× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kórházi ágyat adományoztak

|
2020. április 29. | Napjaink

Kórházi ágyat vett és adományozott az Algyői Egyesített Szociális Intézménynek az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, ismertebb és egyszerűbb nevén az ALTE. Az ágyat tegnap adták át az AESZI központjában.

– Eddig három, az önkormányzat által beszerzett kórházi ágyunk volt, ez a negyedik, és nagyon jókor jött, mert mindegyik kint van családok­nál, betegeknél – közölte Jankovicsné Veres Katalin, az AESZI intézményvezetője. Azt is elmondta, a raktárukból nem­­csak az ágyak, a kerekes­székek és a szobavécék is családoknál vannak, ami a kórházi ágyak felszabadításával, a kevésbé betegek, vagy már gyógyulófélben lévők hazaadásával, hazaérkezésével is magyarázható. Ezek az eszközök segítik az otthon ápolást, és biztosan az új ágyra is hamarosan lesz igény. Az ágyakról egyébként szakemberrel, a háziorvossal egyeztetnek, hogy kihez kerüljön.

– A közösségi rendezvények a koronavírus-járvány miatt elmaradnak, nem szervezhe­tünk ilyeneket, de segíteni akarunk a helyi közösségnek, amelynek ezúttal mindennél jobban szüksége van erre. Ezért gondoltuk, hogy fekvőbeteg ápolására alkalmas, szétszerelhető, könnyen szállítható kórházi ágyat vásárolunk az AESZI-nek. 160 ezer forintba került, és már pénteken megérkezett – mondta az intézményben tartott ünnepélyes átadón Füzesy István, az ALTE elnöke, „civilben” Algyő alpolgármestere. Az egyesületnek ez az első ilyen adománya az intézmény számára.

– Jó lenne, ha ez példaként szolgálna, és a helyi magánszemélyek és cégek is lehetőségükhöz mérten támogatnák a rászorulókat, magányos időseket, betegeket a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A községben segítsük egymást! – tette még hozzá Füzesy István.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×