× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közlekedésbiztonsági hét a Szivárvány Óvodában

|
2013. november 14. | Oktatás

A hagyománnyá vált közlekedésbiztonsági hét az idei évben is megrendezésre került a Szivárvány Óvodában. Október 14-17 között minden a közlekedésről és a biztonságról szólt. Óvodásaink nagy örömére az első napon fogadtuk a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság lelkes rendőreit köztük motoros rendőrt, közlekedési járőröket, és a Balesetmegelőzési Bizottság szakemberét is. Természetesen járművekkel érkeztek rendőreink, amiket ki is próbálhattak a gyermekek. A koraszülött mentőt már ismerősként fogadták, de nagy izgalommal simogatták a megmentendő újszülött bébit az inkubátorban. Az idei évben először mutatta be a gyerekeknek az ujjlenyomat készítés technikáját a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szakembere. Segítségével el is készültek a kis ujj- illetve tenyérlenyomatok, melynek szerepéről és fontosságáról érdekes információkat tudhattak meg.

Évek óta részt vesz óvodánk az iskolához hasonlóan az ovi-zsaru programban, melynek részeként az algyői rendőrök interaktív, érdekes előadásukkal készítették fel gyermekeinket a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

A kissé mostoha időjárás ellenére megrendeztük idén is a „Szivárványtúrát két keréken”, így óvodásaink körbe kerekezték a falut segítőkész rendőreink illetve polgárőreink segítségével. Ezen a napon a legkisebbek az óvodánk udvarán berendezett közlekedési pályán ismerkedtek játékosan a közlekedési szabályok alapjaival, a többiek pedig biciklijükkel és a biztonságos kerékpározáshoz szükséges felszereléssel (mellény, sisak…stb) kerülték meg az óvoda környékét.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság rendőreinek, az algyői körzeti megbízott rendőröknek, az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjainak, továbbá a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány szakembereinek az önzetlen segítséget, amivel nagyban hozzájárultak programunk sikerességéhez.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a www.algyoiovi.hu "Képtár" menüpontja alatt"

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×