× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges szobrot avattak

|
2020. december 08. | Önkormányzat

– Több éve érlelődött az algyői önkormányzatban a gondolat, hogy egy olyan szobrot állítsunk ide, ami azt mutatja, hogy itt egy fontos ipari terület található. Most jutottunk el odáig, hogy ez összefogással megvalósult, sikerült és ma átadhatjuk – mondta Füzesy István, Algyő alpolgármestere a 47-es úton, a MOL körforgalomban, ahol az önkormányzat, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság és az Algyő és térsége „JURA” Ipari Park és Technológiai Központ összefogásával szobrot állítottak és a körforgalmat is felújították. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az engedélyezéssel segítette a munkálatokat. Az olajiparra jellemző tárgy a továbbiakban díszként, emlékként funkcionál. A pénteki ünnepélyes átadáson elhangzott az egyébként karácsonyfára hasonlító berendezés pontos megnevezése, ami röviden nagynyomású termelései szerelvény.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Az olajipar karácsonyfája Algyőn (5 db kép)

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×