× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: emberhátrányban gálázott a Pázsit

|
2014. május 11. | Sport

Jobban kezdte a mérkőzést a Pázsit, és bár Molnár László kiállítása után úgy tűnt, új erőre kap az Algyő II., a hazaiak végül 7-0-ra ütötték ki riválisukat.

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 21. forduló: Pázsit SE – Algyő SK II. 7-0 (2-0)

Újszeged, Kertész utca, 50 néző. Vezette: Szántó Armand László (Hegyi Eszter, Dobó Attila).
Pázsit: Schmíz – Farkas Sz., Bálint, Havranek, Torjai (Török B. 65′), Molnár S. (Vass 86′), Hegedűs (Vékes 60′), Péczely, Tóth (Török Zs. 83′), Molnár L., Tihanyi. Játékos-edző: Arató Tamás.
Algyő: Daróczi – Csapó, Kiss Gy., Révész (Blesity – a szünetben), Kiséri, Major, Szabados, Kuti, Fejes, Boldizsár, Kiss B. Vezetőedző: Podonyi Norbert.
Gólszerzők: Molnár L. (7′), Torjai (25′, 47′), Hegedűs (55′), Török B. (82′, 85′), Török Zs. (87′).
Sárga lap: Molnár L. (19′), Molnár S. (52′), ill. Fejes (56′), Boldizsár (57′).
Piros lap: Molnár L. (32′).

Arató Tamás: "Úgy gondolom, jó taktikát választottunk, hiszen amikor a hátrányban játszó Algyő kinyílt, a gyors játékosaink előtt megnyílt a lehetőség kontrák vezetéséhez. Mindemellett hozzá kell tennem, hogy az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk az egyébként harcosan küzdő ellenfelünkkel szemben."

Podonyi Norbert: "Szégyellem magam a csapat nevében is a mutatott játék, illetve az eredmény miatt. Alapvetően nem a játékosok technikai felkészültségével van probléma, hanem sajnos már legalább három hete egyfajta mentális gödörben vagyunk. Remélem, az elkövetkező fordulókban képesek leszünk a javulásra, nyáron pedig majd eldöntjük, hogyan tovább."

SZEGEDma.hu online közvetítése

90′ Itt a vége, gálázva gyűjtötte be a három pontot a meccs javát emberhátrányban játszó Pázsit.
 
87′ GÓÓÓL!!! Vass rossznak tűnő átadását elvétette a kapuját elhagyó Daróczi, Török Zsoltnak már csak a hálóba kellett gurítania. 7-0!
 
86′ Vass állt be a hajrára Molnár helyett.
 
85′ GÓÓÓL!!! Török Balázsnak még van ereje, a védőknek már kevésbé. A támadó egy az algyőiek által hosszúnak vélt labdát futott be, majd Daróczit kicselezve éles szögből tekert a hálóba. 6-0!
 
83′ Török Zsolt is játékra jelentkezik, Tóth hagyta el a pályát.

82′ GÓÓÓL!!! Török dobta támadásba egy kontránál Vékest, majd ugyanő kapta vissza a labdát a kapu előterében. Végül védője szorításában, félfordulatból lőtt a hálóba 7 méterről. 5-0!
 
79′ Kiss egy kötéssel a fején térhet vissza a pályára.
 
77′ Vékes és Kiss Gyula szorul rövid ápolásra, miután összefejelt a két játékos egy felugrásnál.
 
73′ Villan az Algyő is! Szabados belőtt labdájánál Kiss Bence előzte meg a kivetődő Schmíz, de éles szögből kivitelezett kapáslövése az oldalhálóban landolt.
 
72′ Vékes szépen szaladt alapvonalig a balon, Kiss Gyula azonban határozott mozdulattal szerelte. Pedig középen már érkeztek a hazai támadók a beadásra.
 
67′ Török frissességét kihasználva azonnal le is futotta a teljes algyői védelmet a jobb oldalon, de élesen belőtt labdájáról Vékes lemaradt középen.

65′ Újabb csere, Török Balázs állt be Torjai helyett.
 
62′ Bajban van a leshelyzetekkel a magára maradt Dobó Attila. Az imént Tóth lépett ki kétes szituációban, de a bíró asszisztense jelzése hiányában elengedte a támadót, akit végül Daróczi szerelt hatalmas bravúrral.
 
60′ Cserére szánta el magát Arató Tamás, Vékes Martint küldte be Hegedűs Zénó helyére.
 
58′ Újabb hazai gólt fúj vissza a bíró les miatt, most Hegedűs talált be a védővonal előtt állva.

57′ Kezd elfogyni az algyőiek türelme, ezúttal Boldizsár szállt bele Bálintba. Ez is lap.
 
56′ Fejes szállt bele hátulról nagyon csúnyán Tóthba, sárgát kapott érte.
 
55′ GÓÓÓL!!! Lest reklamálnak az algyőiek, de a játékvezető megingathatatlan. Egy kiugratásnál Molnár és Hegedűs ugrottak ki, védők nem követték őket, így szabadon futhattak a kapusra. Végül előbbi passzából utóbbi lőtt közelről a hálóba. 4-0!
 
52′ Molnár Sándor rúgott oda hátulról a meginduló Fejesnek, villant érte a sárga.
 
51′ Schmíz ötfős sorfalat kér a vendégek 25 méteres szabadrúgásánál, Szabados ugyanakkor nem talált kaput az ígéretes helyzetből.

48′ Hegyi Eszter elhagyja a partvonalat, az asszisztensnek egy korábbi eset okán elkezdett vérezni az orra – Havranek találta el a labdával közvetlen közelről vétlen helyzetben. A játékvezetői hármas így duóra fogy.
 
47′ GÓÓL!!! Tihanyi passzolt át két védőt a tizenhatos előterében, Torjai így egyedül mehetett Daróczira. Bár a kapus az első lövésbe még beleért, ám az túl is csorgott rajta, így a hazaiak szélsőjének már csak az üres kapuba kellett gurítania. 3-0!
 
46′ Révész maradt az öltözőben, helyét Blesity vette át a folytatásra.
 
46′ Folytatódik a találkozó, a vendégeknél történt egy csere a szünetben.

SZÜNET

45′ Nem hosszabbított Szántó Armand, lefújta a játékrészt. Ami kijelenthető, Molnár László mindent szempontból főszereplője volt az első félidőnek, miközben csapata megérdemelten szerzett kétgólos előnyt kiállításáig – az ő vezetésével.
 
44′ Kuti durrantott kapura egy rövid felszabadítást, lökete 2-3 méterrel zúgott el a keresztléc felett.
 
40′ Csapó csinált meg egy gyönyörű visszahúzós cselt Hegedűssel szemben a jobbon, beadására már érkezett a társ a hosszún, de Schmíz mentett. Az ellentámadásnál Molnár robogott a bal szélen, beadására Tóth robbant be középen, Daróczi viszont hatalmas bravúrt mutatott be, lábbal hárította a csatár közeli kísérletét.
 
37′ A kiállítás óta átalakulóban a játék képe, többet birtokolja a labdát az algyői fakó. Ami a támadásokat illeti, legutóbb Kiss Bence lépett volna ki erőszakosan három védő között, de Farkas még időben szerelni tudta.

32′ Egészen érthetetlen szituáció után sétál le a pályáról Molnár László. Az első gólt jegyző támadó addig reklamált egy vele szemben be nem fújt szabadrúgást, amíg Szántó bíró felmutatta neki a második sárgát.
 
29′ Hatalmas lehetőséget hagyott ki Tóth Zoltán, miután egy védőről elé pattant labdát teljesen szabadon vehetett át 11 méterre a kaputól. Furcsa mozdulattal kivitelezett, külsős emelése azonban fölé-mellé ment.
 
28′ Kuti eresztett el egy életerős löketett szabadrúgásból 30 méterről, a labda ráadásul megpattant a sorfalon, így Schmíznek nagyot kellett galoppoznia, hogy vissza tudjon nyúlni.
 
25′ GÓÓÓL!!! Molnár László ment el a balon, beadását a középen érkező Tóth fejét behúzva elengedte, így a hosszún Torjai maradt teljesen tiszta helyzetben. Egy állítás után be is bombázta a labdát a halóba a kiszolgáltatott Daróczi Gábor mellett. 2-0!
 
24′ Újabb veszélyes ellentámadással jelentkezett a Pázsit: a két Molnár játszott össze kényszerítőben, de Sándor passza túl hosszú volt László elé, így Daróczi még időben menteni tudott.
 
21′ “Állítsd ki!” – harsogják az algyőiek. Történt, hogy egy kontrával Molnár László egészen a tizenhatos sarkáig szaladt, majd elesett az őt üldöző védő mellett a büntetőterületen belül. Szántó sporttárs nem fújta be a tizenegyest, majd a magáról megfeledkezett támadó a pirosat kockáztatva adott hangot nemtetszésének.
 
19′ Egy vitatott szabálytalanság után Molnár László reklamált túlzottan hevesen, sárgát kapott érte.
 
15′ Gólt szerzett a Pázsit, de a bíró nem adta meg. A vendégek szöglete után Torjai indult Tóth tért ölelő indításával kapura a félpályától, lefutotta Révészt is, a védő azonban az ütközés okán elesett, Szántó pedig faultot fújt. A fehér mezes szélső így hiába lőtt a hálóba.

13′ Válaszolna az Algyő: Kiss Bence emelésszerű lövése 16-ról elzúgott a bal felső mellett, Schmíz kapus csak nézte.
 
12′ Torjai a jobb szélen végigszaladva lőtt középre, apró hiba csúszott azonban a számításaiba, a berobbanó Molnár László ugyanis kevéssel maga mögé kapta az átadást.
 
10′ Igazán produktívan támadnak a Pázsit játékosai, ezúttal Molnár László adott be, az érkező Tóth elől pedig Daróczinak kellett öklözve mentenie. Más kérdés, hogy a játékvezető a jelenet után behúzta a lest.
 
7′ GÓÓÓL!!! Torjai szerzett labdát az ellenfél térfelén, Tóth Zoltánt játszotta meg vele a szélen, akinek beadására Molnár László érkezett középen, megelőzve a kék mezes bekkeket. 1-0!
 
5′ Hatalmas hiba Kiss Gyulánál, az algyőiek utolsó embere Tihanyival szemben vesztett labdát, szerencséjére Kiséri még időben beérte a támadót.
 
1′ A vendég együttes kezdte a találkozót. Ami a szereléseket illeti, a hazaiak ezúttal zöld nadrág, piros ujjú fehér felső összeállítást választottak, míg az algyőiek kék mezt hoztak magukkal, fekete nadrággal.

10.05: Kisebb csúszással kezdődik a meccs, mert Szántó sporttárs talált egy lyukat a hálón, amit be kell foltozni.

9.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a játékvezetők a csapatokat ellenőrzik. Meg kell jegyezzük, az MLSZ labdarúgást népszerűsítő programjának legújabb fogása egészen parádés: Hegyi Eszter személyében egy igazán csinos partjelzőt delegáltak a mai találkozóra.

A mérkőzés Szántó Armand László sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Hajrájához érkezik a Csongrád megyei III. osztály Szegedi csoport küzdelemsorozata, már alig hat forduló áll a csapatok előtt, hogy eldöntsék, kié lesz az aranyérem. Hatalmas a tülekedés az élbolyban, a 44 pontjával listavezető Pázsitot a 42 egységet számláló St.Mihály követi, de az Újszentiván és az UTC II. is lőtávolban áll, különösen annak tekintetében, hogy az első helyezett egy meccsel többet teljesített a riválisoknál. Perényi Szilárdék tehát, bár ránézésre kényelmes pozícióból várják az utolsó pár kört, a vesztett pontok okán nem lélegezhetnek fel, és semmiképpen sem engedhetnek meg maguknak egy váratlan botlást. A tabella közepén elhelyezkedő Algyő II. viszont különösebb teher nélkül futballozhat, azaz minden adott egy izgalmas, közönségszórakoztató összecsapáshoz. Arról nem is beszélve, hogy Podonyi Norbert tanítványai minden bizonnyal égnek a vágytól, hogy visszavágjanak az őszi, hazai 1-2 után a pázsitosoknak.

 

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×