× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közösségi összefogással megszépült az Algyői Szivárvány Óvoda udvara

|
2021. június 14. | Oktatás

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

Az interneten búvárkodtunk, ötleteket gyűjtöttünk és a szülőkkel összefogva folyamatosan valósítjuk meg elképzeléseinket. Főleg a betonos udvarrész kínálta lehetőségek színesítésére törekedtünk. Itt most már esős időben is aktívan el tudják foglalni magukat a gyerekek. A felfestett ugróiskolákon, vonalakon, akadálypályákon különböző módon gyakorolhatják az ugrásokat, járásfeladatokat, szökdeléseket.

Környezetünket parkosítottuk, virágültetéssel szépítettük. Zöld Óvoda lévén fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek tevékenyen vegyenek részt a kertészkedésben. Nagyon élvezték az otthonról hozott saját virágok ültetését, naponta gyönyörködnek a munkájuk eredményében, a locsolásban a növények gondozásában is szívesen részt vesznek. Pillangó- és méhecskebarát kertrészt is kialakítottunk, ahol virágzó évelőket ültettünk a cserepekből kialakított pillangóitató köré. A bejárat mellé álmodtunk egy kerti csobogót, amely még hangulatosabbá teszi óvodánkat. Napról napra készülnek az új cserépfigurák, amelyek a virágoskertet és az ablakpárkányokat díszítik. Farönkökből kialakított kiülőket telepítettünk, és raklapbútorok készítése is folyamatban van.

Köszönjük a szülők aktív részvételét az ötletadásban, a szükséges alapanyagok beszerzésében és a megvalósításban. Köszönjük Vajda Ármin családjának a festéket és a kitartó munkát, amellyel sikerült újjá varázsolni KRESZ-pályánkat. Lippai Péter édesapja meglepett minket virág formájú rajztáblákkal, amelyeket már birtokba is vettek a gyerekek.

forrás: Algyői Hírmondó (Kakuszi Ildikó)

 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×