Podonyi, Pataki, Szalmi, Kohajda. Cserék: Szűcs M.,(kapus) Koza, Bella, Farkas, Sándor. Vezetőedző: Takács Zoltán.
FK 1899 Szeged: Vasas – Heredea, Boldizsár, Szabó T., Barta, Molnár D., Csuka, Varga R., Füle M., Varga M., Dóra. Cserék: Meszes (kapus), Szalai, Lajkó, Dedovics, Gyurkovics, Herczeg G. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerzők: Kohajda (1′, 10′, 63′, 80′) ill. Füle M. (39′), Lajkó (75′).

Takács Zoltán: "A heti edzésmunka és a nagy hőség közrejátszott a fáradt mozgásunkban, de a felkészülés ezen időszakában ez így természetes. Voltak szép dolgok a meccsen és voltak hibáink is, amiket igyekszünk kijavítani."

Tóth János: "Nagy hibákat követtünk el a csapatjátékban, de ez felkészülési mérkőzés, reméljük, sikerül kijavítanunk ezeket."

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×