× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közösségi összefogással megszépült az Algyői Szivárvány Óvoda udvara

|
2021. június 14. | Oktatás

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

Az interneten búvárkodtunk, ötleteket gyűjtöttünk és a szülőkkel összefogva folyamatosan valósítjuk meg elképzeléseinket. Főleg a betonos udvarrész kínálta lehetőségek színesítésére törekedtünk. Itt most már esős időben is aktívan el tudják foglalni magukat a gyerekek. A felfestett ugróiskolákon, vonalakon, akadálypályákon különböző módon gyakorolhatják az ugrásokat, járásfeladatokat, szökdeléseket.

Környezetünket parkosítottuk, virágültetéssel szépítettük. Zöld Óvoda lévén fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek tevékenyen vegyenek részt a kertészkedésben. Nagyon élvezték az otthonról hozott saját virágok ültetését, naponta gyönyörködnek a munkájuk eredményében, a locsolásban a növények gondozásában is szívesen részt vesznek. Pillangó- és méhecskebarát kertrészt is kialakítottunk, ahol virágzó évelőket ültettünk a cserepekből kialakított pillangóitató köré. A bejárat mellé álmodtunk egy kerti csobogót, amely még hangulatosabbá teszi óvodánkat. Napról napra készülnek az új cserépfigurák, amelyek a virágoskertet és az ablakpárkányokat díszítik. Farönkökből kialakított kiülőket telepítettünk, és raklapbútorok készítése is folyamatban van.

Köszönjük a szülők aktív részvételét az ötletadásban, a szükséges alapanyagok beszerzésében és a megvalósításban. Köszönjük Vajda Ármin családjának a festéket és a kitartó munkát, amellyel sikerült újjá varázsolni KRESZ-pályánkat. Lippai Péter édesapja meglepett minket virág formájú rajztáblákkal, amelyeket már birtokba is vettek a gyerekek.

forrás: Algyői Hírmondó (Kakuszi Ildikó)

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×