× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

"Közlekedj okosan!"

|
2012. november 19. | Oktatás

A gyermekek nagy örömére október 15-19 között, ismét megrendeztük a Közlekedésbiztonsági hetet a Szivárvány Óvodában. Programjainkat az „Ovi -zsaru” utolsó foglalkozásával nyitottuk, melynek témája: - A kerékpáros közlekedés szabályai, felkészülés a „kerékpárral biztonságosan” programra.

Első nap Horváth Zoltán és Tóth Gábor rendőr főtörzsőrmesterek beszélgettek az óvodásokkal a helyes közlekedés szabályairól. A gyerekek szívesen meséltek családjuk közlekedési szokásaikról, ki mivel jár óvodába, mire szoktak figyelni, ha szüleikkel jönnek kerékpárral, autóval, autóbusszal vagy gyalogosan. A beszélgetésben a rendőrök kihangsúlyozták a kerékpáros közlekedés szabályait, és felkészítették a gyermekeket a következő nap nagy eseményére a „Szivárvány túra két keréken” programra, melynek biztonságos lebonyolításában rendőreink mellett az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület négy tagja – Bai István, Bába István, Becsei János és Gulyás Sándor – segédkeztek. Az időjárás kicsit csöpörgősre változott, de a lelkes kis biciklisták kedvét nem vette el néhány esőcsepp. A kisebb csoportosok az óvoda udvarán a „KRESZ” pályán gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait. 

Szerdán a Maci és Margaréta csoportos gyermekek a ”Balra nézek, jobbra nézek” című közlekedési jelenettel kedveskedtek a gyerekeknek, majd az udvaron megtekinthették az Újszülött Életmentő Alapítvány Szolgálat gyermekmentő-autóját. A mentőben folyó munkáról és a benne található felszerelésekről Kovácsné Süli Mónika szakápoló és Kocsis Tibor a mentőautó vezetője mesélt a gyermekeknek.

Másnap délelőtt Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőrfőhadnagy az interaktív táblán „Pityke őrmester” segítségével elevenítette fel a gyermekek eddig szerzett ismereteit a balesetmentes kerékpározásról.  Ezután rendőrautót, rendőri felszereléseket próbálhattak ki a kíváncsi óvodások. A legnagyobb meglepetést Holik Tamás rendőrzászlós szerezte, amikor megérkezett a várva-várt rendőrmotorral.

A programokkal párhuzamosan a gyermekek élményeiket rajzaikban, szabadidőben készített munkáikban elevenítették meg, melyekből kiállítást szerveztünk az óvoda aulájában.

Köszönjük a vendégeknek és a segítőknek a közreműködést, mellyel hozzájárultak programjaink sikeres lebonyolításához.

 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×