× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közösségi összefogással megszépült az Algyői Szivárvány Óvoda udvara

|
2021. június 14. | Oktatás

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

Az interneten búvárkodtunk, ötleteket gyűjtöttünk és a szülőkkel összefogva folyamatosan valósítjuk meg elképzeléseinket. Főleg a betonos udvarrész kínálta lehetőségek színesítésére törekedtünk. Itt most már esős időben is aktívan el tudják foglalni magukat a gyerekek. A felfestett ugróiskolákon, vonalakon, akadálypályákon különböző módon gyakorolhatják az ugrásokat, járásfeladatokat, szökdeléseket.

Környezetünket parkosítottuk, virágültetéssel szépítettük. Zöld Óvoda lévén fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek tevékenyen vegyenek részt a kertészkedésben. Nagyon élvezték az otthonról hozott saját virágok ültetését, naponta gyönyörködnek a munkájuk eredményében, a locsolásban a növények gondozásában is szívesen részt vesznek. Pillangó- és méhecskebarát kertrészt is kialakítottunk, ahol virágzó évelőket ültettünk a cserepekből kialakított pillangóitató köré. A bejárat mellé álmodtunk egy kerti csobogót, amely még hangulatosabbá teszi óvodánkat. Napról napra készülnek az új cserépfigurák, amelyek a virágoskertet és az ablakpárkányokat díszítik. Farönkökből kialakított kiülőket telepítettünk, és raklapbútorok készítése is folyamatban van.

Köszönjük a szülők aktív részvételét az ötletadásban, a szükséges alapanyagok beszerzésében és a megvalósításban. Köszönjük Vajda Ármin családjának a festéket és a kitartó munkát, amellyel sikerült újjá varázsolni KRESZ-pályánkat. Lippai Péter édesapja meglepett minket virág formájú rajztáblákkal, amelyeket már birtokba is vettek a gyerekek.

forrás: Algyői Hírmondó (Kakuszi Ildikó)

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×