× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges nap, különleges programokkal

|
2023. október 22. | Önkormányzat

Algyő függetlenné válásának évfordulója igazán különleges nap minden algyői számára. Ebben az évben is színes programkavalkád várta azokat, akik együtt szerették volna megünnepelni a szabaddá válásunkat.

A programok már szeptember 29-én elkezdődtek. Ahogyan minden évben, most is a község díszpolgárainak emléktábláinál és sírjainál tették tiszteletüket a hivatal és intézményeinek dolgozói, illetve többen a lakosok közül is. Délután megérkeztek a vendégek testvértelepülésünkről, Hebertsfeldenről, hogy együtt vegyenek részt az algyőiekkel az ünnepségsorozaton.

Szeptember 30-án az ünnepi képviselő-testületi ülés keretében Molnár Áron polgármester átadta az elismeréseket. Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Ormay Tamás, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola és Suti András Zsolt. Alkotói díjat vehetett át Hegedűs Gábor. Elismerő oklevéllel jutalmazták Szabó-Zsura Brigitta, Szőkéné Bera Szilvia és Takács Adél Fortuna munkáját. Szívből gratulálunk nekik!

Délután pedig kezdetét vette a színes programkavalkád, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget. A rendezvény alatt bazársor várta a kilátogatókat, két büfé is működött, illetve meleg italokat kínáltak az újranyitott Faluház Kávéházban. A gyerekeket ugrálóvárak és egyéb izgalmas játékok várták a Fő téren. A színpadot először a Dél-Alföldi Harmonikafesztivál fellépői vették birtokba. Őket a Parlando Énekegyüttes követte, a nagysátor pedig hamar elkezdett megtelni. 5 órakor az önkormányzat gulyással vendégelte meg a rendezvényre kilátogatókat. A Levendula Hotel által készített étellel nagyon meg voltak elégedve a lakosok. A rövid pihenő után a műsor a Sógorokkal folytatódott. A fülbemászó mulatós dallamokra többen táncra is perdültek a színpad előtt. Fésűs Nelli, Ladinek Judit és Détár Enikő csillogó ruháikkal és csengő hangjukkal varázsolták el a közönséget. A három Díva után pedig a jól ismert V-Tech együttesből Kefír énekeltette meg a nagyérdeműt. A fellépők sora még itt sem ért véget, de egy szusszanásnyi szünet alatt mesés tűzijátékkal örvendeztette meg a vendégeket a Gyevikult Nkft. A színpadot ekkot DJ. Big Bill vette birtokba, aki régi és új zeneszámokkal igyekezett a közönséget még jobban felspannolni. A este egyik fénypontja pedig Sólyom Berni volt. A tavalyi X-Faktor győztese újra megtöltötte a színpad előtti teret, a fiatalok vele énekeltek.

Az Algyő Napja rendezvénysorozat idén is fergetegesre sikerült. Jó volt látni, hogy a község függetlenné válásának ünnepén a falu apraja és nagyja együtt ünnepelt. Külön öröm volt idén, hogy német vendégeink is részesei lehettek a fantasztikus programoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×