× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Labdarúgás: az Algyő legyőzésével menekülne tovább a Kistelek

|
2014. április 27. | Sport
A kiesés elől menekülő Kistelek tavaszi első hazai győzelméért, az Algyő negatív idegenbeli mérlegének javításáért hajthat vasárnap.

Két merőben eltérő helyzetben lévő csapat összecsapása várható vasárnap 17 órától Kisteleken: a hazaiak legutóbb 2-1-re győztek a sereghajtó Nagymágocs otthonában, nem is akárhogyan, s igyekeznek felzárkózni a kieső 15. helyről az osztályozósnál jobb pozíciókba; a 8. algyőiek 1-1-es döntetlent játszottak hazai környezetben a Családpalotával, s versenyben vannak a középmezőnyt vezető, 6. pozícióért, amelyet most épp legutóbbi ellenfelük birtokol 3 ponttal megelőzve őket. Ősszel nem bírtak egymással a felek: gól nélküli döntetlen lett az októberi összecsapás vége – a téli tornán azonban 3-1-re a későbbi győztes Algyő bizonyult jobbnak.

Menekülne a veszélyzónából a Kistelek

A két csapat közül talán Czeigersmidt Roland egysége áll jobban pillanatnyilag, hiszen elmúlt három mérkőzésükből kettőt is megnyertek, ásotthalmi és nagymágocsi diadaluk közé ugyanakkor egy otthoni, a szentesiektől elszenvedett vereség ékelődik. E három találkozón hét gólt termelt a támadóalakzat, annyit, amennyit az egész őszi idényben, azaz összeállni látszik a csapat Kisteleken, ami létfontosságú egy jó hajrához, a biztos bennmaradás eléréséhez.

"Várhatóan mindenki ott lesz a fedélzeten, mindenkire számíthatok, egyedül talánKoncz Róbert játéka kérdőjeles, de egyelőre úgy tűnik ő is csatasorba állhat” – újságolta a kisteleki tréner. A 2011-ben a kisteleki gárdát bajnoki címre vezető Czeigersmidt Roland elmondta, csapata évek óta mumusa vagyunk az Algyőnek, nehezen bírnak velünk, függetlenül attól, melyik csapat hol áll, állt épp a tabellán. “Amikor ősszel újra átvettem a csapatot, épp ellenük térhettem vissza a kispadra, s akkor is közelebb álltunk a győzelemhez a 0-0-ra végződő találkozón. A téli tornán is játszottunk velük, akkor 3-1-lett oda, de úgy érzem most hazai pályán jó esélyünk van. Úgy érzem összeállt a csapatunk, de a hétvégi győzelmünk sokat javított a hangulaton. Mindenféleképpen győzelemre számítok!" – vélekedett az edző, aki hozzátette, igyekeznek megelőzni azokat a csapatokat, akiket van lehetőségük – azaz a Szentest, a Sándorfalvát és a SZVSE-t -, hogy elkerüljenek a veszélyzónából.

Algyőn nem félnek a mumustól

Az Algyőnek látszatra nem igazán megy idegenben. Ősszel kétszer – Sándorfalván és Szentesen -, tavasszal egyszer, a nyitófordulóban Csongrádon tudtak diadalmaskodni Takács Zoltán tanítványai, ám az azóta lejátszott három idegenbeli mérkőzésen csak egyszer, Mórahalmon sikerült betalálniuk. Ez azonban ne tévesszen meg senkit: Tápén, az UTC-vel, illetve az említett homokháti gárdával szemben maradtak alul Kohajdáék, miközben hazai meccseiket magabiztosan hozták, leszámítva a legutóbbi Csanádpalota elleni 1-1-es ikszet.

"Úgy készülünk, ahogy eddig, nincs változás az edzésprogramunkban. Sérültünk szerencsére nincs, ugyanakkor Takács Roland öt sárga lapja miatt nem léphet pályára a találkozón"
– közölte Takács Zoltán. Mivel a Kistelek a kiesés elől menekül, s minden pontra szüksége van a csapatnak, ezért az algyőiek mestere biztos benne, hogy vendéglátóik mindet megfognak tenni, azért, hogy sikeresen szerepeljenek. Ráadásul a nagymágocsi győzelem bizonyosan plusz motivációt adott a Kisteleknek, így nehéz mérkőzés várható algyői szempontból, tette hozzá.

Czeigersmidt Roland megállapítására is reagál Takács Zoltán a mumuskérdésben. "Visszagondolva az elmúlt években lehet, hogy az eredmények azt mutatják, a Kistelek a mumusunk, de ezzel nem szoktunk foglalkozni. A SZVSE is így volt emlegetve velünk kapcsolatban, aztán őket is legyőztük – nem félünk a mumustól! A saját játékunkat kell játszanunk, s ha hozzák azokat az egyéni képességeket a fiúk, amiket tudnak, akkor nem lehet gond ezzel a találkozóval sem" – fejtette ki az algyői tréner.

A Kisteleki TE várható kerete: Szalkai, Kalics (kapusok), Bosánszki M., Bosánszki Zs., Tóth Á., Bárkányi B., Rácz, Bakonyi, Kispál, Rostás, Piacsek, Jójárt, Keresztes, Koncz R., Czeigersmidt.

Az Algyő SK várható kerete: Szűcs M., Révész (kapusok), Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Pataki S., Podonyi, Bogdán, KOhajda, Hadár, Farkas, Gyimesi, Sebők, Mohácsi, Koza, Kiss B.

A két csapat őszi mérkőzésén (2013. október 12.): Algyő SK – Kisteleki TE 0-0

Algyő. Vezette: Kovács Attila (Takács János, Kószó Csaba)
Algyő: Szűcs M. – Laczkó J., Sebők, Gonda A., Daróczi, Takács R., Pataki S. (Orosházi 46′), Mohácsi (Salamon 68′), Hadár, Hegedűs, Kohajda. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Kistelek: Szalkai – Farkas B., Bosánszki M., Gera, Fődi (Zuh 66′), Lévai, Zámbori, Lajos, Rostás (Papp D. 46′), Szél, Rácz (Mészáros F. 56′). Vezetőedző: Czeigesmidt Roland.
Sárga lap: Kohajda (28′), ill. Fődi (55′), Szalkai (86′).
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×