× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: az Algyő szomorkodhat az iksz miatt

|
2014. április 30. | Sport

Izgalmas, sok helyzetet hozó meccsen, a vendégek támadtak többet, az Algyőnek állt a zászló, a Kistelek azonban két gólhelyzetéből egyet értékesíteni tudott.

Egy erős középcsapat látogatott el a kiesés elkerüléséért küzdő gárdához, a fogadóirodák 1,4 körüli oddsot adtak volna a vendéggyőzelemre és talán kétszer ekkorát az ikszre. Utóbbi jött be. Ezt három dolognak köszönhették Piacsekék. Egyrészről egy harcos, küzdő fellépésnek, Fortunának és a pontatlan algyői támadójátéknak, másként fogalmazva: Szalkai kapus teljesítményének. Megközelítés kérdése, hogy Hadár fejelt-e röviden, Pataki tekert-e kisebb erővel a kelleténél a felső léc alá, vagy a keeper tornászszámai voltak olimpiai pontokat érő gyakorlatok. A nézők mindenesetre láthattak vagy féltucat gólhelyzetet, és még ennyi gólreményű támadást, két gólt és nagy küzdést. Ez a mai meccs olyan találkozó volt, ami miatt az emberek szívesen látogatnak ki megyei fociderbikre.

Labdarúgó megyei I. osztály 24. forduló: Kisteleki TE – Algyő SK 1-1 (0-0).

Kistelek, 150 néző, vezette: Bán Imre (Barta Norbert István, Barna Zoltán).
Kistelek: Szalkai – Bosánszki, Gera (Getyinás 58′), Rácz, Bakonyi, Rostás (Tóth – a szünetben), Lajos (Keresztes 82′), Kispál, Piacsek, Koncz (Farkas Á. – a szünetben), Fődi. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.
Algyő: Révész – Szűcs, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Gyimesi, Pataki (Mohácsi 58′), Podonyi, Bogdán (Farkas Sz. – a szünetben), Kohajda (Kiss 62′), Hadár (Sebők 58′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Lajos (54′), ill. Daróczi (70′).
Sárga lap: Gera (16′), Rostás (45′), ill. Pataki (6′) , Szélpál (32′), Pénzváltó (36′), Daróczi (60′), Kiss (85′).

Czeigersmidt Roland: Értékes egy pontot szereztünk a jól futballozó Algyő ellen. Szerencsénk is volt a meccsen, de szerintem ez annak is köszönhető, hogy sokat tettünk érte. Tudásban nem vagyunk egy szintben ellenfelünkkel, de akaratban sikerült felnőni hozzájuk, és talán még túl is léptünk rajtuk. A mai küzdelmünk is bizonyítja, hogy nem megye kettes csapat a Kistelek, ezt szeretnénk a szezon végégig meg is mutatni.

Takács Zoltán: Hiába támadjuk végig a mérkőzést, ha nem rúgjuk be a helyzeteinket, akkor bizony elmarad a siker. A kapu előtt nagyon határozatlanul játszottunk, ellenfelünk pedig egy kontratámadásból lőtt egy gólt, de még utána is számtalan akciót vezettünk, sokkal jobban kell koncentrálni ahhoz, hogy ezekből gólok szülessenek. A pontvesztéshez bár nem volt köze a kritikán aluli játékvezetésnek, de azért azt megjegyezném, hogy erre nem szolgáltunk rá.

A SZEGEDma online közvetítése:

92′ Vége.
 
90′ Két perc a ráadás.
 
89′ Támadnak a vendégek, több beadás, bejátszás hal el.
 
85′ Kiss sárgul be.
 
83′ Sebők lőtt 18 méterről, kedvező helyzetből, egy szép akció végén alig fölé.
 
82′ Lajos le, Keresztes fel.

80′ A másik oldalon Lajos cselezgetett veszélyesen, végül a vendégeknek sikerült szerelni.
 
75′ Algyői nyomás továbbra is. Sebők oldalsó lövését védi Szalkai.
 
70′ GÓÓÓL!!! Az algyői nyomás góllá érett. Szűcs jobb oldali szabadrúgása keveredik a bal kapufa magasságában álló Daróczihoz, aki cselezgetés után végül 4 méterről elrúgja Szalkai mellett a bőrt a hosszúba. 1-1!
 
65′ A gól jelentősen felpörgette a meccset, a hazaiak is sorra építik a támadásokat, de az Algyő is küzd erőszakosan az egyenlítésért.
 
62′ Kiss jön Kohajda helyére az Algyőben.

60′ Daróczi is lapot kap.
 
58′ Gera jött le Getyinás fel a hazaiaknál, az Algyőben Hadár és Pataki ment pihenni, Sebők és Mohács pedig be a pályára.
 
54′ GÓÓÓL!!! Betalál a Kistelek egy három a kettő elleni kontrából. Farkas vezeti a kapusra jobbról a labdát, kifut rá Szalkai, ezért Farkas 14 méternél a balról érkező Lajos elé passzol, akinek már csak a hálóba kell gurítania. 1-0!
 
52′ Tóth ziccere a másik oldalon, Révész is a helyén van, lábbal hárít.
 
50′ Hadár előzi meg védőjét és fejel 6 méterről, a hazai portás most is bizonyítja, hogy remek formában van.
 
47′ Pataki jobb oldalról lőtt egy szabadrúgást kapura 20 méterről, Szalkai szépen védett.
 
46′ Mindkét csapat cserélt a szünetben. A Kisteleknél Tóth és Farkas jött föl, a vendégeknél Bogdán helyére érkezett Farkas Szilárd.
 
46′ Úton a labda.

45+1′ Kitört a szünet.
 
45′ Lerántásért sárgáz Bán Imre, Rostás az elkövető.
 
43′ Daróczi felívelt szabiját öklözi ki Szalkai.
 
41′ Tovább akciózik az Algyő, több lövőhelyzetet cseleznek el, vagy akad fenn a falba a löket, legutóbb Kohajda átlövése ment a kapu felé, de egy méterrel mellé
 
36′ Pénzváltó csúszik be késve.
 
32′ Szélpál gáncsolása ér sárgát

30′ Daróczi szabadrúgása kijön Szalkairól, Hadár a kapus kezébe sodorja a kipattanót.
 
28′ Hadár ível balról, Szalkai kimozdul, de visszalép, közben Pataki pöccint bele a labdába 10 méternél, a hazai kapus reflexből tolja fölé a bőrt – nagy helyzet volt ez is.
 
23′ Koncz szabiját öklözi Révész. A bedobásból később Rostás lő kapura 20 méterről, az algyői portás hatalmas bravúrral üti ki a jobb kapufa mellől a labdát.
 
22′ Az első szögletet Pataki adja be , a hosszúról Pénzváltó emeli vissza, Pataki kapásból bombáz, jócskán fölé.
 
20′ Egy bedobás után Lajos fordul lövésre 7 méternél, épp Révész kezébe.
 
18′ Kohajda gurít vissza egy egyéni akció végén jobbról, Hadár elől épphogy kivágják a bőrt.

16′ Gera kap sárgát egy erősebb belépőért.
 
14′ Gyimesi lő távolról: nagyon mellé.
 
10′ Aktívabb a támadásban az Algyő, több felívelés érkezik a szélek felől, Hadárt és Bogdánt keresik a labdával.
 
6′ Pataki kap könyöklésért lapot.
 
5′ Podonyi lövés helyett cselez, visszapasszol Kohajdának, akinek blokkolják a lövését.
 
4′ Daróczi balról ívelt be magasan, a hosszún Hadár tudott kapura fejelni, Szalkai a gólvonalról ütötte ki bravúrral a labdát.
 
1′ A Kistelek kezdett.
 
16.55: Felvonulnak a csapatok, a hazaiak tiszta kékben, a vendégek pedig tiszta fehérben játszanak majd. A tudósító mellett az FK Szeged edzője, Hűvös Gábor is megtekinti a meccset, mindkét együttessel fognak még küzdeni a kék-feketék.

16.45: Üdvözlet Kistelekről! Áprilisi a hangulat, a csapatok melegítenek, a hangszóróból bömböl a Nirvana – Smells Like Teen Spirit című örökzöld nótácskája.


kapcsolódó anyagok: beharangozó a meccs elé

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×