× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kórházi ágyat adományoztak

|
2020. április 29. | Napjaink

Kórházi ágyat vett és adományozott az Algyői Egyesített Szociális Intézménynek az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, ismertebb és egyszerűbb nevén az ALTE. Az ágyat tegnap adták át az AESZI központjában.

– Eddig három, az önkormányzat által beszerzett kórházi ágyunk volt, ez a negyedik, és nagyon jókor jött, mert mindegyik kint van családok­nál, betegeknél – közölte Jankovicsné Veres Katalin, az AESZI intézményvezetője. Azt is elmondta, a raktárukból nem­­csak az ágyak, a kerekes­székek és a szobavécék is családoknál vannak, ami a kórházi ágyak felszabadításával, a kevésbé betegek, vagy már gyógyulófélben lévők hazaadásával, hazaérkezésével is magyarázható. Ezek az eszközök segítik az otthon ápolást, és biztosan az új ágyra is hamarosan lesz igény. Az ágyakról egyébként szakemberrel, a háziorvossal egyeztetnek, hogy kihez kerüljön.

– A közösségi rendezvények a koronavírus-járvány miatt elmaradnak, nem szervezhe­tünk ilyeneket, de segíteni akarunk a helyi közösségnek, amelynek ezúttal mindennél jobban szüksége van erre. Ezért gondoltuk, hogy fekvőbeteg ápolására alkalmas, szétszerelhető, könnyen szállítható kórházi ágyat vásárolunk az AESZI-nek. 160 ezer forintba került, és már pénteken megérkezett – mondta az intézményben tartott ünnepélyes átadón Füzesy István, az ALTE elnöke, „civilben” Algyő alpolgármestere. Az egyesületnek ez az első ilyen adománya az intézmény számára.

– Jó lenne, ha ez példaként szolgálna, és a helyi magánszemélyek és cégek is lehetőségükhöz mérten támogatnák a rászorulókat, magányos időseket, betegeket a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A községben segítsük egymást! – tette még hozzá Füzesy István.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×