× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kopasz Bálint a királyszám Európa-bajnoka!

|
2022. augusztus 30. | Sport

Tizenkét döntővel folytatódott szombaton az Európa-bajnokság Münchenben, valamennyi magyar érdekeltséggel. Megvédte címét Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, miután fantasztikus versenyzéssel ismét maga utasította Fernando Pimentát és mindenki mást is. Női C-2 500 méteren ezüstérmes lett Bragato Giada, Nagy Bianka csakúgy, mint férfi kenu egyes ötezer méteren Adolf Balázs. Ez utóbbit követően óriási vihar érkezett a pályára, amely miatt a női kenus, valamint a két kajakos ötezer méteres döntőt vasárnapra halasztották.

Mestermunka. Így lehetne röviden megfogalmazni Kopasz Bálint teljesítményét K-1 1000 méteren. A királyszám Eb-címvédője igazi klasszishoz méltó győzelmet aratott. Pedig ezúttal örök riválisa, Fernando Pimenta kezdett erősebben, féltávnál nagyjából egy hajóval evezett. A második ötszáz méteren azonban Kopasz is megindult, villámgyorsan ledolgozta hátrányát, majd faképnél hagyta az egyre fáradó portugált és magabiztosan védte meg Európa-bajnoki címét a királyszámban. Kopasz Bálintnak ez volt eddigi pályafutása ötödik aranya a kontinensviadalokon. 

"Nagyon boldog vagyok, hogy kijött egy csúcsszuper forma, pedig délelőtt úgy éreztem, hogy nyomott vagyok egy kicsit, elég magas volt a páratartalom. Viszont nagyon jó taktikát alkalmaztam, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy erős voltam fejben, ami nem könnyű minden ezer méteres versenyen. Ez a legnagyobb erősségem. Az utolsó kétszáz méteren olyat tudtam indítani, amivel megtörtem Pimentát. Hosszú évek óta versenyzünk együtt és kiismertem. Fantasztikus így zárni ezt az évet. Továbbra is büszke vagyok arra, hogy edzőmmel, édesanyámmal ilyen jól együtt tudunk dolgozni és megbízunk egymásban. Szeretnék még sok ilyen szép versenyzést, eredmény megélni vele" - hangzottak a győztes szavak Kopasz Bálinttól, akinek az aranyérmet Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, kétszeres olimpiai bajnok kajakos akasztott a nyakába.

forrás: kajakkenusport.hu

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×