× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kutya, cica ivartalanítási akció

|
2022. január 24. | Napjaink

Algyőn sajnálatosan nagyon sok az utcára kiengedett, vagy szabadon kóborló házi kedvenc, melyek a koordinálatlan szaporításai révén újabb és újabb nem kívánatos állatmennyiséggel gyarapítják a kóbor állatok számát, így akaratlanul is állatkínzás áldozataivá válnak, valamint az állatvédelmi törvényben foglaltakkal ellentétes eredmény tapasztalható.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által elnyert pályázati támogatással Algyő Nagyközség Önkormányzata ivartalanítási akciót szervez a 2022. év első felében.

Az ivartalanítás a lakossági tulajdonban levő, oltással, chippel, regisztrációval rendelkező kutyák és oltással rendelkező cicák ivartalanítását teszi lehetővé. Az ivartalanítási akcióban ingatlanonként 1 darab kisállat támogatható. Az állat életkora 1-5 év közötti lehet.
Az ivartalanítás támogatására, a pályázatnak megfelelően az ivartalanítás költségének 50%-át téríti meg az Orpheus Állatvédő Egyesület.

A pályázati forrás felhasználása a következők szerint történik:

  1. előzetes írásbeli regisztráció (igényfelmérés)
  2. a jelentkezés elfogadása, a gazdi írásban történő kiértesítése az önkormányzat részéről
  3. az önkormányzat megállapodást köt egy állatorvossal a pályázaton belüli ivartalanításra
  4. a gazdi időpontot egyeztet az ivartalanítást végző megbízott állatorvossal
  5. ivartalanítás elvégzése után a tulajdonos kifizeti az ivartalanítás teljes költségét, és a kifizetésről számlát kér a támogatást biztosító, Orpheus Állatvédő Egyesület nevére
  6. a számlát az Orpheus Állatvédő Egyesület részére benyújtja az önkormányzat által megszervezett időpontban.
  7. a számla ellenében az ivartalanítás költségének 50%-át téríti meg az Orpheus Állatvédő Egyesület a gazdi részére.

Az önkormányzat a pályázati forrás erejéig, a felhívás mellékletében közzétett regisztrációs lapon várja a gazdik előzetes igénybejelentését.

További információ: Ludányi Attila üzemeltetési referens, Telefon: +36 20 5818158; e-mail: ludanyi.attila@algyo.hu.

Algyő Nagyközség Önkormányzata, Molnár Áron polgármester

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×