× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: egy gól döntött Algyőn

|
2014. augusztus 08. | Sport
A várakozásnak megfelelően igen küzdelmes csatát hozott az Algyő és a Tápé felkészülési ütközete – a forróságban lejátszott találkozón csak egyetlen gól született, amit Takács Zoltán csapata szerzett.

A szombat délelőtti forróságban lejátszott mérkőzésre az algyőiek műfüves pályáján került sor, mivel a centerpálya a korábban kapott nagy mennyiségű eső miatt még nem minden területén volt alkalmas a játékra. Jó félórán keresztül elvétve forogtak csak veszélyben a kapuk, a tápéiak remekül tartották a labdát, azonban mindezt nem tudták gólra váltani. Kisebb lehetőségek adódtak mindkét fél előtt, főleg rögzített szituációkat követően volt dolguk a kapusoknak, majd az ivószünetet követően felpörögtek az események: a Tápé kapusának, Szabónak kétszer is nagyot kellett védenie, de mindkét alkalommal jól zárta a szöget. A félidő hajrájára az Algyő közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, azonban csak az oldalhálót találták el.

A szünetet követően sem jegyezhettünk fel sok helyzetet az újabb ivószünetig – leginkább a küzdelem dominált a találkozón. A 72. percben aztán a legnagyobb kihagyott lehetőséget jegyezhettük fel: Belovait találták meg egy remek kiugratással a 16-oson belül, ám a csatár túl sokat várt a lövéssel, és a tápéi védők bravúrosan tisztáztak. Öt perccel később válaszolt Paksi Péter csapata a lehetőségre: egy szép kényszerítő után az új igazolás Dalibor Crkvenjakov lépett ki a védők között, ám Révész jó 30 méterre kapujától tisztázni tudott. Az utolsó 10 percben a csereként beállt algyői csatár, Kohajda percei következtek: előbb Szabó kapus kezeiből kipörgő labdát emelt fölé az üresen álló kapu előtt, majd a leshatárról kilépve a portást is kicselezve lőtt a hálóba, azonban a játékvezető az asszisztens jelzésére érvénytelenített a találatot, les miatt. Három perccel a vége előtt azonban már szabályos gólt szerzett Kohajda: egy létszámfölényes helyzet végén passzoltak a hazai támadóhoz, aki Szabó kapus lábai között lőtt a hálóba, 1-0.

Az utolsó percben még egyenlíthetett volna a Tápé, de a szögletet követő fejesük fölé szállt, így Kohajda góljával győzni tudott az Algyő a roppant küzdelmes mérkőzésen. Mindkét gárda legközelebb augusztus 6-án 18 órás kezdettel lép pályára, a Tápé Makón, míg az Algyő a Mórahalmot fogadja majd.

Felkészülési mérkőzésen: Algyő SK – Tápé ESK 1 – 0 (0-0)

Algyő, műfű.
Algyő: Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Gyimesi, Pataki, Podonyi, Sebők, Bogdán. Cserék: Bella, Farkas Sz., Kohajda, Belovai. Edző: Takács Zoltán.
Tápé: Szabó G. – Papdi, Bilics, Mundresa, Cindel, Soós, Mike, Németh, Pócs, Glendza, Crkvenjakov. Cserék: Szántó, Simon, Lőrinc, Cseh. Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerző: Kohajda (87’).

Takács Zoltán: "A nagy hőségben lejátszott találkozón hatalmas taktikai csata folyt, a két nagyjából egyforma képességű csapat találkozója kevés helyzetet hozott. A végén sikerült egyet értékesítenünk, ennek köszönhetően egy jelentősen megerősített Tápét sikerült legyőznünk. Most nem elsősorban az eredmény volt a lényeg, hanem a mérkőzés-terhelés, a felkészülés ezen stádiumában fásultak a játékosok, a frissítési szakasz még hátravan a bajnoki rajtig."

Paksi Péter: "Mindkét csapatnak nagy büntetés volt a műfűn való játék, azonban az időjárás közbeszólt. A nagy meleg ellenére azonban jó meccset játszott a két csapat. A felkészülés közepén járunk, valójában azt kaptam a csapatomtól, amit vártam. Ebben a periódusban az új játékosokat, szerkezetet próbálgatjuk. A jövő héten folytatjuk a munkát."
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×