× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges szobrot avattak

|
2020. december 08. | Önkormányzat

– Több éve érlelődött az algyői önkormányzatban a gondolat, hogy egy olyan szobrot állítsunk ide, ami azt mutatja, hogy itt egy fontos ipari terület található. Most jutottunk el odáig, hogy ez összefogással megvalósult, sikerült és ma átadhatjuk – mondta Füzesy István, Algyő alpolgármestere a 47-es úton, a MOL körforgalomban, ahol az önkormányzat, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság és az Algyő és térsége „JURA” Ipari Park és Technológiai Központ összefogásával szobrot állítottak és a körforgalmat is felújították. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az engedélyezéssel segítette a munkálatokat. Az olajiparra jellemző tárgy a továbbiakban díszként, emlékként funkcionál. A pénteki ünnepélyes átadáson elhangzott az egyébként karácsonyfára hasonlító berendezés pontos megnevezése, ami röviden nagynyomású termelései szerelvény.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Az olajipar karácsonyfája Algyőn (5 db kép)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×