× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közösségi összefogással megszépült az Algyői Szivárvány Óvoda udvara

|
2021. június 14. | Oktatás

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

Az interneten búvárkodtunk, ötleteket gyűjtöttünk és a szülőkkel összefogva folyamatosan valósítjuk meg elképzeléseinket. Főleg a betonos udvarrész kínálta lehetőségek színesítésére törekedtünk. Itt most már esős időben is aktívan el tudják foglalni magukat a gyerekek. A felfestett ugróiskolákon, vonalakon, akadálypályákon különböző módon gyakorolhatják az ugrásokat, járásfeladatokat, szökdeléseket.

Környezetünket parkosítottuk, virágültetéssel szépítettük. Zöld Óvoda lévén fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek tevékenyen vegyenek részt a kertészkedésben. Nagyon élvezték az otthonról hozott saját virágok ültetését, naponta gyönyörködnek a munkájuk eredményében, a locsolásban a növények gondozásában is szívesen részt vesznek. Pillangó- és méhecskebarát kertrészt is kialakítottunk, ahol virágzó évelőket ültettünk a cserepekből kialakított pillangóitató köré. A bejárat mellé álmodtunk egy kerti csobogót, amely még hangulatosabbá teszi óvodánkat. Napról napra készülnek az új cserépfigurák, amelyek a virágoskertet és az ablakpárkányokat díszítik. Farönkökből kialakított kiülőket telepítettünk, és raklapbútorok készítése is folyamatban van.

Köszönjük a szülők aktív részvételét az ötletadásban, a szükséges alapanyagok beszerzésében és a megvalósításban. Köszönjük Vajda Ármin családjának a festéket és a kitartó munkát, amellyel sikerült újjá varázsolni KRESZ-pályánkat. Lippai Péter édesapja meglepett minket virág formájú rajztáblákkal, amelyeket már birtokba is vettek a gyerekek.

forrás: Algyői Hírmondó (Kakuszi Ildikó)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×