× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: hajrábeli büntetőjével mentett pontot az UTC Algyőn

|
2014. november 02. | Sport

Izgalmas, fordulatos második félidő végén egy tizenegyessel mentett pontot az UTC az Algyő otthonában.

Az első félidőt többnyire mezőnyküzdelem töltötte ki, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, ha pedig mégis, a két kapus, Szűcs Marcell és Szabó Marcell magabiztosan hárított. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, egyértelműen kirajzolódott, egy gól jót tenne a mérkőzésnek. A jég végül a 63. percben tört meg, amikor egy Podonyi Norbert által betekert szöglet anélkül vágódott a kapu hosszú oldalába, hogy bárki beleért volna. (1-0) Szerencsés találat volt, de a változást meghozta. A hátrányban futballozó UTC nagyobb fokozatba kapcsolt, egyszersmind több kockázatot is vállalva. Erőfeszítéseiknek negyedórával a rendes játékidő vége előtt meg is lett az eredménye, egy szöglet utáni kavarodás során Mészáros Tibor jutott lövőhelyzethez, és a 10-11 méteres bombával be is vette a hazai kaput. (1-1) Nem tartott ugyanakkor sokáig az újszegediek öröme, miután alig három minutummal később Mihalkó Gergő és Szabó Marcell nem értette meg egymást egy beadásnál, mindketten a másikra vártak. A szituációt a berobbanó Pataki Sándor igyekezett kihasználni, a védőnek pedig nem maradt más lehetősége, mint lerántani az algyőit. A megítélt büntető mögé Gyimesi László állt, és bár a kapus védte az első kísérletet, másodjára már a hálóba pofozta a labdát a hazai játékos. (2-1) A hajrában több veszélyes kontrát is vezetett Takács Zoltán alakulata a teljesen kinyíló rivális ellen, Farkas Szilveszternek és Szűcs Krisztiánnak is volt alkalma bevinni a kegyelemdöfést, de egyikük sem élt azzal. Az UTC viszont nem adta fel a küzdelmet, és a hosszabbítás második percében a csereként beállt Rácz Zoltánt a szintén a kispadról beszállt Koza Zsolt elgáncsolta a büntetőterületen belül. Vörös Gábor játékvezető ezt is befújta, újfent teljesen jogosan, Balogh Ádám pedig egy erős, egyben jól helyezett lövéssel megmentett egy pontot csapata számára. (2-2) Ez volt az idén elsősorban a védelem tengelyében számításba vett játékos tizedik (!) bajnoki gólja.

A végeredmény azt jelenti, az Algyő zsinórban harmadik meccsén maradt nyeretlen, míg Brinszky Adrián tanítványai már a negyedik döntetlenjüket játszották idegenben az ősz folyamán.

Labdarúgó megyei I. osztály, 12. forduló: Algyő SK – Ujszegedi TC 2-2 (0-0)

Algyő, 150 néző. Vezette: Vörös Gábor (Fődi Flórián, Kriván Péter).
Algyő: Szűcs M. – Szélpál, Gyimesi, Pénzváltó, Sebők (Aguilar 81′), Szűcs K., Podonyi, Pataki, Bogdán (Daróczi – a szünetben), Szalma (Farkas 57′), Bella (Koza 84′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
UTC: Szabó M. – Laczkó, Balogh, Mihalkó, Bálint, Mészáros T., Kovács, Mészáros Z., Valach (Rácz 60′), Bánóczki, Gajdacsi. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Podonyi (63′), Gyimesi (79′), ill. Mészáros T. (75′), Balogh (90+2′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Gyimesi (18′), Szűcs M. (72′), Daróczi (74′), ill. Mészáros Z. (28′), Mészáros T. (42′), Mihalkó (78′).

Takács Zoltán: "Úgy néz ki, megismételjük a tavalyi szereplésünket. Akkor egy felejthető ősz után remek tavaszt produkáltunk. Az idénybeli ötödik döntetlenünkkel sajnos nem tudunk feljebb zárkózni a tabellán."

Brinszky Adrián: "Összességében egy kiegyenlített mérkőzést láthattunk, maga az eredmény pedig szerintem igazságos. Természetesen, a forgatókönyvből kifolyólag a hazai csapatnak biztosan van egy kis hiányérzete. Úgy érzem ugyanakkor, az Algyő két találatában nagy szerepet játszottak a mi hibáink. A két tizenegyesről szólva, lehet, hogy mindkettőt meg lehetett adni, de elképzelhető, hogy egyiket sem, de az egész találkozót tekintve igazságos eredmény született."


A SZEGEDma.hu online közvetítése

90+2′ Itt a vége, Vörös Gábor le is fújta a találkozót. Fordulatos második félidő után osztoznak a pontokon a csapatok.
 
90+2′ GÓÓÓL!!! Balogh nagy erővel a bal alsóba helyezte a labdát, Szűcs kapusnak nem volt esélye. 2-2!
 
90+1′ Tizenegyes! Teljesen jogos! Rácz két gyönyörű csellel ment el Szűcs Krisztián és Koza mellett, utóbbi védő pedig utána rúgott a tizenhatoson belül.
 
90′ Balogh Ádám végül két sarokrúgást is belőhetett, de mindkétszer mentettek a bekkek, másodjára már a mezőnybe.
 
90′ “Gyere mindenki!” – kiáltja egy újszegedi szögletnél Szűcs Marcell. Megy is mindenki, mindkét csapattól, hatalmas a tülekedés.
 
88′ Szűcs Krisztiánban bőven van még erő, eldönthette volna végleg a meccset is. Pataki legurítását vágta kapásból a jobb alsó mellé ballal 16-ról.
 
84′ Ellentmondást nem tűrően robogott végig a jobb szélen Szűcs Krisztián, bő 60 métert futott a labdával az alapvonalig, majd Farkashoz centerezett. A társ 8 méteres csúsztatása nem sokkal pördült ki a hosszú felső mellett.
 
84′ Újabb frissítés a zöldeknél, Koza állt be Bella helyett.

81′ Sebők már a büntető előtt jelezte Takács Zoltánnak, hogy elkészült az erejével. A spanyol Aguilart vetette be helyette a hazai mester.
 
79′ GÓÓÓL!!! Gyimesi első lövését még fogta Szabó Marcell, a kipattanót azonban már a hálóba vágta az algyői. 2-1!
 
78′ Mihalkó Gergő sárgát kapott az iménti eset nyomán.
 
78′ Mekkora hiba?! Egy balról érkező beívelésnél Mihalkó és Szabó egymásra vártak, így a védőnek már nem maradt más lehetősége, minthogy lerántsa a berobbanó Patakit.
 
75′ GÓÓÓL!!! Egy szögletnél sokadjára sem tudtak felszabadítani a hazaiak, Mészáros Tibor pedig a kavarodást kihasználva 11 méterről bombázott a hálóba Szűcs Marcell alatt. 1-1! Mégsem lesz egygólos a meccs.

74′ Daróczi is kapott egy lapot, sípszó után rúgta el a labdát.
 
73′ A szögletnél Mihalkó jutott fejelési lehetőséghez a hosszún, de közeli bólintását a kapus fogta.
 
72′ Ismét Mészáros Tibor kísérletezett egy átlövéssel, amibe Podonyi beleért. “Ezt bezzeg észreveszed…” – kezdte felszólalását Szűcs Marcell a sarokrúgás megítélése okán, a játékvezető azonban hamar csendre intette egy sárga kártyával.
 
68′ A bekapott gól óta nagyobb fokozatba kapcsoltak a vendégek, sőt, az imént Mészáros Tibor révén egy jó lövésig is eljutottak. Szűcs Marcell csak második szándékból tudta fogni a kellemetlenül csapódó löketet.
 
63′ GÓÓÓL!!! Podonyi befelé csavarodó szöglete érintés nélkül hullott a kapu hosszú oldalába! 1-0!
 
63′ Sajátos megoldás: Szabó fejjel tette ártalmatlanná Daróczi beadását a rövid saroknál. Mentségére szóljon, hogy azt hitte, kintről kanyarodott vissza a labda.
 
60′ Brinszky Adrián is elszánta magát a változtatásra, Valach helyén Ráczot vetette be.
 
57′ Farkas Szilveszter is beszállt az Algyőbe, Szalma hagyta el a pályát.
 
56′ Élesen csapódott a jobb alsóra Balogh 25 méteres szabadrúgása, és bár Szűcs rajta volt, beavatkoznia nem kellett, miután a játékszer egy méterrel a kapufa mellett száguldott el.
 
54′ Na, most majdnem megtört a jég! Podonyi balról érkező beadását kiválóan bólintotta meg 10 méterről Gyimesi, Szabó csak nagyot nyújtózva tudta kitolni a fejest a keresztléc alól. Más kérdés, hogy bár egyértelműen a portásról hagyta el a labda a játékteret, Vörös Gábor kirúgást ítélt. Kapott is érte hideget, meleget a nézőktől.

52′ Nem sokat változott a játék képe, a két csapat nem sokat enged a másiknak, így főként a két tizenhatos között pattog a labda.
 
49′ Jó ütemben csúsztatta meg Szabó kirúgását Gajdacsi, úgy tűnt, Valach kiléphet a továbbított labdával, de Szűcs Krisztián jól helyezkedett, be tudott lépni a támadó elé.
 
46′ Bogdán már nem jött vissza a második félidőre, Daróczi állt be helyette.
 
46′ Folytatódik az összecsapás, hazai oldalon történt egy csere a szünetben.
 
SZÜNET

45′ Vége az első félidőnek, amely után nem kerültünk sokkal közelebb az igazsághoz. Az eddigi játék alapján úgy tűnik, egygólos mérkőzés lehet a mai, a kérdés persze továbbra is az, melyik együttes találja meg azt az egy találatot hamarabb.
 
42′ Mészáros Tibor visszafutás közben belelépett Podonyi szabadrúgásába – a játékvezető szerint szándékosan akadályozta az algyői riválist a pontrúgás elvégzésében, így lapot kapott.
 
41′ Bella ugratta üresbe Szalmát 17-18 méternél, a társ egy Baloghgal szembeni visszacsel után lőtt laposan a rövid alsóra, de a jól helyezkedő Szabónak ez sem okozott gondot.
 
38′  Balogh nem volt rest, 35-ről is megkínálta egy szabadrúgással Szűcs Marcellt. A rutinos hálóőr végül kettőt lépett hátra, így nem tudta meglepni a kísérlet.
 
37′ Nehéz helyzetbe hozták egy hátrapasszal Szabó Marcellt a társak. A kapusnak egy lövőcsellel kellett elküldenie Bellát a nagyobb baj elkerüléséhez. A vendég kispad ugyanakkor így sem maradt teljesen nyugodt egy pillanatra.
 
34′ Hosszú percekig passzolgattak az újszegediek ellenfelük tizenhatosa előtt. Laczkó második beadása után Podonyi indult meg egy kontrával a balon, de Kovács a félpályánál felvágta a kitörni készülő algyőit. Sárga nincs, Vörös Gábor most még csak figyelmeztetett.

29′ Ez most szép játék volt: Pénzváltó adott be az alapvonaltól, Szalma megtartotta középen a labdát, majd az érkező Bogdán elé tálalt. A szélső 13-14 méteres, lapos kísérlete azonban éppen Szabó Marcellt találta meg.
 
28′ Mészáros Zoltán is feliratkozott a sárga laposok listájára, Podonyival szemben követett el egy keményebb faultot.
 
25′ Előbb Szűcs Krisztián éles szögből leadott lövése okozott némi izgalmat a lelátón, majd az azt követő szögletnél gyors kontrával indult meg az UTC. Bánóczki játszott át egy keresztlabdával Mihalkóhoz, aki ugyanakkor nem lódult meg az előtte feltáruló üres folyosón, inkább visszavette a játékszert. Ezzel meg is tört az akció lendülete.
 
21′ Szépen tartott meg egy labdát Szalma középen, de a társak nem érkeztek, ellenben a védőkkel, így a fiatal támadó lövést választott 25-30 méterről. Nem volt jó kísérlet, de megszakította a mezőnyfutball elmúlt percek során uralkodó jellegét.
 
18′ Túl keményen lépett oda a félpályánál Gyimesi Bánóczkinak, villant a meccs első sárga lapja.
 
17′ Pataki külsős beadását Bogdán készítette le mellel a tizenhatos előterébe berobbanó Gyimesinek, de a kapáslövés elkerülte Szabó kapuját.
 
16′ Váltakozó dominanciájú eddig a mérkőzés, keresik a fogást egymáson a felek.
 
12′ Elcsúszott egy beadásnál a vendégek védekezése, Szalma adhatott így be szabadon balösszekötőből. Bella a hosszún érkezve fejelt középre, Bogdán azonban a kapu torkából fölé rúgta a lehetőséget. Más kérdés, hogy rögtön ezután szólt a bíró sípja les miatt.

9′ A zöld mezesek irányítják a játékot, míg az ezúttal négy védőt alkalmazó rendszerrel felálló újszegediek villámgyors kontráikra alapoznak.

5′ Kis híján vezet az UTC! Mészáros Tibor indult meg saját térfeléről, két kényszerítővel haladt előre Mészáros Zoltán és Gajdacsi Mátyás segítségével, végül az ötös sarkától vehette célba a kaput, de a hosszú alsóra tartó kísérletét Szűcs kapus védte. A veszély ugyanakkor itt még nem múlt el, csak azt követően, hogy Podonyi felszabadított a kipattanóra berobbanó Gajdacsi elől.
 
3′ Aktívabban kezd az Algyő, Bogdán és Podonyi passzolta ki a bal oldalon Laczkót, előbbi így szabadon adhatott volna középre, de túl mély lett a labdája.
 
1′ Gajdacsi és Bánóczki közreműködésével a vendégek indították útjára a labdát.
 
13.25: Érkeznek a bírók, lassan felsorakoznak mögéjük a felek is. Fehér mezben játszanak ma a vendégek, zöldben az algyőiek.

13.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Hideg van Algyőn, de a pálya a múlt heti esőzések után mostanra jó állapotba került, tócsák nem fogják akadályozni a folyamatos játék kialakulását.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×