× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kukoricásban próbáltak megbújni a kábel-tolvajok

|
2010. szeptember 30. | Rendőrség

Egy telephely biztonsági őrének jelzése alapján értek tetten a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei két algyői fiatalt tegnap délután, akik egy műhelyből rézkábeleket akartak eltulajdonítani - tájékoztatott dr. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 16 és 19 éves algyői fiatalember kerékpárral indult „csavarogni”. Út közben, Hódmezővásárhely külterületére, a lelei útra is eljutottak, ahol megálltak pihenni. Ennek során észrevettek az út mellett egy műhelyt és elhatározták, hogy benéznek oda. Betörték az épület ablakát, azon pedig egyikőjük bemászott. Mivel tudták, hogy a rézkábelekből pénzt lehet szerezni, összegyűjtötték az ott talált kábeleket, amit kerékpárral akartak elvinni. Eközben zavarta meg őket a telephely biztonsági őre.

A fiatalok ezt látva menekülőre fogták és a közeli kukoricásban bújtak el. A bejelentők közreműködésével itt fogták el őket a rendőrök.

Előállításuk során részletes beismerő vallomást tettek. Ellenük lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×