× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: kiütéses sikerrel kezdett az Algyő a SZVSE ellen

|
2015. március 04. | Sport
Nagy különbségű, ötgólos sikerrel vágott vissza az Algyő a Téli Bajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségéért a SZVSE-nek a megyei I. osztály tavaszi nyitányán.

A mérkőzést Kiskundorozsmán rendezték, miután az elmúlt napok esőzései alaposan feláztatták a SZVSE-stadion gyepszőnyegét. A találkozó korai szakaszában Takács Roland nyitotta meg az algyői gólok sorát, a középpályás egy szögletet követően mattolta Pluhár Gábort. (1-0) A pontrúgásokkal a későbbiek során is meggyűlt a vasutasok gondja, Pénzváltó Bence és Hatvani József is hasonló körülmények között talált be a szünetig, rendkívül magabiztossá téve a vendégek előnyét. (3-0) A SZVSE fordulás után sem tudott érdemben váltani, míg Takács Zoltán legénysége újabb gólokkal tette kiütésessé diadalát.

Az Algyő egy hét múlva a Mórahalmot fogadja, míg a Pécsek-tanítványokra szegedi rangadó vár az FK 1899 Szeged otthonában.

Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló: Szegedi VSE – Algyő SK 0-5 (0-3)

Szeged-Kiskundorozsma, műfű. Vezette: Soós István (Gera Ferenc, Halász László).
SZVSE: Pluhár – Tanács, Németh Z., Mácsai, Nagypál, Veress (Német D. 63′), Vizi (Ponyokai 78′), Boruzs (Faragó – a szünetben), Kozma (Zsilák – a szünetben), Varga, Bacher (Kordás 70′). Vezetőedző: Pécsek Tibor.
Algyő: Szűcs M. – Sebők (Gyimesi 28′), Szélpál, Pénzváltó, Takács, Szűcs K. (Bogdán 62′), Podonyi, Kovács (Farkas 78′), Daróczi, Vellai (Tábi 70′), Hatvani. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Takács (6′), Pénzváltó (34′), Hatvani (36′), Kovács (48′), Mácsai (83′ – öngól).
Sárga lap: Zsilák (63′), ill. Bogdán (80′).

Pécsek Tibor: "Messzemenőkig elmaradt a teljesítményünk a Téli Bajnokságban mutatott, illetve az annak alapján elvárttól. Hiányzott a csapatból a győzni akarás, ami pedig az egyik legmeghatározóbb tényező a futballban."

Takács Zoltán: "Összességében egy küzdelmes, nagy iramú, harcos mérkőzésen sima győzelmet arattunk. Ha az 5-0-ás végeredményt nézzük, az is reálisnak mondható, hiszen a góljainkon túl is voltak még helyzeteink. Örülünk a jó bajnoki kezdésnek és a magabiztos győzelemnek."
 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×