× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges szobrot avattak

|
2020. december 08. | Önkormányzat

– Több éve érlelődött az algyői önkormányzatban a gondolat, hogy egy olyan szobrot állítsunk ide, ami azt mutatja, hogy itt egy fontos ipari terület található. Most jutottunk el odáig, hogy ez összefogással megvalósult, sikerült és ma átadhatjuk – mondta Füzesy István, Algyő alpolgármestere a 47-es úton, a MOL körforgalomban, ahol az önkormányzat, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság és az Algyő és térsége „JURA” Ipari Park és Technológiai Központ összefogásával szobrot állítottak és a körforgalmat is felújították. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az engedélyezéssel segítette a munkálatokat. Az olajiparra jellemző tárgy a továbbiakban díszként, emlékként funkcionál. A pénteki ünnepélyes átadáson elhangzott az egyébként karácsonyfára hasonlító berendezés pontos megnevezése, ami röviden nagynyomású termelései szerelvény.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Az olajipar karácsonyfája Algyőn (5 db kép)

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×