× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kopasz Bálint olimpiai bajnok K-1 1000 méteren

|
2021. augusztus 05. | Sport

Új királya van a királyszámnak; Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett K-1 1000 méteren ezzel ő lett a szám regnáló olimpiai- , világ, és Európa-bajnoka is egyben. Mögötte a második helyen egy elképesztő hajrá után Varga Ádám ért célba, aki a mezőny legfiatalabb tagjaként állhatott dobogóra.

Előzetesen is tudni lehetett, hogy brutálisan erős lesz a mezőny a királyszám fináléjában. Többek között az előző olimpián ezüstérmes Josef Dostal, a háromszoros világbajnok Fernando Pimenta, a májusi szegedi Világkupát megnyerő Jacob Schopf, és persze a két magyar,  a mezőnyben a legfiatalabb Varga Ádám és a szám regnáló világ-és Európa-bajnoka Kopasz Bálint is kvalifikálta magát az A-döntőbe.

A futam feszültségét alátámasztotta, hogy az első rajtot rögtön visszalőtték, mivel Varga és Dostal is bemozdult. A második indítás már sikeres volt, Kopasz Bálint és Fernando Pimenta rögtön ellépett a többiektől, 250 méternél ők ketten álltak az élen, Varga ekkor még csak ötödik volt. A világ-és Európa-bajnok Kopasz féltávnál már fél hajóval vezetett, miközben Varga Ádám is feljött a harmadik helyre. Az utolsó 250-en Bálint még tovább tudta növelni az előnyét, végül 3:20.643-as idővel, óriási olimpiai rekorddal, megszerezte a magyar kajak-kenu válogatott első olimpiai aranyérmét Tokióban, miközben Varga Ádám, nemcsak, hogy visszaverte a német Schopf támadásait, de a végén Pimentát is megelőzte, ezüstérmet szerezve ezzel! Kettős magyar győzelem, óriási siker, Kopasz Bálint pedig végérvényesen felült a királyszám trónjára! 

20210805-kopasz-arany-2.jpg (146 KB)"Nagyon erős rajttal indítottam és igazából nem is figyeltem a többieket. - kezdte értékelését az újdonsült olimpiai bajnok. - Csak a saját pályámat figyeltem és igazából tök jó volt előre nézni ebben a baromi erős hátszélben, aminek nagyon örültem. Tavaly is jó formában voltam és mivel fiatal vagyok még, a halasztás sem jelentett hátrányt. Év elején volt egy kis visszaesés a teljesítményemben, de tudtam, hogy ide időzítjük a csúcsformát. Ezt elmondta anya is, én pedig nagyon bíztam a szavaiban. 

Elképesztő érzés, rendkívül felemelő és az elmúlt 15 év, amit beleraktam ebbe, most megtérült.

20210805-kopasz-arany.jpg (109 KB)Nekem és anyukámnak is ez a legnagyobb boldogság, aki kilenc éves korom óta edz engem és rengeteget segített, hogy most itt legyek! Köszönöm Magyarországnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek és támogatóimnak is." - nyilatkozta Kopasz Bálint, aki elárulta azt is, hogy milyen lemondásokkal járt neki az elmúlt 15 év, és hogy milyen céljai vannak még, most, hogy 53 év után ő az első magyar, aki olimpiai bajnoki címet szerzett K-1 1000 méteren.

"Nem jártam el bulizni, nem barátkoztam senkivel, lemondtam a magánéletről, 15 éves korom óta szeretnék barátnőt, de erről is lemondtam csak azért, hogy most itt álljak az aranyéremmel a nyakamban. Elértem már mindent, de mivel későn érő típus vagyok és érzem még magamban az energiát szeretnék még három olimpián részt venni."

forrás: www.kajakkenusport.hu

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×