× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: az utolsó pillanatokban vesztett pontot az Algyő SK

|
2014. szeptember 27. | Sport

A megyei I. osztály péntek esti mérkőzésén az Algyőt fogadta a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján az FK 1899 Szeged. A délután lehullott esőt követően igen hideg időben futottak ki a pályára a csapatok, a csípős időben az első negyed órában főképp távoli lövéseket követően alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Majd a 15. percben büntetőhöz jutott az FK Szeged: Dóra tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, miután lefordult védőjéről, elesett, a játékvezető pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A sértett Dóra állt a labda mögé, gyenge, bal alsóba célzott labdáját Szűcs ütötte ki, így maradt a 0-0.

A tizenegyest követően átvette a játék irányítását az Algyő: többször kerültek oda Vasas kapuja elé, főleg Pataki próbálkozott a vendégektől, aki a felső lécet is eltalálta egy alkalommal. Vasas bravúrjaira is szüksége volt a diszkoszvetősöknek annak érdekében, hogy ne kerüljenek hátrányba, de a kapus jól állta a sarat, Pénzváltó fejesét is kiszedte a léc alól. A félidőre 0-0-lal vonultak a felek.

A második játékrészben sem változott alapvetően a játék képe: az Algyő dominált, az FK nehezen tudta megtartani a labdát. Boldizsár fejesét követően ugyan közel állt a gólhoz a hazai csapat, majd a “kártyapartit” követően, amikor is három sárgát is kiosztott Szöllősi játékvezető, megszerezte a vezetést az Algyő. Podonyi vett át egy kifejelt labdát a tizenhatos előtt, majd mielőtt az lepattant volna, a felső sarokba bombázott, pazar találattal előnyhöz jutott Takács Zoltán csapata. Az utolsó percekben mindent megpróbáltak a diszkoszvetősök, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek a félidőben Szűcs Marcellt váltó Révész kapujára, azonban mikor már többen elkönyvelték a vendégsikert, mégis sikerült kiegyenlíteniük. Makait találta meg a hosszún egy bal oldali beadás, Makai pedig okosan átfejelte Révész fölött a labdát, ami a kapuba hullott, így a 91. percben egyenlített az FK.

A kihagyott büntető megfogta a hazaiakat, és az Algyő akár már korábban is gólt szerezhetett volna. Végül erre a 78. percben került sor, azonban mégsem tudtak újra három pontnak örülni Patakiék, az FK otthon tartott egy pontot a péntek esti mérkőzésen, és ezzel zsinórban harmadik 1-1-s döntetlenét játszotta Tóth János együttese. Legközelebb az FK Szeged jövő szombaton az Ásotthalom ellen lép pályára hazai pályán, míg az Algyő az újonc Mártélyt fogadja a nyolcadik fordulóban.

Csongrád megyei I. osztály, 7. forduló: FK 1899 Szeged – Algyő SK 1-1 (0-0).

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 150 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Borbás Bottyán Aurél, Nagy Gábor)
FK Szeged: Vasas – Makai, Boldizsár, Barta, Varga, Molnár (Turján, 70′), Prontvai, Füle (Szalai, 38′), Imre (Herczeg, 75′), Dóra (Németh, 57′), Mihalkó. Vezetőedző: Tóth János.
Algyő: Szűcs M. (Révész, a szünetben) – Szélpál, Sebők, Pénzváltó, Takács, Szűcs K., Szalma, Podonyi, Daróczi, Pataki (Koza, 89′), Farkas (Bella, 75′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gól:Makai (90+1′), illetve Podonyi (78′)
Sárga lap: Prontvai (35′), Varga (68′), Németh (80′), illetve Szalma (66′), Takács (74′)

Tóth János: "Mindenféleképpen örülni kell az egy pontnak, az utolsó pillanatban tudtunk egyenlíteni. Az első 15 és az utolsó nyolc percet leszámítva nem voltunk elég harcosak a mezőnyben, ellenfelünk sokkal harcosabb volt nálunk. Azt gondolom, hogy pici kishitűség érezhető a játékosokon, ha jobb helyezést akarunk elérni, akkor változtatni kell ezen is. A fejekben is változtatni kell, hinni kell önmagukban a játékosaimnak. A kihagyott tizenegyes után mintha hittünk volna a törvényszerűségben, hogy ekkor az ellenfél szokott gólt szerezni, és kaphattunk is volna gólokat a tizenegyest követően."

Takács Zoltán: "Sajnos ilyen időszakot élünk, amikor igazság szerint rengeteget dolgozunk, sokat teszünk azért, hogy sikeresek legyünk, de mégis elkövetünk olyan buta hibákat, ami sokszor végzetes. Ezt a mérkőzést ellenfelünk kihagyott tizenegyese után irányítottuk, kihagytuk a helyzeteinket, és meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót. Nekünk a siker hiányzik, ami a győzelmet jelentené, az egy pontokkal nem sokra megyünk, de előbb-utóbb jönnie kell ennek a sikernek, ez a helyzet egyszer át kell, hogy forduljon."

A SZEGEDma.hu online közvetítése

90+2′ Vége, Szöllősi lefújta. Az utolsó pillanatokban tudott pontot menteni az FK, egy küzdelmes mérkőzésen bár közel állt a győzelemhez az Algyő, meg kell elégednie az egy ponttal.
 
90+1′ GÓL! Egyenlít az FK! Egy beívelésre Makai érkezik kiválóan, majd a kimozduló Révész fölött okos mozdulattal átfejeli a labdát, így kiegyenlít az FK.
 
90′ Mihalkó megpattanó lövését védi bravúrral Révész.
 
89′ Cserél az Algyő, Pataki helyére Koza érkezik.

87′ Az FK egyre jobban kinyílik, hiszen hátrányban van, így a kissé nyugodtabban futballozó Algyő előtt nyílik meg a terület a kontrákra.
 
81′ A csereként beállt Németh kap sárgát az FK-ból, miután odarúgott Szalmának.
 
78′ GÓL! Vezet az Algyő! Egy kifejelt labdát Podonyi vesz át, majd tizenhatról lövi ki a felső sarkot, szép góllal vezet az Algyő.
 
75′ Mindkét csapat változtat: a hazaiaknál Imre helyére Herczeg jön, míg az Algyőnél Farkas helyett Bella.
 
74′ Takács elkésett belépőjéért kap sárgát.
 
70′ Molnár helyére érkezik Turján a hazaiaknál.
 
68′ Varga rántja vissza ellenfelét, ezért is sárga jár Szöllősinél.
 
66′ Szalma kapja az első lapot a vendégek közül.

63′ Egy szögletet Boldizsár csúsztatott meg, fejese nem sokkal ment a kapu mellé.

62′ Éledezik az FK, a jobb oldali beadásról éppen csak lemaradt Barta.
 
57′ Ismét cserél az FK: Dóra hagyja el a pályát, Németh váltja.
 
54′ Újabb szabadrúgáshoz jut az Algyő a kapu előterében. Pataki ezt a kapu mellé küldi. A második félidőben is aktívabb az Algyő, az FK nehezen tud helyzetbe kerülni.
 
49′ Pataki távoli szabadrúgása után Vasas védi az alsó sarokba tartó labdát.
 
46′ Folytatódik a mérkőzés, a szünetben kapust cserélt az Algyő, Szűcs helyére Révész érkezik a vendégek kapujába.
 
SZÜNET

45′ Szöllősi még egy kicsit hamarabb is lefújja az első félidőt, amely alatt a legnagyobb helyzete az FK-nak volt, azonban a kimaradt tizenegyest követően az Algyő került fölénybe,de nem tudta megszerezni a vezetést Takács Zoltán csapata sem.
 
38′ Máris cserél az FK Szeged: Füle helyére Szalai érkezik.
 
35′ Prontvai kapja a meccs első sárga lapját, miután Podonyival szemben szabálytalankodott.
 
32′ Egy jobb oldali beadást Pénzváltó fejelt kapura, a léc alá tartó labdát Vasas tolta ki a léc alól.
 
28′ Egy röviden hazatett labdára Vasas mozdult ki, lábbal tisztázott, majd a félpályáig felívelt labdát Takács próbálta az üresen maradt kapuba ívelni 40 méterről, Vasas éppen visszaért, és kiütötte a labdát.

25′ Daróczi tartott bent egy labdát az oldalvonal mellett, majd beadását végül Podonyinak készítették le, őt azonban buktatták, így 16 méterről lőhet szabadot az Algyő. Pataki tekerése megpattan egy hazai védőn, majd a szögletet követően ismét Pataki lőhet, ezúttal a felső lécet találta el.
 
22′ A kihagyott büntető óta az Algyő aktívabb, azonban eddig a hazaiak védelme agresszíven megállítja a vendég támadásokat. Pataki lökete megy csak centikkel mellé.
 
16′ Kimarad! Dóra a bal alsó sarkot vette célba, azonban erőtlen lövését jól megérezte Szűcs, és megfogta!
 
15′ Tizenegyes! Dórát buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott.
 
13′ Imre lapos szabadrúgását ütötte ki Szűcs, a kipattanót követően tisztáztak az algyőiek.

8′ Igen cudar idő fogadta a csapatokat: az eső ugyan elállt, de a levegő lehűlt.
 
4′ Szűcs mutatja be a meccs első védését, Mihalkó lőhetett a tizenhatoson belülről egy rövid passzos játékot követően.
 
1′ Elkezdődött a mérkőzés, amelyet az FK Szeged kezdett.
 
18:58 – Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, ahol hamarosan kezdődik az FK Szeged és az Algyő meccse. A hazaiak fehér felsőben, fekete alsóban, míg a vendégek tiszta kékben lépnek majd pályára.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×