× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges nap, különleges programokkal

|
2023. október 22. | Önkormányzat

Algyő függetlenné válásának évfordulója igazán különleges nap minden algyői számára. Ebben az évben is színes programkavalkád várta azokat, akik együtt szerették volna megünnepelni a szabaddá válásunkat.

A programok már szeptember 29-én elkezdődtek. Ahogyan minden évben, most is a község díszpolgárainak emléktábláinál és sírjainál tették tiszteletüket a hivatal és intézményeinek dolgozói, illetve többen a lakosok közül is. Délután megérkeztek a vendégek testvértelepülésünkről, Hebertsfeldenről, hogy együtt vegyenek részt az algyőiekkel az ünnepségsorozaton.

Szeptember 30-án az ünnepi képviselő-testületi ülés keretében Molnár Áron polgármester átadta az elismeréseket. Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Ormay Tamás, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola és Suti András Zsolt. Alkotói díjat vehetett át Hegedűs Gábor. Elismerő oklevéllel jutalmazták Szabó-Zsura Brigitta, Szőkéné Bera Szilvia és Takács Adél Fortuna munkáját. Szívből gratulálunk nekik!

Délután pedig kezdetét vette a színes programkavalkád, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget. A rendezvény alatt bazársor várta a kilátogatókat, két büfé is működött, illetve meleg italokat kínáltak az újranyitott Faluház Kávéházban. A gyerekeket ugrálóvárak és egyéb izgalmas játékok várták a Fő téren. A színpadot először a Dél-Alföldi Harmonikafesztivál fellépői vették birtokba. Őket a Parlando Énekegyüttes követte, a nagysátor pedig hamar elkezdett megtelni. 5 órakor az önkormányzat gulyással vendégelte meg a rendezvényre kilátogatókat. A Levendula Hotel által készített étellel nagyon meg voltak elégedve a lakosok. A rövid pihenő után a műsor a Sógorokkal folytatódott. A fülbemászó mulatós dallamokra többen táncra is perdültek a színpad előtt. Fésűs Nelli, Ladinek Judit és Détár Enikő csillogó ruháikkal és csengő hangjukkal varázsolták el a közönséget. A három Díva után pedig a jól ismert V-Tech együttesből Kefír énekeltette meg a nagyérdeműt. A fellépők sora még itt sem ért véget, de egy szusszanásnyi szünet alatt mesés tűzijátékkal örvendeztette meg a vendégeket a Gyevikult Nkft. A színpadot ekkot DJ. Big Bill vette birtokba, aki régi és új zeneszámokkal igyekezett a közönséget még jobban felspannolni. A este egyik fénypontja pedig Sólyom Berni volt. A tavalyi X-Faktor győztese újra megtöltötte a színpad előtti teret, a fiatalok vele énekeltek.

Az Algyő Napja rendezvénysorozat idén is fergetegesre sikerült. Jó volt látni, hogy a község függetlenné válásának ünnepén a falu apraja és nagyja együtt ünnepelt. Külön öröm volt idén, hogy német vendégeink is részesei lehettek a fantasztikus programoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×