× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: kiütéses sikerrel kezdett az Algyő a SZVSE ellen

|
2015. március 04. | Sport
Nagy különbségű, ötgólos sikerrel vágott vissza az Algyő a Téli Bajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségéért a SZVSE-nek a megyei I. osztály tavaszi nyitányán.

A mérkőzést Kiskundorozsmán rendezték, miután az elmúlt napok esőzései alaposan feláztatták a SZVSE-stadion gyepszőnyegét. A találkozó korai szakaszában Takács Roland nyitotta meg az algyői gólok sorát, a középpályás egy szögletet követően mattolta Pluhár Gábort. (1-0) A pontrúgásokkal a későbbiek során is meggyűlt a vasutasok gondja, Pénzváltó Bence és Hatvani József is hasonló körülmények között talált be a szünetig, rendkívül magabiztossá téve a vendégek előnyét. (3-0) A SZVSE fordulás után sem tudott érdemben váltani, míg Takács Zoltán legénysége újabb gólokkal tette kiütésessé diadalát.

Az Algyő egy hét múlva a Mórahalmot fogadja, míg a Pécsek-tanítványokra szegedi rangadó vár az FK 1899 Szeged otthonában.

Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló: Szegedi VSE – Algyő SK 0-5 (0-3)

Szeged-Kiskundorozsma, műfű. Vezette: Soós István (Gera Ferenc, Halász László).
SZVSE: Pluhár – Tanács, Németh Z., Mácsai, Nagypál, Veress (Német D. 63′), Vizi (Ponyokai 78′), Boruzs (Faragó – a szünetben), Kozma (Zsilák – a szünetben), Varga, Bacher (Kordás 70′). Vezetőedző: Pécsek Tibor.
Algyő: Szűcs M. – Sebők (Gyimesi 28′), Szélpál, Pénzváltó, Takács, Szűcs K. (Bogdán 62′), Podonyi, Kovács (Farkas 78′), Daróczi, Vellai (Tábi 70′), Hatvani. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Takács (6′), Pénzváltó (34′), Hatvani (36′), Kovács (48′), Mácsai (83′ – öngól).
Sárga lap: Zsilák (63′), ill. Bogdán (80′).

Pécsek Tibor: "Messzemenőkig elmaradt a teljesítményünk a Téli Bajnokságban mutatott, illetve az annak alapján elvárttól. Hiányzott a csapatból a győzni akarás, ami pedig az egyik legmeghatározóbb tényező a futballban."

Takács Zoltán: "Összességében egy küzdelmes, nagy iramú, harcos mérkőzésen sima győzelmet arattunk. Ha az 5-0-ás végeredményt nézzük, az is reálisnak mondható, hiszen a góljainkon túl is voltak még helyzeteink. Örülünk a jó bajnoki kezdésnek és a magabiztos győzelemnek."
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×