× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közlekedésbiztonsági hét a Szivárvány Óvodában

|
2013. november 14. | Oktatás

A hagyománnyá vált közlekedésbiztonsági hét az idei évben is megrendezésre került a Szivárvány Óvodában. Október 14-17 között minden a közlekedésről és a biztonságról szólt. Óvodásaink nagy örömére az első napon fogadtuk a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság lelkes rendőreit köztük motoros rendőrt, közlekedési járőröket, és a Balesetmegelőzési Bizottság szakemberét is. Természetesen járművekkel érkeztek rendőreink, amiket ki is próbálhattak a gyermekek. A koraszülött mentőt már ismerősként fogadták, de nagy izgalommal simogatták a megmentendő újszülött bébit az inkubátorban. Az idei évben először mutatta be a gyerekeknek az ujjlenyomat készítés technikáját a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szakembere. Segítségével el is készültek a kis ujj- illetve tenyérlenyomatok, melynek szerepéről és fontosságáról érdekes információkat tudhattak meg.

Évek óta részt vesz óvodánk az iskolához hasonlóan az ovi-zsaru programban, melynek részeként az algyői rendőrök interaktív, érdekes előadásukkal készítették fel gyermekeinket a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

A kissé mostoha időjárás ellenére megrendeztük idén is a „Szivárványtúrát két keréken”, így óvodásaink körbe kerekezték a falut segítőkész rendőreink illetve polgárőreink segítségével. Ezen a napon a legkisebbek az óvodánk udvarán berendezett közlekedési pályán ismerkedtek játékosan a közlekedési szabályok alapjaival, a többiek pedig biciklijükkel és a biztonságos kerékpározáshoz szükséges felszereléssel (mellény, sisak…stb) kerülték meg az óvoda környékét.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság rendőreinek, az algyői körzeti megbízott rendőröknek, az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjainak, továbbá a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány szakembereinek az önzetlen segítséget, amivel nagyban hozzájárultak programunk sikerességéhez.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a www.algyoiovi.hu "Képtár" menüpontja alatt"

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×