× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kórházi ágyat adományoztak

|
2020. április 29. | Napjaink

Kórházi ágyat vett és adományozott az Algyői Egyesített Szociális Intézménynek az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, ismertebb és egyszerűbb nevén az ALTE. Az ágyat tegnap adták át az AESZI központjában.

– Eddig három, az önkormányzat által beszerzett kórházi ágyunk volt, ez a negyedik, és nagyon jókor jött, mert mindegyik kint van családok­nál, betegeknél – közölte Jankovicsné Veres Katalin, az AESZI intézményvezetője. Azt is elmondta, a raktárukból nem­­csak az ágyak, a kerekes­székek és a szobavécék is családoknál vannak, ami a kórházi ágyak felszabadításával, a kevésbé betegek, vagy már gyógyulófélben lévők hazaadásával, hazaérkezésével is magyarázható. Ezek az eszközök segítik az otthon ápolást, és biztosan az új ágyra is hamarosan lesz igény. Az ágyakról egyébként szakemberrel, a háziorvossal egyeztetnek, hogy kihez kerüljön.

– A közösségi rendezvények a koronavírus-járvány miatt elmaradnak, nem szervezhe­tünk ilyeneket, de segíteni akarunk a helyi közösségnek, amelynek ezúttal mindennél jobban szüksége van erre. Ezért gondoltuk, hogy fekvőbeteg ápolására alkalmas, szétszerelhető, könnyen szállítható kórházi ágyat vásárolunk az AESZI-nek. 160 ezer forintba került, és már pénteken megérkezett – mondta az intézményben tartott ünnepélyes átadón Füzesy István, az ALTE elnöke, „civilben” Algyő alpolgármestere. Az egyesületnek ez az első ilyen adománya az intézmény számára.

– Jó lenne, ha ez példaként szolgálna, és a helyi magánszemélyek és cégek is lehetőségükhöz mérten támogatnák a rászorulókat, magányos időseket, betegeket a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A községben segítsük egymást! – tette még hozzá Füzesy István.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×