× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közeledik a Borbála Fürdő bővítésének a befejezése

|
2014. október 07. | Önkormányzat
31 témát vitattak meg az algyői képviselők az idei szeptember végi ülésükön, melyből négy napirendi téma is kötődött a Borbála Fürdőhöz.

Tanulmányozták, de nem fogadták el a képviselők a Borbála Fürdő A-15 termálkútról szóló tanulmányt. E kút a Szeged felöli bekötőút mellett található, s hévíztermelő kúttá való átképzéséről egy Kft. készített döntés előkészítő tanulmányt több hiányosságot figyelembe véve.

Foglalkoztak a Borbála Fürdő puffer tároló tartályainak a közbeszerzésével is. E témáról szeptember elején egyeztető megbeszélést hívott össze az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottsága. Itt olyan alapvető kérdésekben alakult ki egyetértés, mint például az, hogy e tartályok alumíniumborítást és hőszigetelést kapjanak, valamint a föld felett legyenek. Abban is egyetértés alakult ki, hogy a közbeszerzés keretösszeget meg kell emelni.

Terítékre került a Borbála Fürdő kültéri élménymedence kiszolgáló épületének az ügye. A képviselő-testület augusztusi ülésén ugyanis felmerült, hogy a Hajós Tibor építész-tervező által elkészített formában egyszerűsítenék a homlokzatot. Ám ezek újraengedélyeztetése újabb költségeket és újabb csúszó határidôket eredményezne. Az önkormányzati képviselő-testület úgy döntött, hogy 3 ajánlat alapján be kell áraztatni a Borbála Fürdő élménymedencéjének a tervdokumentációját. Az is felmerült, hogy a Borbála Fürdő tervbe vett fejlesztései miatt indokolt elkezdeni az elektromos tervek szerint épített házas transzformátor állomás kialakítását.

A Borbála Fürdő öltözőszárny beruházásról ugyancsak a Gyevitur Kft. készített beszámolót. E dokumentumban rögzítették: 2013. december 1-jén kezdte meg az építkezést a Strabag MML Kft., amely 2014. augusztus 31-ig az építkezéssel járó feladatok 75%-ával végzett. Időközben pótmunka igény is felmerült: például a lifttel, a beléptető kapukkal, a fagyizóval, a füvesítéssel kapcsolatban. A 18 tételből álló „pótcsomagot” a Gyevitur Kft. által megbízott műszaki ellenőr javaslata alapján hagyta jóvá.

Tájékoztató hangzott el a Gyevitur Kft. bútorbeszerzése című meghívásos közbeszerzései eredményéről. A nyertes ajánlatot az Ideal Forma Bt. tette: nettó 13 millió 410 ezer 650 forintért készít bútorokat a Borbála Fürdőnek.

Megvitatták a Borbála Fürdő mögötti, 01736/9 helyrajzi számú terület rendezésének témakörét. Az 1,2 hektáros területet az önkormányzat ugyanis megváltotta, az ottani fákat kivágatta, a tuskók kiszedését is elvégeztette – a Borbála Fürdő körül tervezett fejlesztésekre gondolva. Ám a terület egyenetlen, itt lesz a fürdő új kútja, és a parlagfű irtását is el kell végezni. Ezért négy ajánlat közül kiválasztották a legolcsóbbat: (bruttó 413 ezer 385 forint értékben) a tolólapos géppel a földmunkát az OKFT. Kft. végezheti el.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×